FILMEZZUNK.HU

Befutott a Páncélba zárt szellem legújabb szinkronos előzetese

3691

Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell, 2017) – Előzetes

A kultikusnak számító manga-anime történet, a Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) már régóta szerepel a hollywood-i kívánságlistán. A producerek évek óta gondolkoztak azon, hogy filmet készítenek a történetből. Ám sokáig úgy gondolták, hogy a tengerentúli célközönség, még nem biztos, hogy készen áll erre. A Paramount Pictures viszont most már elérkezettnek érezte az időt, hogy filmre vigyék a sztorit és 2017-ben bemutassák azt a közönség számára.

Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell, 2017) - Előzetes

A Páncélba zárt szellem főszerepét Scarlett Johansson (Bosszúállók, Lucy) kapta. Igaz a Paramount korábban Margot Robbie-val folytatott tárgyalásokat ez ügyben. Ez amúgy is okozott egy kis zúgolódást a keményvonalas rajongók között. Néhányan fel voltak háborodva, hogy nem távol-keleti színésznőnek szánják a szerepet. Igaz a modern technika segítségével azért egy kicsit alakított a színésznőn.

A történet a jövőben játszódik, Japánban. Kiborgok, bionikus emberek és igazi emberek egymás mellett élnek a bolygón, s a köztük levő különbség szabad szemmel nem látható. Sokan a nyakuk hátuljára operált fizikai porton csatlakoznak az információs hálózathoz, mely behálózza a világot. A bűncselekményeknek is új dimenziói vannak. A kifejezetten a számítógépes hálózathoz köthető bűnök elkövetőit egy titkos osztag üldözi, melyet Motoko Kusanagi vezet, egy kiborg, aki katonai tapasztalattal is bír.

Masamune Shirow története alapján Jonathan Herman és Jamie Moss kapták a feladatot, hogy elkészítsék a forgatókönyvet. Utóbbi korábban Az utca királyaival hallatott magáról, míg Herman a Straight Outta Compton szkriptjét jegyezte. A rendezői feladatokat Rupert Sanders láthatta el. Az angol születésű szakember 2012-ben a Hófehér és a vadász című filmmel mutatkozhatott be.

Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell, 2017) - Előzetes

Érdekességek:

  • A Páncélba zárt szellem forgatása Kínában és Új-Zélandon zajlott.
  • Kuze szerepére meghallhatták Sam Riley-t is, de a szerepet végül Michael Pitt kapta.
  • Batou szerepére Matthias Schoenaerts-et szerették volna megszerezni első körben, ám a szerepet végül Pilou Asbæk kapta meg.
  • Egy meglehetősen nemzetközi produkcióról beszélhetünk. A rendező ugye brit. A főszerepben felbukkanó Scarlett Johansson amerikai születésű, de Pilou Asbaek dán. Ők ketten amúgy a Lucy című Luc Besson filmen is dolgoztak már közösen. Juliette Binoche a franciákat erősíti, Michael Wincott kanadai, de jó néhány japán színészt is szerződtettek kisebb szerepekre.

Amerikai bemutató: 2017. március 31.
Magyar mozibemutató: 2017. március 30.

(Címlapkép forrása; Cikk forrása: mozi-filmek.hu)

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · ·