FILMEZZUNK.HU
A Magyar Filmadatbázis, a mafab.hu felveszi a versenyt a nagyokkal

Magyar filmes portál a legnagyobbak nyomában

1717

A Magyar Filmadatbázis felveszi a versenyt a nagyokkal

Két éve lépett be az hazai webes piacra a Mafab.hu, melynek tulajdonosai a sikeres külföldi minták alapjára egy olyan átfogó magyar nyelvű filmes adatbázis megalkotását tűzték ki maguk elé, ami még a legnagyobb filmrajongók igényeit is kielégíti.

Ahhoz, hogy a ma már magyar IMDB-ként emlegetett portál tejesíteni tudja az ígéreteit, az elmúlt két évben (és azt megelőző előkészületek idején) több mint húsz fős stáb és több tucat önkéntes szerkesztő munkájára volt szükség.

A Magyar Filmadatbázis, a mafab.hu felveszi a versenyt a nagyokkal

Önmagában már az is szép teljesítmény, hogy viszonylag új weboldalként a Mafab.hu aloldalai igen előkelő helyeken szerepelnek a legnagyobb keresők találatai között, de a lényeg a hazai viszonylatban egyedülálló mennyiségű információban rejlik.

“A kezdeti nehézségek és a rengeteg befektetett munka után nagy öröm az egész csapat számára, hogy a két éves évfordulónk idején havi egymillió látogatónk átlagosan három millió alakalommal nyitja meg a Mafab.hu adatlapjait. Ilyenkor érezzük azt, hogy megérte belevágni ebbe a projektbe” – árulta el a portál tulajdonosa és igazgatója, Bagin András.

Ahogy a bevezetőnkben írtuk, a szóban forgó filmes oldal mára valóban felnőtt a nagyok mellé, amiről nem csak az informatív tartalom, hanem a modern külső és az állandó, a felhasználó igényeire szabott fejlesztések is tanúskodnak.

Ami a számokat illeti, a Mafab.hu-n több mint 284 ezer filmadatlap, 50 ezer érdekesség, 45 ezer filmtartalom és közel 5000 életrajz között böngészhetnek a felhasználók, akik maguk is szerkeszthetik az egyes film- és személyiség adatlapokat (ahol akár Harrison Ford autogramcímét is megtalálhatják).

Érdekelnek a filmek és a kulisszatitkok? Böngésznél több ezer életrajz, közel háromszázezer filmes adatlap között, saját listát állítanál össze, elolvasnád a legfrissebb híreket, személyre szabnád a tartalmat, a mozi- és tévéműsort, esetleg magad is szerkesztenéd a weboldalt az értékes nyereményekért? Ha csak egy kérdésre is igennel válaszoltál, a Magyar Filmadatbázison minden bizonnyal megtalálod a számításaidat.

(Képek forrása: mafab.hu)


Article Tags: · ·