FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. április 15-16.

Filmajánló a hétvégére – 2017. április 15-16.

9174

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Megint 17 (2009) – 04.15., Szombat 12:00, Cool Tv

Mike élete nem alakul a lehető legjobban. Bár kezdetben úgy tűnt, fényes jövő áll előtte, sem a sportolói karrierből, sem az egyetemi tanulmányokból nem lett semmi. Helyette fiatalon megházasodott és gyerekei születtek. Házassága azonban mostanra megromlott, és gyermekeivel való kapcsolata sem tökéletes. Mikor egy nap újra 17 évesként ébred fel, felismeri a lehetőséget, hogy rendbe tehesse az életét.

Zac Efron - Megint 17 /17 Again, 2009/

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Burr Steers
Filmajánló: Aranyos film az újrakezdésről és a második esélyről.

Maverick (1994) – 04.15., Szombat 13:40, Viasat3

Maverick nem vadnyugati mesterlövész, csupán egy pókerjátékos, aki viszont a legjobb akar lenni. Már csak egy egész kis pénz hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen élete pókerversenyére, de úgy tűnik, nehezebb összeszedni ezt a pénzt, mint gondolta. Kalandjai során megismerhetjük a ravasz Annabelle Bransfordot, és a mogorva békebírót, Zane Coopert is.

Maverick - Halálos póker (1994, Maverick)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció, western, kaland
Rendező: Richard Donner
Filmajánló: Egy újabb remek próba Mel Gibson módra. Most a vadnyugatból kapunk egy szeletet.

Bunyó karácsonyig (1994) – 04.15., Szombat 16:50, Mozi+

Moses, a Vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis, akit nem igazán kedvel. Moses szívesen szabadulna öccse társaságától, de képtelen lerázni. Ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek idétlen alakokkal. Sam Stone elfogása sem megy simán, mert mindig sikerül átejtenie a fivéreket…

Bud Spencer és Terence Hill

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció, western, kaland
Rendező: Terence Hill
Filmajánló: A legendás olasz páros utolsó közös filmje.

A csúf igazság (2009) – 04.15., Szombat 16:55, Cool Tv

Abby (Katherine Heigl), a menő tévéproducer hisz az igaz szerelemben, és abban, hogy mindenki rátalálhat a neki való párra – még ha neki magának eddig nem is nagyon volt szerencséje. A gátlástalan műsorvezető, Mike (Gerard Butler) azonban megingatja hitében. Mike a “csúf igazság” híve, ami szerint minden férfi csak egy jó külsejű bomba nőre vágyik, aki nem nyaggatja túlságosan sokat. Mivel Abby nagyon szeretné megismeri a szomszéd pasit, vállalja, hogy Mike tanítványa lesz, és ellesi tőle a csábítás trükkjeit. Arra azonban nem számít, hogy a szerelem éppen Mike személyében talál rá.

A csúf igazság (2009)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Robert Luketic
Filmajánló: Vicces film, szórakoztató színészekkel és szerethető történettel.

A Saint Tropez-i csendőr (1964) – 04.15., Szombat 17:00, RTL+

Az ambiciózus Cruchot rendőrt Saint Tropez-be helyezik át. Nudista strandolókkal bajlódik, de még több problémája akad tinédzser lányával, aki azzal próbálja meg jómódú barátait lenyűgözni, hogy azt hazudja: apja milliomos, akinek jachtja van a kikötőben. Mikor az egyik barát kölcsönadja kocsiját a lány tehetősnek hitt apjának, a felügyelő is belekeveredik a hazugságba azzal, hogy falazni próbál a lányának. A végén kiderül, hogy a jacht valódi tulajdonosa sem az, akire számítottak…

A Saint Tropez-i csendőr (1964)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, krimi
Rendező: Jean Girault
Filmajánló: Louis De Funés és a legendás Lütyő felügyelő…

Zootropolis – Állati nagy balhé (2016) – 04.15., Szombat 17:40, HBO2

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb állat is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Rendező: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Filmajánló: Az elmúlt évek egyik, ha nem a legjobb meséje, amit nem csak gyerekeknek ajánlunk.

A szoba (2015) – 04.15., Szombat 18:00, HBO

A szoba című filmdráma egy édesanya és kisfia közötti szoros kötelékről mesél. Anya és fia a Szoba lakója; Jack itt született, nőtt fel, tanul és játszik. Amikor betölti ötödik életévét, édesanyja úgy dönt, hogy ideje megismerkedni a külvilággal is. Óvatosan és finoman vezeti be az érzékeny gyermeket a falakon túli világba. Amikor ez sikerül, Anya végre szabadnak érzi magát. A dolog azonban számos olyan történést von maga után, melyre sem ők, sem a tágabb család nincs felkészülve.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Rendező: Lenny Abrahamson
Filmajánló: Egy történet a napjainkból egy fiú és édesanyja közti határtalan szeretetről.

Fogságban (2013) – 04.15., Szombat 20:00, RTL Klub

Keller Dover boldog családapa, feleségével épp hálaadási ebédre mennek barátaikhoz, a Birch házaspárhoz. Anna Dover és Joy Birch nagyon jó barátnők, és hajlamosak elkószálni a szülői tekintetek elől. A két fiatal lány már órák óta nem tért vissza egy sétáról, szüleik pedig sehol nem találják őket, így végül a rendőrséget is kihívják. A helyszínre érkező nyomozó az egyetlen nyomon elindulva letartóztatja a közelben parkoló gyanús lakókocsi sofőrjét, akit kellő bizonyítékok híján szabadon kell engednie. Keller Dover saját kezébe veszi az irányítást, csak egy cél lebeg a szeme előtt: megtalálni az embert, aki számára mindennél fontosabb.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, thriller
Rendező: Denis Villeneuve
Filmajánló: Nagyszerű film egyedi látásmóddal és zseniális színészekkel.

Az útvesztő (2014) – 04.15., Szombat 21:00, Prime

Thomas (Dylan O’Brien) csak egy átlagos kisfiú, de egy nem hétköznapi kalandba keveredik. Egy napon egy liftben ébred, és a nevén kívül semmire sem emlékszik. A lift ajtaján túl egy furcsa világ és 60 kisfiú várja, akiknek nincs más dolguk, mint hogy túléljenek. A szabályok egyszerűek, aki szökni próbál, az odaveszik. Minden hónapban érkezik valaki új, így a fiú megjelenése nem okoz meglepetést a többiek számára. Egy furcsa külső üzenet hatására páran lázadni kezdenek, még ha azt sem tudják, hogy ki, vagy mi ellen. Sikerülhet vajon megtalálniuk a kivezető utat?

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller, misztikus
Rendező: Wes Ball
Filmajánló: Az éhezők viadala nyomában, ám mégis teljesen más élményt adó young adult alkotás.

Holt költők társasága (1989) – 04.15., Szombat 21:00, Paramount Channel

Egy olyan pedagógus érkezik az ötvenes évek végén a hagyományőrző, elit gimnáziumba, a Welton Akadémiára, aki túl azon, amit tanít, valamivel többet ad diákjainak. Dacolva az iskolai hatalmasságokkal és a méltatlankodó szülőkkel, olyan leckéket ad a fiúknak, amelyek semmilyen tankönyvben nem szerepelnek. “Legyen az életetek rendkívüli!”, ösztönzi őket, hogy kövessék saját szenvedélyeiket. A rendhagyó irodalomórákon a költészet és romantika segítségével öntudatra ébreszti diákjait, életre szóló leckét ad nekik önállóságból, barátságból és az igazi emberei értékekből.

Holt költők társasága (Dead Poets Society, 1989)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Rendező: Peter Weir
Filmajánló: Vannak filmek, amik bizonyos életkorban megnézve, örökre meghatározó élménnyé válnak. Nos, ez a produkció ilyen.

Aranyhaj és a nagy gubanc (2010) – 04.16., Vasárnap 11:15, HBO2

Flynn Rider, a királyság legsármosabb és legkeresettebb bűnözője egy furcsa toronyban próbál menedéket találni – ehelyett azonban fogságba ejti őt Aranyhaj, a 21 méter hosszú hajkoronával rendelkező szépség. Aranyhaj ki akar szabadulni a rabságból, és megállapodást köt a tolvajjal. Kalandjaikon elkíséri őket egy aggodalmaskodó kaméleon, egy mindenlében kanál ló és a mufurc gengszterbanda is.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Rendező: Nathan Greno, Byron Howard
Filmajánló: Hihetetlenül szeretni való mese, tele fülbemászó dalokkal, vicces jelenetekkel és kalandokkal.

Social Network – A közösségi háló (2010) – 04.16., Vasárnap 13:55, Viasat3

Mark Zuckerber 2003-ban egy őszi éjszakán egy egyszerű komputerprogram megírásakor még nem is gondolt arra, hogy csakhamar a világ leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberi közé fog tartozni, és hogy ötletével megreformálja a 21. századi ember szociális életét. Miután kiderül, mennyit ér az ifjú zseni találmánya, ádáz küzdelem kezdődik, melynek tétje a Facebook birtoklása.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, életrajzi
Rendező: Nathan Greno, Byron HowardDavid Fincher
Filmajánló: Remek bemutatója korunk legmeghatározóbb közösségi médiájának.

Hancock (2008) – 04.16., Vasárnap 16:35, AXN

Hancock (Will Smith) igazi emberarcú szuperhős: nincs rendes állása, és egy lakókocsiban lakik, ráadásul naponta tetemes mennyiségű alkoholt önt le a torkán, és mikor szuperereje segítségével segít a városon, sokszor igen nagy mennyiségű anyagi kárt okoz. Nem is csoda, hogy a népszerűtlen szuperhőst megtalálja Ray Embrey (Jason Bateman) marketing szakember, aki felajánlja neki, hogy feljavítja az imázsát. Ekkor még nem is sejti, hogy a napjait emlékek nélkül tengető, alkoholista szuperhős mekkora galibát okozhat az ő, és a város életében.

Hancock (2008)

Korhatár: 16+
Stílus: akció
Rendező: Peter Berg
Filmajánló: Will Smith nagyon jól hozza a kicsit komikus, kicsit drámai figurát, és persze az, hogy az egész egy ilyen szuperhős témakörbe van beágyazva, abszolút ütőssé teszi a filmet.

Éli könyve (2010) – 04.16., Vasárnap 17:50, AMC

Egy posztapokaliptikus világban járunk. 30 évvel ezelőtt nukleáris katasztrófa történt, mely miatt minden megváltozott. A nap égető, ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, illetve fosztogatók leselkednek a vándorokra. Az ivóvíz kincs. Ebben a világban Éli egy olyan dolgot próbál áthurcolni Amerikán, amelyen az emberiség sorsa múlhat, egy könyvet, melyet mindenáron meg kell védenie. Sajnos úgy néz ki, hogy vannak, akik mindent feltesznek annak érdekében, hogy ezt megszerezzék.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, kaland
Rendező: Albert Hughes, Allen Hughes
Filmajánló: Az biztos, hogy első alkalommal nem lehet mindent észrevenni, mert bizony ezt nem lehet csak egyszer megnézni – már csak a vége csavar miatt is.

Kellékfeleség (2011) – 04.16., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Danny (Adam Sandler) azért visel jegygyűrűt, hogy távol tartsa magát a bonyolult kapcsolatoktól. Ám egyszer találkozik egy nővel, aki miatt sürgősen be kell szereznie egy ex-családot, hogy hazugságait igazolni tudja. Ám ahogyan ilyenkor lenni szokott, egyik hazugság a másikat követi, ami hirtelen nagyon összekuszálja a szálakat.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Dennis Dugan
Filmajánló: Egy remek, szórakoztató családi vígjáték. Jennifer Aniston és Adam Sandler remek páros együtt.

Last Vegas (2013) – 04.16., Vasárnap 18:55, Cool Tv

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) gyermekkoruk óta jó barátok. Amikor Billy, az örök agglegény úgy dönt, hogy megnősül, a csapat Las Vegasba megy, hogy korukat meghazudtolóan jól érezzék magukat. Miután megérkeznek, azzal szembesülnek, hogy az elmúlt évtizedek alatt a bűn városa bizony sokat változott. Ez azonban nem akadályozhatja meg őket abban, hogy egy igazán emlékezetes legénybúcsúval ünnepeljék barátjuk közelgő lagziját.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Jon Turteltaub
Filmajánló: Egy laza vígjáték színészóriásokkal.

Bazi nagy görög lagzi (2001) – 04.16., Vasárnap 18:55, Prime

Toula görög származású, chigacói lány, akinek származása teljesen meghatározza az életét. A görög iskolába járt, a családja görög éttermében dolgozik. Már elmúlt 30 éves, és még mindig nincs férjnél, ami miatt a családja kezd egyre jobban aggódni. Toula azonban egy teljesen másfajta életre vágyik. Beiratkozik egy esti iskolába, munkahelyet vált, és hamarosan megismer egy férfit, aki azonban nem görög. Toula családja nem így képzelte el a lány jövőjét.

Bazi nagy görög lagzi 2002 - a hét filmje

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Joel Zwick
Filmajánló: Kiváló vasárnap esti kikapcsolódás!

Tűzgyűrű (2013) – 04.16., Vasárnap 20:45, Film+

A Csendes-óceán mélyén időnként megnyílik egy kapu, melyen idegen világból származó óriási lények érkeznek a bolygóra. A velük vívott elkeseredett csata az utolsó fejezetéhez érkezett, az emberiség lassan kifogy a tartalékaiból. Egyetlen esélyük van a túlélésre, egy olyan harci gépezet, amely talán eredményesen fel tudja venni a harcot az idegenekkel. De vajon nem késő már megfékezni az apokalipszist?

Korhatár: 16+
Stílus: akció, sci-fi
Rendező: Guillermo del Toro
Filmajánló: Minőségi popcorn mozi, remek látvánnyal és akcióval.

A bakancslista (2007) – 04.16., Vasárnap 21:00, Viasat3

Carter Chambers egész élete során jegyezgette azokat a dolgokat, melyeket meg akart tenni, a milliárdos Edward Clole-t azonban csak a pénz foglalkozotatta, és az, hogyan tudna még nagyobb vagyonra szert tenni. A két férfit a sors egymáshoz sodorja egy kórteremben, és felisermik, eljött az idő, hogy azt tegyék, amit mindig is szerettek volna.

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték, kaland
Rendező: Rob Reiner
Filmajánló: Ez az a film, amiben nincs romantika, nem nyálas sztori, és mégis megríkat a végén. A történet remek, valóságos, bárkivel megtörténhet és rádöbbentheti dolgokra.

Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? (1995) – 04.16., Vasárnap 21:00, Mozi+

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nagyon különböző személyiségek, míg Mike a felvágós szépfiú, Marcus a nagydumás családapa. Nem pusztán barátok, de munkatársaik is, ugyanis együtt dolgoznak a Miami rendőrség kábítószeres osztályán. A rendőrség raktárából valakik ellopnak 100 millió dollárnyi heroint. Az egyik rabló, az egykori zsaru, Eddie Domingez már másnap elkezdi szórni a pénzt, arra viszont nem számít, hogy a luxus prosti, Max, Mike jó barátja, aki értesíti a nyomozót. Sajnos későn érkeznek a helyszínre, a morcos gengszterek mindenkit megöltek, egyedül a mosdóba menekült lányt, Julie-t nem tudták elkapni, aki csak Mike Lowrey-val hajlandó beszélni.

Csúszik a Bad Boys 3, megvan a rendező, visszatérnek a sztárok

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték, thriller
Rendező: Michael Bay
Filmajánló: Will Smith és Martin Lawrence játékán mind a mai napig kacagtató, hihetetlen mód kiegészítik egymást. Minden idők egyik legjobb akció-vígjátéka.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·