FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.01.26-tól) – Ben Affleck hete lehet!

Heti mozibemutatók (2017.01.26-tól) – Ben Affleck hete lehet!

2783

Heti mozibemutatók – 2017. január 26-tól

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Ben Affleck gengszterfilmet rendezett, Milla Jovovich utoljára bújik Alice bőrébe, kutyarajongók készülhetnek, Vranik Roland levezényelt egy magyar drámát, a franciáknak köszönhetően életre kel egy cukkini, míg a norvégok egy vígjátékkal próbálják elnyerni a nézők kegyeit. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Az éjszaka törvénye (Live by Night)

1926-ban járunk, Bostonban, a szesztilalom és egyéb bűnök időszakában. Joe Coughlin (Ben Affleck) rendőrtiszt, akinek legkisebb fia alámerül ebben a bűnözőktől, titkos szeszfőzdéktől és gengszterbandáktól teli világba. A korábban csupán kisstílű tolvajlásokkal ügyködő fiú hamarosan a város egyik legsikeresebb rumcsempésze lesz. Úgy tűnik, hogy semmi sem tántoríthatja le a bűn útjáról, amíg meg nem ismer egy nőt, akibe szerelmes lesz.

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 128 perc
Rendező: Ben Affleck

A Kaptár: Utolsó fejezet (Resident Evil: The Final Chapter)

Alice-nek (Milla Jovovich) vissza kell térnie oda, ahol az egész élőhalott mizéria elkezdődött, Raccoon városába. Itt az Umbrella Corporation épp arra készül, hogy végső csapást mérjen az emberiség utolsó túlélőire. Alice és régi barátai egyesítik erőjüket, hogy megmentsék a világot a végső pusztulástól.

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, akció, horror
Nemzet: amerikai
Hossz: 105 perc
Rendező: Paul Anderson

Egy kutya négy élete (A Dog’s Purpose)

Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresni valója van az emberek között. Ahogy múlnak az évek a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik ujjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.

Korhatár: 12+
Stílus: családi, vígjáték, dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 120 perc
Rendező: Lasse Hallström

Az állampolgár

Egy Bissau-Guineából a helyi polgárháború elől menekült férfit, Wilsont (Dr. Cake-Baly Marcelo) egy magyar-történelem szakos tanárnő segíti, hogy megkaphassa a magyar állampolgárságot. A férfi elvesztette a háborúban családját, majd politikai okokból Budapestre menekült. Állampolgárságot szeretne egy fiatal perzsa lány, Shirin (Arghavan Shekari) is, akinek az tűnik erre egyetlen esélyének, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárságú férfival.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Nemzet: magyar
Rendező: Vranik Roland

Életem Cukkiniként (Ma vie de Courgette)

Cukkini a beceneve egy 9 éves kisfiúnak, aki árván marad édesanyja hirtelen halálakor. A fiú összebarátkozik egy Raymond nevű rendőrrel, aki elkíséri őt az árvaházba. A nevelőotthonban sok más korabeli sorstársával találkozik. Bár eleinte küzd a sorsa és a hely ellen, Raymond segítségével végül megtanul bízni másokban, és végül az igaz szerelem és egy új család is rátalál.

Korhatár: 12+
Stílus: animációs, családi
Nemzet: francia, svájci
Hossz: 66 perc
Rendező: Claude Barras

Üdvözöljük Norvégiában! (Welcome to Norway)

Per Primus (Anders Baasmo Christiansen) Norvégia északi hegyvidékén él feleségével és kislányával, és a generációk óta a család tulajdonában levő szállodát vezeti. Az átlagembernél kicsit rasszistább, és nem bánik túl jól a pénzzel. Mivel a turizmus egyre kevésbé jövedelmező üzletág a környéken, Primus úgy dönt, hogy állami támogatással menekültbefogadó állomássá alakítja a vállalkozást. De a váltás nem olyan egyszerű, mint képzelte. A szállóba érkező ötven arab muszlim között ott van Abedi (Olivier Mukuta) is, az örök optimista Kongóból, aki eleinte mindenkit halálra idegesít, de egy idő után egyre nagyobb hatást tesz az egész család életére. Primus végül válaszút elé kerül: a pénz a fontosabb, vagy a barátság?

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma
Nemzet: norvég
Hossz: 90 perc
Rendező: Rune Denstad Langlo

Dizájneren

Geri súlyos kábítószerfüggő, dizájner drogokat használ intravénásan. Két flash között aktív társadalmi életet él Budapest utcáin, egy olyan szubkultúrában, amelybe a „normális” emberek nem láthatnak bele. Egy fűtetlen foglaltházban télen annyira megbetegedett, hogy kómába esett, amputálni kellett a tüdeje egy részét. Amint felgyógyult, újra drogozni kezdett pedig tudja, ha így folytatja, nemsokára meghal.
Korhatár: 16+
Stílus: dokumentum
Nemzet: magyar
Hossz: 90 perc
Rendező: Horváth Balázs

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·