FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. február 18-19.

Filmajánló a hétvégére – 2017. február 18-19.

9877

Filmajánló – A hétvége 18 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 18 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Hadak útján (2011) – 02.18., Szombat 10:35, HBO

Albertnek (Jeremy Irvine), a brit kisfiúnak legkedvesebb barátja a lova, Joey. Az első világháború közeleg, Nagy Britannia pedig fegyverkezik. Albert édesapja egy sikertelen betakarítás után kénytelen eladni a lovat a brit lovasságnak, akik csakhamar be is vetik Joey-t a fronton. Szegény ló egy szempillantás alatt a háború közepén találja magát, de nem retten meg, derekasan helyt áll. Joey jó természete és hűsége képes megérinteni az emberek lelkét. Ez az ártatlan állat egy kis emberséget visz az embertelen háborúba. Eközben Albert hiányolja régi lovát, ezért hátrahagyva otthonát maga is hadba vonul, hogy ráleljen Joey-ra.

Korhatár: 12+
Stílus: háborús, dráma
Rendező: Steven Spielberg

Filmajánló: Megindító film, mely remekül bemutatja a háborús viszonyokat.

Enyém, tiéd, miénk (2005) – 02.18., Szombat 17:35, Mozi+

Frank Beardsley admirális elveszítette a feleségét. A megözvegyült férfi katonás fegyelemben neveli nyolc gyermekét. Haptákba vágott élete azonban egy csapásra felborul, amikor feleségül veszi a középiskolai szerelmét, Helent, a tíz rakoncátlan gyermekét ugyancsak egyedül nevelő divattervezőt. Az összeköltözést követően – érthető módon – a két egymástól teljesen különböző kompánia szinte azonnal egymásnak esik. Kicsik és nagyok a testi-lelki épségük érdekében összefognak, hogy szabotálják Frank és Helen házasságát. A házban elszabadul a pokol.

Enyém, tiéd, miénk (2005)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, családi, romantikus
Rendező: Raja Gosnell

Filmajánló: Nagy családosoknak olyan alapfilm, mint a Tucatjával olcsóbb.

A randiguru (2005) – 02.18., Szombat 18:35, Film+

A szürke, szerény könyvelő, Albert belehabarodik a híres és gyönyörű Allegra Cole-ba. A lány meghódítására az ismert “randiguru”, Hitch készíti fel. Ekkor ismerkedik meg Hitch a céltudatos Sara Melas újságírónővel, aki Allegráról próbál információkat szerezni lapja számára. A megrögzött agglegény beleszeret Sarába, aki azonban épp élete cikkében kívánja leleplezni a manhattani randigurut.

A randiguru 2005

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Andy Tennant

Filmajánló: 2005 legjobb vígjátéka Will Smith és Kevin James főszereplésével.

Richie Rich – Rosszcsont beforr (1994) – 02.18., Szombat 18:40, Cool Tv

Kertjében ott a hullámvasút, a ringlispil még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér a saját McDonalds üzletébe harapni valamit. Van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie Rich, a gézengúz milliomos kölyök. Életéből csak egyvalami hiányzik: a barátokat még a legtökéletesebb komornyik sem pótolhatja. Egy elvetemült banditának pont a Richie-vagyonra fáj a foga. Richie szüleit elrabolják, õt, az egyedüli örököst, bérgyilkosok üldözik. A srác élete fenekestül felfordul. De nem hagyja magát. Talán végül igaz barátokat is talál.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, családi
Rendező: Donald Petrie

Filmajánló: Sokak gyermekkori kedvence, kiváló családi szórakozás.

Amnézia (2014) – 02.18., Szombat 20:00, RTL II

Christine (Nicole Kidman) számára minden nap egy új kezdet. Reggelente egy számára ismeretlen férfi (Colin Firth) mellett ébred, aki elmondja a rémült nőnek, hogy egy autóbalesetben olyan sérülést szenvedett, mely miatt minden éjszaka törlődik a memóriája. Azonban a férfi sem tud mindenről, ugyanis titokban egy ideje egy pszichiáter (Mark Strong) kezeli Christine-t. A nő az orvos biztatására videonaplót vezet, melynek köszönhetően lassan talán visszanyerheti emlékező képességét. Christina egyre több részletre kezd el emlékezni, de az ezekből összeálló történet teljesen más, mint amit a férje mond neki.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, misztikus
Rendező: Rowan Joffe

Filmajánló: A produkció már az elején megteremti a feszültséget a maga módján és ezt sikeresen szinten is tartja.

Távkapcs (2006) – 02.18., Szombat 20:55, Film+

Michael Newman (Adam Sandler) szert tesz egy olyan távkapcsolóra, mellyel képes a halandó emberek életét irányítani. Azonban a kapcsolat nem egyirányú, a távkapcsoló is elkezdi járni a maga útját. Egy idő után egyre inkább úgy tűnik, Michael már nem ura a hirtelen kapott hatalmának, kiszolgáltatottságának pedig komoly téjte van…

Távkapcs (Click, 2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Frank Coraci

Filmajánló: Adam Sandlert lehet szeretni, nem szeretni, a legtöbb filmjét, ahogy ezt is végig lehet kacagni.

A Bourne-ultimátum (2007) – 02.18., Szombat 21:00, TV2

Jason Bourne (Matt Damon), az amnéziában szenvedő ügynök próbálja visszaszerezni emlékeit, miközben korábbi munkaadói és kiképzői mindent elkövetnek azért, hogy eltegyék láb alól. Szerencsére Bourne egyetlen dolgot biztosan nem felejtett el: életben maradni. A hajsza Moszkván, Londonon, Tangeren és New Yorkon keresztül vezet, melynek végén az ügynök végre rátalálhat önmagára.

Bourne ultimátum 2007

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Paul Greengrass

Filmajánló: Nem csak, hogy a legjobb Bourne film, de az utóbbi évtized egyik legizgalmasabb akciófilmje is.

Drágán add az életed! (1988) – 02.18., Szombat 21:20, RTL Klub

John McClane nyompzó Los Angelesbe érkezik, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságát feleségével Holyval. Amikor azonban a nő munkahelyét, a Nakatomi felhőkarcolót ellepik a terroristák, McClane-nek nem marad más választása, mint élete árán is megmenteni a cég munkatársainak és saját életét, valamint meghiúsítani a gonosztevők ördögi terveit.

Drágán add az életed! (1988, Die Hard)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: John McTiernan

Filmajánló: Egy igazi, megunhatatlan Bruce Willis klasszikus.

Hajsza a győzelemért (2013) – 02.18., Szombat 22:40, Mozi+

1976 – a Forma-1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Korhatár: 16+
Stílus: életrajzi, dráma, sport
Rendező: Ron Howard

Filmajánló: Az utóbbi évek egyik legjobb sportfilmje Chris Hemsworth és Daniel Brühl főszereplésével.

Egy csodálatos elme (2001) – 02.19., Vasárnap 16:15, SuperTV2

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (2001)

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, dráma
Rendező: Ron Howard

Filmajánló: Russell Crowe újfent bizonyítja, hogy miért ő az egyik legmeghatározóbb színész Hollywoodban.

Beépített szépség (2000) – 02.19., Vasárnap 18:50, Film+

Egy terrorista tartja rettegésben a környéket. Legújabb célpontjai a szépségverseny döntősei. Az FBI fura ötlettel áll elő, beépítik az egyik női ügynöküket a versenyzők közé. Választásuk a nem túl nőies Grace-re (Sandra Bullock) esik. A hölgy mozgása férfias, nevetése röfögős, sőt, kissé bajuszos is. Feladata, hogy szépségkirálynőként viselkedjen, miközben kézre keríti a terroristát. Vic Melling (Michael Caine), a szépségszakértő megpróbál segíteni Grace-nek, hogy ne keltsen gyanút a döntős lányok között. Azonban már ez sem bizonyul túl egyszerű feladatnak.

Beépített szépség (2000, Miss Congeniality)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Rendező: Donald Petrie

Filmajánló: Fergeteges akció-vígjáték az Oscar-díjas Sandra Bullock-al a főszerepben.

Tűzgyűrű (2013) – 02.19., Vasárnap 18:50, RTL Klub

A Csendes-óceán mélyén időnként megnyílik egy kapu, melyen idegen világból származó óriási lények érkeznek a bolygóra. A velük vívott elkeseredett csata az utolsó fejezetéhez érkezett, az emberiség lassan kifogy a tartalékaiból. Egyetlen esélyük van a túlélésre, egy olyan harci gépezet, amely talán eredményesen fel tudja venni a harcot az idegenekkel. De vajon nem késő már megfékezni az apokalipszist?

Korhatár: 16+
Stílus: akció, sci-fi
Rendező: Guillermo del Toro

Filmajánló: Izgalmas és látványos akciófilm.

Mindenképpen talán (2008) – 02.19., Vasárnap 21:00, TV2

Will Hayes (Ryan Reynolds) épp válófélben van, amikor kislánya, a tízéves Maya (Abigail Breslin) elkezdi faggatni őt arról, hogy mit csinált a házasság előtt, és hogyan ismerte meg a feleségét. Will végül beadja a derekát, és mesél a lánynak a múltjáról, de megváltoztatja a szereplők neveit. Maya feladata, hogy a történet alapján rájöjjön arra, ki az anyukája. Ahogy egyre többet hall a kislány, úgy érti meg, hogy a szerelem nem is olyan egyszerű.

Mindenképpen talán (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, dráma
Rendező: Adam Brooks

Filmajánló: Aranyos vígjáték, komoly mondanivalókkal na és persze Ryan Reynolds-al.

Hirtelen 30 (2004) – 02.19., Vasárnap 21:00, Prime

Miután a születésnapi bulija csúnya lebőgés volt, Jenna Rink (Jennifer Garner) úgy érzi, a felnőttek élete sokkal jobb. A kislány szeretne elbújni a világ elől, amíg harmincéves nem lesz. Csodás módon kívánsága valóra válik. Jenna már felnőtt nőként ébred, és úgy fest, mindene megvan. Gyönyörű, fiatalos alak, álom munka álomfizetéssel, sármos pasi és szupersztár cimborák. Jobb nem is lehetne, csakhogy Jenna lassan rájön, hogy ő nem erre vágyott. Hiányzik neki gyerekkori barátja, Matt, a srác, aki tönkretette a születésnapi partiját.

Hirtelen 30

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, fantasy
Rendező: Gary Winick

Filmajánló: Időutazós vígjáték kiváló alakításokkal.

Orvlövész (2007) – 02.19., Vasárnap 21:00, Mozi+

Swagger, bár eleinte ódzkodik tőle, végül mégis elvállal egy küldetést, azonban rá kel döbbennie, hogy megbízói egy olyan kormányközeli szervezet tagjai, akik meg akarják ölni az elnököt. A merénylőnek hitt Swaggert üldözőbe veszik. Egy fiatal FBI-ügynök siet a segítségére, azonban nem sok idejük van, hogy rájöjjenek, kik voltak a valódi merénylők.

Orvlövész (2007)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Antoine Fuqua

Filmajánló: Valószínűleg minden akciófilm listán előkelő helyen szerepel az Orvlövész, nem véletlenül.

Valkűr (2008) – 02.19., Vasárnap 22:00, SuperTV2

Németország el fogja veszíteni a második világháborút, ezt már Claus von Stauffenberg ezredes is tudja. Az összeesküvők egy csoportjával kidolgozza a Valkűr hadműveletet, melynek célja nem más, mint a Führer, Adolf Hitlen meggyilkolása. A gondos tervbe azonban hiba csúszik, és a résztvevőknek improvizálniuk kell. A megváltozott helyzet új stratégiát követel: Stauffenberg felvállalja a merénylet elkövetését.

Valkűr (2008)

Korhatár: 16+
Stílus: háborús, thriller
Rendező: Bryan Singer

Filmajánló: Tom Cruise szokásához híven ezt a filmet is elviszi a hátán.

Közönséges bűnözők (1995) – 02.19., Vasárnap 22:05, Duna Tv

San Pedro kikötőjében a rendőrség egy kiégett hajóban két túlélőre talál rá. Egyikük, a terrorista Verbal Kint hajlandó elmondani, mi történt velük. A történet hat héttel korábban kezdődött, amikor a rendőrség New Yorkban letartóztatott öt bűnözőt, akik egy ismeretlen illető megbízásából megpróbáltak eltéríteni egy kamiont. Az ügy váratlan fordulatot vesz, mikor kiderül, hogy a legendás maffiavezér, Keyzer Soze is érintett lehet.

Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, thriller, krimi
Rendező: Bryan Singer

Filmajánló: Nehezen indul be a film és a cselekmény, de aztán egyre inkább izgalmassá válik és a fordulatok mindvégig lekötik a néző figyelmét.

Transzcendens (2014) – 02.19., Vasárnap 23:15, Film+

A világhírű tudós, Will Caster (Johnny Depp) egyetlen lépésre van attól, hogy megtegye a modern kor legnagyobb tudományos felfedezését: létrehozza a mesterséges intelligenciát, ami nem csak hogy eléri az emberi értelem határait, de túl is szárnyalja azokat. Ténykedését azonban sokan nem nézik jó szemmel, olyannyira, hogy egy szélsőséges csoport támadást is intéz ellene. A súlyosan megsérült tudós felesége és legjobb barátja úgy dönt, az egyetlen esélyük, hogy megmentsék Willt, ha feltöltik a tudatát az általa tervezett gépbe. A kérdés azonban az, valóban Caster lesz-e, akit így megmentenek.

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, thriller, misztikus
Rendező: Wally Pfister

Filmajánló: A mai világunkban egy nagyon aktuális témát feszeget a film.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·