FILMEZZUNK.HU
Elindult az első VR mozi

Nem nézni fogjuk a filmet, hanem benne leszünk

2244

Elindult az első VR mozi

A jövőben akár minden filmnéző személyre szabott élményt kaphat. Benne lehetünk a filmekben. Amszterdamban megnyílt az első VR mozi.

Az első amerikai mozit 1905-ben nyitotta meg a Nickelodeon Pittsburgh városában, tíz évvel az első európai filmszínház után. Azóta az USA behozta a lemaradást, és Amerika nemcsak a legnagyobb mozifilmfogyasztó nemzet lett, hanem – Hollywoddal az élen – a legnagyobb gyártó is. Egy dolog azonban mindeddig nem változott: az emberek egy teremben, vászon előtt ülve nézik a filmet. Ebben hoz gyökeres változást a virtuálisvalóság- (VR) szemüveg, ami teljesen átrendezheti a filmipart. Évtizedek óta próbáljuk újrateremteni a moziélményt otthonunkban az egyre nagyobb tévékkel és a mind tökéletesebb hangtechnikával. A VR-szemüvegek megjelenésével ez a folyamat új lendületet vesz, a virtuális valóság ugyanis egészen más élményt nyújt majd.

Elindult az első VR mozi

Nem nézni fogjuk a filmet, hanem benne leszünk

Nem nézni fogjuk a filmet, hanem a részesei leszünk. A VR-szemüveg segítségével a főhős mellett lehetünk, miközben éppen golyók záporoznak körülötte vagy szerelmet vall. Mindenki személyre szabott élményt kaphat. Amszterdamban a hónap elején egy speciális, kifejezetten VR élményre építő mozi nyílt, a különleges építmény a The Virtual Reality Cinema nevet kapta.

//spark//

forrás: hirrekesz.blog.hu

Mentés


Article Tags: · · · ·