FILMEZZUNK.HU

Rudolf Péter rémisztő szerepben lesz látható! Itt az 1945 első előzetese

3078

1945 (2017) – Előzetes

Török Ferenc a Moszkva tér és a Szezon című filmeket készítő rendező új produkcióval kedveskedik a nézőknek. A második világháború utáni újrakezdésről szóló, 1945 címet kapó drámát először január 19-én vetítették le Miami Zsidó Filmfesztiválon. Az alkotás főszereplője Rudolf Péter, ő alakítja a falu jegyzőjét, de játszik benne Angelus Iván táncos, koreográfus, illetve a Sorstalanság főszereplője, Nagy Marcell is. Rajtuk kívül Szabó Kimmel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Tasnádi Bence, Sztarenki Dóra és Szirtes Ági is fel fognak tűnni a filmvásznon.

1945 - Előzetes

Az 1945 története szerint egy hegyaljai falu felbolydul két zsidó férfi érkezésének a hírére. A háborúnak vége, a település lakossága esküvőre és egy békés jövőre készül, de könnyen lehet, hogy pont ezen az ünnepi napon kényszerülnek számadásra múltbéli bűneik miatt. A falu vasútállomásán két zsidó férfi száll le, és a település felé indulnak. Hírük hamar elér a lakókhoz, akik riadtan vagy éppen feldühödve azt találgatják, vajon mi célból jön hozzájuk a két utazó. Feledni kívánják, de most attól félnek, számot kell vetniük azzal, mit is tettek akkor, amikor a falu zsidó lakosságát elhurcolták. (origo.hu)

A hosszú-hosszú idő után újra magyar Oscar-díjat nyert Saul fia stábjából többen is dolgoztak az 1945-ön: Rajk László látványtervező, aki a szentendrei skanzenben rekonstruálta a negyvenes évek falusi miliőjét, Melis László zeneszerző vagy például Zányi Tamás hangmérnök. A film moziplakátját Frank Rizzo tervezte, aki a Szürke senkik után ismét kitett magáért. Rudolf Péter fenyegető alakja és 1945 vérbe mártott évszáma uralja a kompozíciót.

A filmnek már van amerikai forgalmazója, de, hogy a magyar mozikba mikor jut el az alkotás, egyelőre még kérdéses.

(Címlapkép forrása; Cikk forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·