FILMEZZUNK.HU
Hercule Poirot legtitokzatosabb esetei a legnagyobb rajongóknak

Poirot legtitokzatosabb esetei a legnagyobb rajongóknak

4335

A Poirot sorozatok legismertebb színésze David Suchet ma ünnepli 71. születésnapját!

1884-ben egy igen különös ember látta meg a napvilágot Belgiumban. Hercule Poirot sok testvér mellett nőtt fel és apácák is nevelték. Ifjonc korában elszegődött rendőrnek, majd élete célja lett a gonosz megbüntetése. Egy különös eset során kénytelen volt lelőni a már rég keresett bűnözőt és ez olyan mélyen érintette, hogy „letette a jelvényt” és tovább állt. Az élet Londonba sodorta, ahol magándetektívként az erőszak elítélőjeként tengette napjait. Kedves titkárnője Miss Lemon és az ex katona Hastings ezredes társaságában.

Poirot legtitokzatosabb esetei

“A kihajtott gallér viselése az agy leépülésének első jele.”

A Poirot sorozatok legismertebb színésze David Suchet, aki nem mellesleg a napokban ünnepelte 70. születésnapját, azonban Albert Finney, Peter Ustinov, Alfred Molina is játszották. Mégis Suchet emelnénk, ki aki szívvel lélekkel azonosult a zseniális nyomozó szerepével. Mindig mindenre kényes külseje, finom öltözködése, úri viselkedése, no meg tojásded fejformája és kackiás bajusza rögtön magára vonta az emberek tekintetét ha megjelent. Persze mind ez csak egy kitalált karakter, Agatha Christie hőse, Hercule Poirot élete. Lássuk mely esetek, mondatot azok amik ha elhangzanak, vagy meglátjuk rögtön tudjuk, ő Poirot.

A titokzatos Styles-i eset

Ez volt Poirot első esete Agatha Christie szerint, ami a nyilvánosság előtt megjelent. Egy kedves hölgy segít menedéket találni neki és a belga menekült barátainak, akiket az első világháború sodort Angliába. A hölgy váratlan halála után, Poirot nyomozásba kezd, majd közben összetalálkozik régi ismerősével Hastings-szel.

Poirot legtitokzatosabb esetei

“Hercules Poirotnak nincs szüksége fogorvosra Miss Lemon!”

Gyilkosság az orient expresszen

Örök klasszikus része a sorozatnak. Hősünk mindenhol belekeveredik egy halál esetbe. Jelen esetben nem is akárki a gyilkos. A hegyek között bent reked a vonat a nagy havazás miatt, majd egyik napról a másikra rálelnek egy hullára az egyik vagonban. Hideg van, távol a segítség és a gyilkos még mindig szabadlábon. Egy régebbi feldolgozásban még Sean Connery-t is felfedezhetjük.

Poirot legtitokzatosabb esetei

“Az agysejtecskéknek kis idő kell, hogy megoldják ezt a rejtélyt.”

Nyaraló gyilkosok

Az orvos egy hét pihenést ír elő Poirotnak hogy helyre álljon az egészsége. Azonban rejtélyes gyilkosság történik a szálloda szigetén. A tengerparton fekszik a hotel leggyönyörűbb hölgye. Sok találgatás és téves feltételezések mellett, rálel a kis belga arra, aki ezt a fondorlatos, számára a legelítélendőbb tettet hajtotta véghez.

Hercule Poirot legtitokzatosabb esetei a legnagyobb rajongóknak

“Semmi sem okoz nagyobb fájdalmat az embernek, mint ha megtalálja az igazit.”

Poirot utolsó esete (Függöny)

Vissza a gyökerekhez címmel, a sorozat utolsó része Styles-ban játszódik, ahol minden elkezdődött 30 éve. Poirot 91 éves és ez nem csak számokban látszik meg rajta. Nagyon öreg és beteg. Ebben az állapotában egy sorozatgyilkos után veti magát és utolsó leheletéig küzd, harcol, hogy a gonoszt kiirtsa a világból. Mint azt napjainkban is látjuk nem Megváltó, de hozzájárult sok bűnös ember bebörtönzéséhez.

Hercule Poirot legtitokzatosabb esetei a legnagyobb rajongóknak

“A jó memória csodálatos képesség, mert így a múlt mindig a jelenünk része.”

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · ·