FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. május 6-7.

Filmajánló a hétvégére – 2017. május 6-7.

7226

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje a tévéből!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

A felolvasó (2008) – 05.06., Szombat 15:05, Film Café

Michael (David Kross), a kamaszfiú hirtelen rosszul lesz az utcán. Segítségére siet egy nála jóval idősebb nő, akinek hálául felolvasni jár. A fiú beleszeret a Hannába (Kate Winslet), aki azonban egyszer csak eltűnik. Nyolc évvel később a már joghallgató Michael (Ralph Fiennes) bejár a bíróságra a náci háborús bűnösök pereire. Egyszer csak megpillantja a vádlottak padján a nőt, akibe beleszeretett.

A felolvasó (2008)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, romantikus
Rendező: Stephen Daldry
Filmajánló: Magával ragadó és megindító dráma nagyszerű végkifejlettel.

Sérülés (2015) – 05.06., Szombat 15:40, HBO2

A Sérülés című filmdráma középpontjában egy amerikai focicsapat áll, melynek játékosai komoly agyrázkódást és súlyos sérüléseket szenvedtek el játék közben. A film azt mutatja be, hogy a maradandó károsodást szenvedett játékosok önhibán kívül keletkezett sérüléseit a Nemzetközi Futball Szövetség hogyan próbálta meg letagadni.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, életrajzi, sport
Rendező: Peter Landesman
Filmajánló: Rendkívül elgondolkodtató, néha megrázó, olykor megható film Will Smith zseniális alakításával.

A felejtés bére (2003) – 05.06., Szombat 16:30, Mozi+

Jennings (Ben Affleck) egy kiváló szakember, egy igazi zseni. A feladata, hogy más cégek termékeit szétszedve megfejtse a legújabb technológiákat. Az elmúlt három évben egy cég szolgálatában állt, amely a bevetések után mindig törölte Jennings emlékeit. A három éves szerződésük épp most jár le, a férfi pedig várja a nyolc számjegyű összeget, amivel tartoznak neki, e helyett azonban csak néhány furcsa tárgyat talál a postaládájában, ráadásul valakik el akarják tenni láb alól. Mivel nem emlékszik semmire az elmúlt időszakból, nem is érti, hogy miről van szó. A postaládában talált tárgyak jelenthetik a kulcsot a múlthoz, de az idő szorít, hiszen vadásznak rá.

A felejtés bére (2003)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller, misztikus
Rendező: John Woo
Filmajánló: Kifejezetten izgalmas thriller Ben Affleck és Uma Thurman főszereplésével.

Jég veled! (1993) – 05.06., Szombat 16:50, Paramount Channel

Négy mindenre elszánt jamaicai sportoló úgy dönt, hogy a négyes bobban indulnak a téli olimpián, Calgaryban. Semmi nem állhat az útjukba, nem ismernek lehetetlent és szereznek maguknak egy amerikai edzőt. Irv azonban egy cseppet sem boldog, amikor kiderül, hogy négy teljesen kezdő atlétával áll szemben, ám rájön, itt a soha vissza nem térő nagy lehetőség: bebizonyíthatja ország-világ előtt, mire is képes ő valójában. Az ötük előtt álló út ugyan rögös egy picit, de elszántságban, kitartásban és lelkesedésben nincs hiány. Az álom valóra válik.

Jég veled 1993

Korhatár: 12+
Stílus: sport, vígjáték, kaland
Rendező: Jon Turteltaub
Filmajánló: Igaz történetet feldolgozó, mára már klasszikussá váló vígjáték.

A randiguru (2005) – 05.06., Szombat 18:30, Cool Tv

A szürke, szerény könyvelő, Albert belehabarodik a híres és gyönyörű Allegra Cole-ba. A lány meghódítására az ismert “randiguru”, Hitch készíti fel. Ekkor ismerkedik meg Hitch a céltudatos Sara Melas újságírónővel, aki Allegráról próbál információkat szerezni lapja számára. A megrögzött agglegény beleszeret Sarába, aki azonban épp élete cikkjében kívánja leleplezni a manhattani randigurut.

A randiguru 2005

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Andy Tennant
Filmajánló: Fordulatos, pörgős vígjáték, ami egy percig sem hagy unatkozni.

Vejedre ütök (2004) – 05.06., Szombat 18:35, Prime

Greg Beckur (Ben Stiller) házasodni készül, és szeretné szüleinek is bemutatni menyasszonyát, Pam Byrnes-t (Teri Polo). A férfi nagyon izgul a találkozás miatt, mert a szülei egyáltalán nem hétköznapi figurák. Pam szüleivel (Robert De Niro, Blythe Danner) együtt elindulnak Miami-ba egy lakókocsival, hogy végre találkozzon a két család.

Vejedre ütök (Meet the Fockers, 2004)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Jay Roach
Filmajánló: Vicces, néhol kínos, pirulós és tipikus kikapcsolódós film, amit nem lehet megunni sokadik nézésre sem.

Akit Buldózernek hívtak (1978) – 05.06., Szombat 19:20, RTL Klub

Buldózert (Bud Spencer), a mackótermetű nápolyi kagylóhalászt nehéz kihozni a sodrából, ám amikor szívének kedves hajóját egy éppen arra settenkedő tengeralattjáró tönkreteszi, határozottan veszélyessé válik. Hogy lehűtse haragját, amíg a bárkát a kijavításig szárazra emelik, kedvenc pihenőhelye, a Gálya nevű vendéglő felé veszi útját, ahol szokás szerint a szövetséges hadsereg katonái ütik el idejüket. Hamarosan kiderül, kicsi a hely ennyi embernek, s hangos pofonok verik fel a környéket.

Akit Buldózernek hívtak (Lo chiamavano Bulldozer, 1978)

Korhatár: 12+
Stílus: sport, akció, vígjáték
Rendező: Michele Lupo
Filmajánló: Egy felejthetetlen Bud Spencer alkotás!

Hart háborúja (2002) – 05.06., Szombat 20:00, AMC

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

Hart háborúja (2002)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, háborús
Rendező: Gregory Hoblit
Filmajánló: A filmben látott karaktert teljes mértékben Bruce Willisre szabták. Fordulatos, izgalmas, igazi akciófilm.

Támadás a Fehér Ház ellen (2013) – 05.06., Szombat 21:50, RTL Klub

Mike Banning (Gerard Butler) visszavonult titkosügynök, de amikor az elnök (Aaron Eckhart) és családja élete veszélybe kerül, úgy érzi, újra szolgálatba kell állnia. A dél-koreai terroristák egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Banning azonban mindent megtesz, hogy elhárítsa a fenyegetést.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Antoine Fuqua
Filmajánló: Kreatív akciófilm, remek színészi alakításokkal, pörgős, jól kitalált párbeszèdekkel és alaposan átgondolt storyboardal.

A király beszéde (2010) – 05.06., Szombat 23:05, Cool Tv

II. Erzsébet királnyő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen elétrő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önmbizalmát és hangját is.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, történelmi, életrajzi
Rendező: Tom Hooper
Filmajánló: Többszörös Oscar-díjas produkció, Colin Firth zseniális alakításával.

A kezdő (2015) – 05.07., Vasárnap 12:05, HBO

Egy menő internetes divatcég az esélyegyenlőség nevében idősebb, akár hasonló munkakörben szerzett tapasztalat nélküli álláskeresőknek is lehetőséget ad. Ennek apropóján jelentkezik gyakornoki pozícióba Ben Whittaker. Az elegáns, joviális öregúr felettese a talpraesett, határozott és kissé szeszélyes Jules Ostin lesz, akivel nem éppen zökkenőmentesen indul a közös munka. Idővel azonban kiderül, hogy sok közös van bennük, s a kezdeti távolság egyre szűkül Ben és Jules között.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Nancy Meyers
Filmajánló: Nagyszerű hangulatfilm, nincsenek benne eget rengető, visszatekerős poénok, de a film így is megragadja a néző figyelmét.

Nincs kettő négy nélkül (1984) – 05.07., Vasárnap 13:05, RTL+

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt kemény öklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

Nincs kettő négy nélkül (Non c'c due senza quattro, 1984)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció
Rendező: Enzo Barboni
Filmajánló: A legendás páros felejthetetlen klasszikusa.

Határtalan szerelem (2015) – 05.07., Vasárnap 14:10, HBO2

A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből. A Határtalan szerelem ékes bizonyíték arra, hogy lehet akármilyen küzdelmes az emberek élete, nézhetnek szembe bármekkora nehézségekkel, az igazság, a szépség és az emberség ekkor sem pusztul el, és a szerelem a legsötétebb órákban is virágozhat.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Rendező: Christopher Papakaliatis
Filmajánló: Nagyon érzelmes film, amely olyan igazságokat mondd ki, melyeket az emberek többsége szeret hallani újból és újból.

Ace Ventura – Állati nyomozó (1994) – 05.07., Vasárnap 15:50, Paramount Channel

Ace Ventura szó szerint állati ügyekre szakosodott magándetektív. Most éppen rossz formában van: a kocsija szélvédőjét összetörte a perverz kutyatolvaj, a dús keblű ügyfele készpénz helyett természetben fizetett, és a háziúr is neheztel rá a rengeteg állat miatt. Mégis ő az egyetlen aki szóba jöhet, amikor a föld, pontosabban a víz alól is elő kell keríteni a Miami Delfinek futballcsapatának kedvenc kabalaállatát, Hópelyhet, a palackorrú delfint.

10 meghökkentő tény az Ace Ventura című vígjátékról

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Tom Shadyac
Filmajánló: Egyszerűen megunhatatlan. Jim Carrey szenzációs!

Joy (2015) – 05.07., Vasárnap 15:55, HBO

A JOY négy generáció, és egy sorsával küszködő egyedülálló édesanya történetét meséli el, aki az ország egyik legsikeresebb vállalkozójává vált. A film Joy Mangano, az Ingenious Designs megalapítójának életét dolgozza fel, aki az üzleti élet úttörőjeként több mint egy milliárd dolláros vagyonra tett szert.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma
Rendező: David O. Russell
Filmajánló: Egy film, amelynek megvannak a maga gyermekbetegségei, de Jennifer Lawrence neve azért megint sokat dob a latba.

Anya, lánya, unokája (2007) – 05.07., Vasárnap 16:35, SuperTV2

Rachel (Lindsay Lohan) egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly (Felicity Huffman) számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága és lobbanékony lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja Idaho-i farmjára. Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz (Jane Fonda), aki nem az a tipikus aranyos nagyi. Ő szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, ezután következik a munka. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban oly erősen munkáló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba, hogy meggyőződjön róla, igaz-e a dolog.

Anya, lánya, unokája (2007)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma, romantikus
Rendező: Garry Marshall
Filmajánló: Ha már Anyák napja van, íme egy film az anyáknak.

Danny Collins (2015) – 05.07., Vasárnap 18:55, Film Café

Danny Collins, az öregedő rocksztár régi slágereivel haknizik. Úgy tűnik, mindene megvan: pénz, hírnév, gyönyörű menyasszony és még mindig megtölti a stadionokat rajongóival. A hajdani vad rockert a kemény évek, félresikerült kapcsolatok és az esténként újra meg újra előadott nóták kikészítik. Amikor managere megmutat Dannynak egy levelet, amelyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, ha kicsit megkésve is, de megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál.

Danny Collins (2015)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma, zenés
Rendező: Dan Fogelman
Filmajánló: Al Pacino túl a csúcson is képes nagyot alakítani egy nagyon kedves filmben.

Csak a testeden át! (2008) – 05.07., Vasárnap 20:00, RTL II

Henryt szörnyű tragédia éri, menyasszonya, a gyönyörű Kate az esküvőjük napján halálos balesetet szenved. Húga tanácsára Henry pszichológushoz fordul segítségért, hogy feldolgozza a történteket. Meglepetésére nemcsak csinos nő a lélekbúvár, a módszere is sajátos: a szerelem erejével gyógyít. Olyannyira, hogy rögvest egymásba is szeretnek. Henry és Ashley boldogságát azonban rossz szemmel nézi Kate szelleme. Szellemhez illően kísérteni kezd, feltett szándéka elválasztani egymástól a szerelmeseket. Célja elérése érdekében semmitől sem riad vissza.

Csak a testeden át! (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, fantasy
Rendező: Jeff Lowell
Filmajánló: Egyszerű, de nagyszerű romantikus vígjáték.

Pearl Harbor – Égi háború (2001) – 05.07., Vasárnap 21:0, Prime

A második világháború fordulópontja 1941.december 7., amikor a japánok csapást mértek az Egyesült Államok Pearl Harborban állomásozó flottájára. Rengetegen meghaltak, a károk mértéke felbecsülhetetlen volt. Időbe telt, amíg az amerikaiak túltették magukat a csapáson, és képesek voltak visszatámadni. A film ezeket az eseményeket dolgozza fel, miközben bemutatja három fiatal életét. Rafe és Danny már kiskoruk óta barátok jóban-rosszban. Közös álmuk, hogy pilóták legyenek. Ugyanabba a lányba szeretnek bele, ám nem ez a legnagyobb probléma életükben. A fiatal katonák épp Pearl Harborban állomásoznak, amikor a japánok megtámadják a kikötőt.

Pearl Harbor - Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

Korhatár: 12+
Stílus: háborús, romantikus, dráma, akció
Rendező: Michael Bay
Filmajánló: Jól sikerült alkotás, kiváló színészekkel, meggyőző alakítással. Szép és magával ragadó, érzelmekre ható.

Disturbia (2007) – 05.07., Vasárnap 22:00, Paramount Channel

Kale (Shia LaBeouf) nem tudja feldolgozni az apja halála okozta traumát, és egy idő után kiszámíthatatlanná válik a viselkedése. Indokolatlan agressziója miatt házi őrizetre ítélik. Fogságának unalmát a szomszédok megfigyelésével próbálja elűzni, főleg az újonnan költözött Ashley (Sarah Roemer)  és Mr. Turner kelti fel a figyelmét, aki Kale szerint sorozatgyilkos. A nő egyre nehezebben tud különbséget tenni a valóság és a képzelete teremtette világ között.

Disturbia (2007)

Korhatár: 16+
Stílus: thriller
Rendező: D.J. Caruso
Filmajánló: Egy ihazán izgalmas thriller! Végig feszültség alatt tartja a nézőt, tele van akcióval.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·