FILMEZZUNK.HU
A Mindenki című magyar film megnyerte az Oscar-díjat

Megtörtént a csoda! Újra Oscart nyert egy magyar film

2307

A Mindenki című magyar film megnyerte az Oscar-díjat

Megtörtént az elképesztő csoda, amire gondolni sem mertünk! Deák Kristóf Mindenki című kisfilmje elnyerte 2017-ben az Oscar-díjat a legjobb élő szereplős rövidfilm kategóriában. Ami azt jelenti, hogy előállt az a hihetetlen, egyben szenzációs helyzet, hogy zsinórban a második évben sikerült egy magyar filmnek elhoznia szobrot a világ legfontosabb filmes díjkiosztójáról. A 34 éves rendező a díjat a gyerekeknek ajánlotta köszönőbeszédében. Gratulálunk Deák Kristófnak és a film többi alkotójának, hihetetlen büszkék vagyunk rájuk!

Az eredményhirdetés előtti pillanatokban annyira koncentráltunk, hogy „Sing, Sing, Sing” – ez a Mindenki című magyar kisfilm nemzetközi címe –, hogy amikor végül elhangzott, kis híján leestünk a székről. Csodák nem csupán léteznek, hanem rövid idő alatt meg is ismétlődhetnek – ez bizonyosodott be a 89. Oscar-gálán. Egy évvel a Saul fia győzelme után ismét egy magyar film érdemelte ki a világ legrangosabb filmes díját. Deák Kristóf Mindenki című munkája a legjobb élő szereplős kisfilmek kategóriájában tudott győzni.

Nézze meg a Oscar nyertes film előzetesét:

Ebben a kategóriában nemhogy nyerni, a Mindenki előtt még jelölésig sem tudott eljutni egyetlen magyar produkció sem, pedig már 1931 óta díjaznak élő szereplős kisfilmeket az Oscaron. A légy 1981-es és a Mephisto 1982-es győzelme után ismét megtörtént, hogy egymás utáni két évben ítéltek oda Oscart magyar filmnek.

(Forrás: Origo.hu)


Article Tags: · · · ·