FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Gyengén kezdett Matt Damon!

Hétvégi bevételi lista, USA – Gyengén kezdett Matt Damon!

4364

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. február 17-19.

Míg hazánkban már több, mint egy hónapja debütált A Nagy Fal, addig Amerikában csak most tűzték műsorra. A Matt Damon főszereplésével készült misztikus film minden idők legnagyobb költségvetésű kínai produkciója. A tengerentúlon az első hétvégéjén mindössze 18 milliós bevételre volt képes, ami a 150 milliós büdzséhez képest elég silány kezdés. Siránkozniuk azonban nem kell az alkotóknak, hiszen világviszonylatban már a 250 milliót is átlépték. A hétvégi bevételi lista első két helyén nem történt változás az egy héttel korábbi eredményekhez képest. A Lego Batman – A film megerősítette vezető pozícióját, mert míg az animációs mese csak 35%-ot esett, addig a kritikailag csúnyán leszerepelt A sötét ötven árnyalata 55%-os esést produkált.

Lego Batman 2017 Előzetes

A Lego Batman – A film megerősítette vezető pozícióját

A John Wick – 2. felvonás lecsúszott a dobogóról, de egy 18+-os filmtől így is fantasztikus az eddigi szereplés. Az Ice Cube és Charlie Day viaskodásáról szóló vígjáték, a Pofoncsata 12 millió zöldhasúval indította amerikai pályafutását. A három Oscar-díjra jelölt (legjobb film kategóriában is) A számolás joga című dráma bevételei alig estek, így még mindig ott tud lenni a legjobbak között. A zsinórban három hétig listavezető Széttörve még mindig szépen tartja magát. A belé fektetett 9 millió dollárnak már több, mint a hússzorosát hozta vissza a film világviszonylatban. Az Egy kutya négy élete továbbra is remekül szerepel. Ezúttal a nyolcadik helyen tudott végezni, bőven túlszárnyalva már a 22 milliós büdzséjének a kétszeresét is. A Kaliforniai álom van a kilencedik pozícióban, de ez a produkció még képes lehet anyagi növekedésre, ha a hamarosan esedékes Oscar-gálán a vártaknak megfelelően teljesít.

Sajnos, vagy nem sajnos, de egy igazán nagy buktáról is be kell számolnunk. A A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka című filmet is jegyző Gore Verbinski négy év után ült újra a rendezői székbe. Legújabb alkotása, Az egészség ellenszere négy millió dollárral indított, ami azért is lehet különösen fájó a direktornak, mert 40 millióra rúgott a film büdzséje, amiben a marketingkampányra elköltött milliók még nincsenek is benne. Most még épphogy Top10-es tudott lenni a produkció, de a legjobbak között valószínűleg most találkoztunk vele először és egyben utoljára is.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Lego Batman – A film – $34,2M / $170,7M
  2. A sötét ötven árnyalata – $20,9M / $276,8M
  3. A Nagy Fal – $18M / $262,6M
  4. John Wick – 2. felvonás – $16,5M / $90,4M
  5. Pofoncsata – $12M / $12M
  6. A számolás joga – $7,1M / $163,8M
  7. Széttörve – $7M / $193,1M
  8. Egy kutya négy élete – $5,5M / $64,5M
  9. Kaliforniai álom – $4,5M / $339,6M
  10. Az egészség ellenszere – $4,2M / $8,7M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·