FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.03.09-től) – Óriás közeledik!

Heti mozibemutatók (2017.03.09-től) – Óriásmajom közeledik!

2792

Heti mozibemutatók – 2017. március 9-től

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! A héten valószínűleg egy jól ismert majomóriás fogja vinni a prímet, de érkezik még egy négy nemzet által közösen készített dráma, egyenesen Kanadából megtudhatjuk mi is az a szerelem, a franciáktól másodállást vállalhatunk, míg a kínaiak az amerikaiakkal közösen gondoskodnak a gyermekekről. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island)

Az 1970-es években járunk. Egy csapat felfedező mélyre merészkedik annak a feltérképezetlen csendes-óceáni szigetnek a belsejébe, mely egyszerre gyönyörűséges és veszélyes is, és ahonnan a majmok legendás királya, King Kong származik.

Korhatár: 16+
Stílus: fantasy, akció, kaland
Nemzet: amerikai
Hossz: 120 perc
Rendező: Jordan Vogt-Roberts

A fehér király (White King)

A 12 éves Djata (Lorenzo Allchurch) a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása, amiben nagyszülei tudnának neki segíteni. Djata anyja azonban dacosan ellenáll annak, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező anyósától és apósától bármilyen segítséget kérjen. Az édesanya régóta nemkívánatos elem a családban, a konfliktusok pedig a bajban sem enyhülnek…

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: brit, német, svéd, magyar
Hossz: 90 perc
Rendező: Alex Helfrecht és Jörg Tittel

A szerelem története (The History of Love)

Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy, az anyja magányára megoldást kereső fiatal lány életét. A férfi soha nem tudta kiheverni élete nagy szerelmének, Almának az elvesztését, akiről A szerelem története címmel regényt is írt. A második világháborút túlélő könyv számos szerelmet segített elő, valamint főhőséről kapta az a tizenéves lány a nevét, aki szeretné kideríteni névadóját, miközben új férjet is igyekszik találni egyedülálló édesanyjának. A férfi és a lány is válaszokat keres, és talál is.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Nemzet: kanadai, francia, román
Hossz: 135 perc
Rendező: Radu Mihaileanu

Másodállás (Un petit boulot)

Jacques (Romain Duris) egy kisvárosban lakik, amely az utolsó válság óta folyamatosan egyre lejjebb csúszik. Amikor a gyár is bezár, ahol dolgozott, Jacques saját életében is eljön a vég kezdete: barátnője, Cathie (Stéphanie Crayencour) elhagyja, ő pedig próbál talpon maradni, és vár a szebb időkre, ám a sorsa csak nem akar jobbra fordulni. Egy napon aztán felbukkan a helyi szerencsejáték-szervező, André Gardot (Michel Blanc), akinek néhány illegális pókerpartiján Jacques is részt vett. De Gardot most nem játékra csábítja, hanem munkát ajánl neki: húszezer euróért meg kell ölnie a feleségét. Rövid töprengés után Jacques igent mond.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Nemzet: francia, belga
Hossz: 107 perc
Rendező: Pascal Chaumeil

Rock csont (Rock Dog)

Amikor egy rádió hull alá az égből egyenesen egy tibeti masztiff kezébe, otthonát hátrahagyva elhatározza, valóra váltja álmát és zenész lesz. Ez az elhatározás pedig egy sor teljesen váratlan eseményt indít útjára…

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Nemzet: kínai, amerikai
Hossz: 80 perc
Rendező: Ash Brannon

Ártatlanok (Les innocentes)

Fiatal vöröskeresztes orvosnő érkezik Lengyelországba 1945-ben, hogy a koncentrációs táborok túlélőit gyógyítsa. Mathilde-ot (Lou de Laage) megkeresi a közeli kolostor rendfőnöknője, hogy segítséget kérjen tőle. A doktornő ellátogat a zárdába, és megtudja, hogy az apácák még mindig traumatizáltak a szovjet katonák erőszakoskodása miatt, és hogy a fiatal nővérek közül sokan gyermeket várnak. Terhességük és hitük összeegyeztethetetlen, és Mathilde segítsége az egyetlen reményük.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: lengyel, francia
Hossz: 115 perc
Rendező: Anne Fontaine

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · ·