FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. április 8-9.

Filmajánló a hétvégére – 2017. április 8-9.

8153

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Vagány nők klubja (2002) – 04.08., Szombat 15:25, RTL Klub

Sidda Walker (Sandra Bullock) sikeres drámaírónő a Broadway-n. Egy interjú során boldogtalan gyermekkoráról mesél. Édesanyja (Ellen Burstyn) felháborodottan olvassa a sorokat több ezer kilométerrel távolabb. Újra felizzik kettejük között a régi feszültség. Majd Sidda hirtelen titokzatos körülmények között eltűnik. Édesanyja túlbuzgó barátnői rabolják el és Louisianába hurcolják, hogy szembesítsék Siddát gyermekkorával és az anyai igazsággal.

Vagány nők klubja (2002)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Rendező: Callie Khouri
Filmajánló: Igazán megható, mélyre ható dráma, melyben hiteles a színésznők alakítása és ötletes a sztori. Kategória kedvelőinek tetszeni fog!

Az U.N.C.L.E. embere (2015) – 04.08., Szombat 16:00, HBO

Az 1960-as évek elején járunk, a hidegháború időszakában. Napoleon Solo (Henry Cavill) CIA ügynöknek és Illya Kuryakinnak (Armie Hammer) a KGB-től több év ellenségeskedés után egy közös küldetést kell végrehajtaniuk, egy titokzatos nemzetközi bűnszervezet ellen, ami nukleáris fenyegetést jelent a világra.

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, akció, vígjáték
Rendező: Guy Ritchie
Filmajánló: Remek akciófilm egy zseniális rendezőtől.

Marley meg én (2008) – 04.08., Szombat 16:25, Mozi+

A fiatal házasok nem akarnak fejest ugrani az ismeretlenbe, így úgy döntenek, hogy mielőtt gyereket vállalnak, örökbe fogadnak egy kutyát, akinek a segítségével megtanulhatják, mit jelent a felelősség és a gondoskodás. Választásuk egy Marley nevű, imádnivaló labrador kölyökre esik, aki azonban nehezebb esetnek bizonyul, mint ahogy elsőre gondolták. A zabolátlan eb végigkíséri őket életük minden állomásán.

Marley meg én (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, családi
Rendező: David Frankel
Filmajánló: Minden idők egyik legjobb kutyás filmje.

Pancser Police (2010) – 04.08., Szombat 16:30, Film+

Allen (Will Ferrell) egy megbízható, papírmunkát végző rendőr. Társa, Terry (Mark Wahlberg) terepen szeret lenni, de gyorsabban lő, mint gondolkodik. Példaképeik Danson és Manzetti (Samuel L. Jackson és Dwayne Johnson) detektívek. Allen és Terry a sors kegyeltjei, lehetőséget kapnak arra, hogy ők is megmutathassák, hogy milyen fából is faragták őket, hogy ők is vannak olyan jó zsaruk, mint példaképeik.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, vígjáték
Rendező: Adam McKay
Filmajánló: Aki kikapcsolódásra vágyik szombat késő délután, az egy nagyon jó, szórakoztató vígjátékot talált, melyben csak ömlenek a dumák, mint az özönvíz.

Joy (2015) – 04.08., Szombat 17:25, HBO2

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad neki szárnyakat. A szükség és egy álom, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen.

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, vígjáték, dráma
Rendező: David O. Russell
Filmajánló: Egy film, amelynek megvannak a maga gyermekbetegségei, de Jennifer Lawrence neve azért megint sokat dob a latba.

Lesz ez még így se (1997) – 04.08., Szombat 20:00, Film Café

A magányos mizantróp minden alkalmat megragad, hogy megkeserítse környezete életét és elmarja maga mellől az embereket. Aztán gondosan bezárkózik, és szerelmes regényeket ír. Mikor szomszédja kórházba kerül, kénytelen levenni a goromba pokróc álcát, és minden igyekezete ellenére kiderül róla, hogy egész rendes fickó.

Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, dráma
Rendező: James L. Brooks
Filmajánló: Kétszeresen Oscar-díjas alkotás két elképesztő alakítással, Jack Nicholson-al és Helen Hunt-al a főszerepben.

Bűnvadászok (1977) – 04.08., Szombat 20:45, RTL+

Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje: munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el; a bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat: aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rosszfiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

Bűnvadászok 1976

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, kaland, akció
Rendező: Enzo Barboni
Filmajánló: Végre főműsoridőben is láthatunk filmet a két legendás olasz pofonosztótól.

Sorsügynökség (2010) – 04.08., Szombat 21:00, Prime

David Norris (Matt Damon) roppant ambiciózus politikus, s már csak egy lépés választja el a szenátori széktől, amikor megismeri Elise Sellast, a gyönyörű balett-táncosnőt. David rövid idő alatt beleszeret Elise-be (Emily Blunt), ám egy rejtélyes férfi miatt elszakadnak egymástól. A titokzatos férfi nem más, mint maga a Végzet, aki mindent elkövet azért, hogy kettejük közös jövőjét megakadályozza. Davidnek el kell döntenie, hogy hagyja a maga útján menni a dolgokat, és szenátor lesz, vagy szembeszegül a Végzettel, és a szenátus helyett Elise-t választja – annak ellenére, hogy az esélyei ez ellen szólnak.

Korhatár: 16+
Stílus: romantikus, sci-fi, thriller
Rendező: George Nolfi
Filmajánló: A Sorsügynökség igenis komoly, és mindenkit érintő súlyos kérdéseket vet fel, de a szórakoztatás berkein belül igen könnyedén tárgyalja őket.

Életünk apával (2014) – 04.08., Szombat 21:50, HBO2

Az Életünk apával című filmdrámában Cameron Stuart, a mániákus depresszióval küzdő férfi megpróbálja eltartani családját, azonban a betegség eluralkodni látszik rajta. Cam végül egy elmegyógyintézetbe kerül, míg felesége két kislányukkal kénytelen elhagyni a családi otthont. Maggie Amelia-val és Faith-tel egy cambridge-i lakásba költözik; munkát vállal és megpróbál mindent megadni a lányoknak, ami csak tőle telhető.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték
Rendező: Maya Forbes
Filmajánló: Magával ragadó dráma Mark Ruffalo kivételes alakításával.

Orvlövész (2007) – 04.08., Szombat 22:05, TV2

A hadsereg volt mesterlövészét érdekes feladattal próbálják visszacsábítani: meg kell mentenie az elnököt értékes tanácsaival egy merénylettől. Kiderül azonban, hogy az egész egy csapda, és ő az áldozat, akit megvádolnak. Bob Lee Swaggernek (Mark Wahlberg) menekülnie kell, és tisztáznia magát.

Orvlövész (2007)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Antoine Fuqua
Filmajánló: A valaha volt egyik legjobb akciófilm Mark Wahlberg főszereplésével.

Nemzetbiztonság Bt. (2003) – 04.09., Vasárnap 13:20, Film+

Earl és Hank, az egyik tizenkilenc, a másik még annyi se. Mindkettőjük közös vonása, hogy kirúgták őket a rendőrségről. Mégis mindketten a kék zubbony vonzásában élnek, és egy őrző-védő céghez szegődnek. Véletlenül belecsöppennek életük legnagyobb bűnügyébe: egy csempészbanda, Nash (Eric Roberts) és bandája után nyomoznak. Élvezik az üldözéseket, imádják a robbanásokat, szeretnek rendőrösdit játszani. Csak egymást utálják. De ha nem fojtják meg egymást, ha túlélik mindazt a veszélyt, aminek a fele se volna, ha ők nem olyan kétbalkezesek, akkor talán sikerül nekik, ami az igazi zsaruknak sem, elcsípni a csempészeket.

Nemzetbiztonság Bt. (2003)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, thriller, vígjáték
Rendező: Dennis Dugan
Filmajánló: A Martin Lawrence-s filmek mind nagyon vagányak, amelyik filmben szerepel az csak jó lehet.

Mission: Impossible – Fantom protokoll (2011) – 04.09., Vasárnap 13:55, SuperTV2

Az Impossible Mission Force-ot leállítják, amikor felmerül a gyanú, hogy közük van egy globális terrorista összeesküvéshez. Beindul a Fantom Protokoll, és Ethan Huntnak és új csapatának be kell épülnie, hogy tisztára mossák a szervezet nevét. Nincs segítség, nincsenek összekötők, fű alatt kell akcióba lépniük. Ennél durvább és ennél intenzívebb küldetést még senki sem látott.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Brad Bird
Filmajánló: Klasszikus akció, aminek minden része élvezhető. A látványvilága, akció jelenetei és a szereplőválogatást tekintve is elsőosztályú film.

Hajsza a föld alatt (2009) – 04.09., Vasárnap 15:20, Film Café

New Yorkban minden megtörténhet, de mindig érhetik az embert meglepetések. Ezt történik a helyi metróhálózat egyik alkalmazottjával is, Walter Garberrel (Denzel Washington), ugyanis terroristák eltérítik az egyik metrójáratot, és vezetőjük, Ryder (John Travolta) csak Garberrel hajlandó tárgyalni. A tét a metróban rekedt emberek élete, akikért Ryder tízmillió dollárt követel, amelyet ráadásul Garbernek kell átadnia. Megkezdődik a játszma a föld alatt, kérdés, ki bírja több idegszállal.

Hajsza a föld alatt (The Taking of Pelham 1 2 3, 2009)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Tony Scott
Filmajánló: 90-es évek akciófilm hangulata, a történet nincs túlbonyolítva, de mind Travolta, mind pedig Denzel Washington jól alakítja a rá szabott karaktereket.

Két hét múlva örökké (2002) – 04.09., Vasárnap 17:10, Viasat3

George Wade (Hugh Grant) New York egyik jól menő ingatlanfejlesztési cégénél vezető pozíciót tölt be. A cég lelke viszont George bátyja, Howard (David Haig), aki nem nézi jó szemmel öccse zűrös magánéletét. George minden jogásznővel kikezd, aki a közelébe kerül, de a kapcsolatok gyorsan és viharosan végződnek. Howard ultimátum elé állítja öccsét: vagy felhagy eddigi életével és egy komoly ügyvédet alkalmaz, vagy elbúcsúzik részvényeitől. Az új munkatárs, Lucy (Sandra Bullock) más, mint a korábbiak, igazi munkamániás, de főnökéhez való viszonya korántsem nevezhető ideálisnak.

Két hét múlva örökké 2002

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Marc Lawrence
Filmajánló: Egy csodálatos romantikus vígjáték, kellemes történettel, melyben a Bullock-Hugh páros rendkívül jó együtt.

A maflás (2012) – 04.09., Vasárnap 19:05, SuperTV2

Amikor egy békés természetű, lusta biosztanár megtudja, hogy az igazgatóság spórolásra hivatkozva meg akarja szűntetni a zenekart, hogy elbocsáthassa a bohém zenetanárt , akcióba lép. Már csak azért is, mert azt reméli, így végre bevágódhat az iskolában dolgozó nővérkénél akit eddig semmilyen ravasz udvarlási módszerrel sem tudott levenni a lábáról. Jobb híján indul egy utcai harcos versenyen, és bár hatalmas pofonokba fut bele, gyűlni kezd a pénz. A siker magával ragadja, és pár fura figura segítségével újabb meg újabb bunyókra jelentkezik: minden KO újabb bevételt jelent. Végül annyiszor fog padlót, hogy meghívják egy igazi, nagy versenyre: ha ott sikerül nyernie, megmenekül a zenekar.

Korhatár: 12+
Stílus: sport, vígjáték, akció, családi
Rendező: Frank Coraci
Filmajánló: Hihetetlenül szórakoztató vígjáték Kevin James főszereplésével. Ha együtt a család tökéletes választás vasárnap estére!

A nemzet aranya (2004) – 04.09., Vasárnap 19:55, RTL Klub

Benjamin Franklin Gates archeológus, akinek családja hét nemzedéken át keresett egy különös kincset. Gates is a titkos legenda igazolására teszi fel életét, mely szerint George Washington, Thomas Jefferson és Benjamin Franklin az Amerika Függetlenségi háború során egy nagy aranytartalékot rejtett el vésztartalék gyanánt. De hogyan lehet a nyomára bukkanni? Az Alkotmány és a Függetlenségi Nyilatkozat sorai közt rejlenek a kincskereső térkép utalásai. Gates nekiveselkedik a kód feltörésének, csakhogy mások is szemet vetettek az aranyra.

A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, akció
Rendező: Jon Turteltaub
Filmajánló: Vérbeli kalandfilm, ami az elejétől a végéig a tévé elé fog kötözni.

Másnaposok (2009) – 04.09., Vasárnap 21:00, Viasat3

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. A Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén megfordult cimboratársaság olyannyira jó munkát végez, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol útközben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban. Ezek és homályos emlékeik segítségével igyekeznek bejárni előző éjszakájuk minden állomását: mire kezdődik az esküvő, elő kell keríteniük a köddé vált vőlegényt!

Másnaposok

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Rendező: Todd Phillips
Filmajánló: Talán kijelenthető, hogy a 21. század egyik legszórakoztatóbb vígjátéka.

Derült égből szerelem (2009) – 04.09., Vasárnap 21:45, TV2

A megözvegyült Dr. Burke Ryan a gyász feldolgozásáról ír önsegítő könyvet, melyből hatalmas siker lesz. Előadásokat kezd tartani, és az egyik Seattle-i szemináriumon összefut a hotelben Eloise Chandlerrel, aki torkig van a férfiakkal. A vonzalom azonnal érzékelhető, de a nő számára hamarosan világossá válik, hogy a férfi egyáltalán nem jutott túl felesége elvesztésén, és hogy a színpadi show egyáltalán nem fedi a valóságot. Lehet, hogy amikor legkevésbé várnák, megtörténik velük a csoda?

Derült égből szerelem (2009)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Rendező: Brandon Camp
Filmajánló: Meglepően aranyos és érzelmes romantikázás Jennifer Aniston-al a főszerepben.

Börtönregény (2011) – 04.09., Vasárnap 22:55, Mozi+

Driver a veterán bűnöző nem tudja megúszni a börtönt. Elkapják, miközben lopott pénzzel menekül, és bezárják az El Pueblito börtönbe, amely híres a keménységéről. A börtönbandák között Driver csak a fiatal srác, Javin segítségével tud életben maradni. Az ő élete is veszélybe kerül azonban, mikor egy nagyhatalmú bandavezér májdonoraként akarják felhasználni. Driver nem hagyja annyiban a dolgot.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller, dráma
Rendező: Adrian Grunberg
Filmajánló: Egy alig ismert produkció Mel Gibson-tól, amit azonban vétek lenne kihagyni.

Szerelemre hangszerelve (2013) – 04.09., Vasárnap 23:05, Prime

Greta (Keira Knightley) és Dave (Adam Levine) szerelme a főiskola óta tart. Kapcsolatukon kívül a munkában is társak, közösen szerzik a dalokat, amelyekkel Dave lép fel. A sors úgy hozza, hogy Dave kap egy New York-i lehetőséget, így mindketten a metropolisba költöznek. A férfinek azonban hamar a fejébe száll a dicsőség, és szakít kedvesével. A csalódottságában szomorkodó lánynak nem kell sokáig várnia, találkozik valakivel, aki megváltoztatja az életét. Mindeközben fény derül arra is, hogy Greta is tehetséges énekes.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma, zenés
Rendező: John Carney
Filmajánló: Magával ragadó, akár egy jól megírt és előadott zene. Lassan elindul, fokozatosan ível felfelé refrénjeivel, miközben nem laposodik el és folyamatosan meglep, elkápráztat, talán megríkat, amíg kiteljesedik

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·