FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Rozsomák bankot robbantott!

Hétvégi bevételi lista, USA – Rozsomák bankot robbantott!

6255

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. március 3-5.

Az előre sejthető volt, hogy Rozsomák nem csak a filmben, de a mozipénztáraknál sem fog kímélni senkit. A Logan – Farkas című X-men-mozi 127 millióba került az alkotóknak, de világviszonylatban már első hétvégéjén majdnem megduplázta a belé fektetett összeget. Nagy valószínűséggel egy ideig még szépen fogja termelni a zöldhasút, ugyanis minden filmes portálon jobbnál-jobb kritikákkal illették a Logan mozit. A hétvégi bevételi lista második helyén az év horrorszenzációja, a Get Out található. Nem elég, hogy toronymagas kritikai pontszámot kapott mindenhol, csak Amerikában már közel a hússzorosát visszahozta a büdzséjének. Harmadik helyen debütált A viskó című bestseller filmes adaptációja Sam Worthington-al a főszerepben. A dráma picit több, mint 16 milliót keresett, ami egy ilyen témájú filmhez képest nagyon szép eredmény.

Get Out 2017

A Get Out nem elég, hogy toronymagas kritikai pontszámot kapott mindenhol, csak Amerikában már közel a hússzorosát visszahozta a büdzséjének.

A Lego Batman – A film negyedik hetére visszaszorult a negyedik helyre, viszont már háromszorosan megtérítette a belé fektetett 80 millió dollárt. Most debütált az Idétlen időkig című filmre hajazó Mielőtt elmegyek, ami egy kis apró pénz híján 5 millióval indított a tengerentúlon. A John Wick – 2. felvonás három pozíciót rontva a hatodik helyen található. A számolás joga című dráma bevételei alig estek, így még mindig ott tud lenni a legjobb tízben. A Matt Damon főszereplésével készült misztikus film, A Nagy Fal minden idők legnagyobb költségvetésű kínai produkciója, ám Amerikában ez nem hatotta meg az embereket, így ott nagy bukta lesz a film. Szerencséjére azonban Kínában özönlöttek rá az emberek, így simán pénzüknél lesznek a befektetők. A sötét ötven árnyalata elmondhatja magáról ugyanazt, mint az első rész: kritikailag földbe döngölték, azonban anyagilag óriási siker lett. A hat Oscar-díjat nyert Kaliforniai álom zárja a heti Top10-es listát még mindig közel 3 millió zöldhasúval.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Logan – Farkas – $85,3M / $237,8M
  2. Get Out – $26,1M / $75,9M
  3. A viskó – $16,1M / $16,1M
  4. Lego Batman – A film – $11,6M / $256,8M
  5. Mielőtt elmegyek – $4,9M / $4,9M
  6. John Wick – 2. felvonás – $4,7M / $144,3M
  7. A számolás joga – $3,8M / $194,9M
  8. A Nagy Fal – $3,5M / $320,1M
  9. A sötét ötven árnyalata – $3,4M / $356,1M
  10. Kaliforniai álom – $2,9M / $396,3M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·