FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.05.11-től) – Kasszarobbantó alienek?[1]755

Heti mozibemutatók (2017.05.18-tól) – Kasszarobbantó alienek?

7011

Heti mozibemutatók – 2017. május 18-tól

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Sok látnivalóval nem kecsegtet ez a hét. Valószínűleg a Ridley Scott rendezte alienek fognak a legtöbb embert moziba vonzani, rajtuk kívül lesz egy francia német koprodukcióban készült háborús film, illetve egy osztrák és egy magyar doku is próbál a nézők kegyeibe férkőzni. No, de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Alien: Covenant (Alien: Covenant)

A Covenent nevű űrhajó igencsak távolra sodródott a feltérképezett világtól: a galaxis túloldalán járnak, s egyben izgalmasan tárják fel az ismeretlent, másrészt egy sötét, veszélyes világban járnak. Amikor ráébrednek miféle veszély leselkedik rájuk, egyetlen esélyük van: a menekülés.

Korhatár: 18+
Stílus: horror, akció, sci-fi
Nemzet: amerikai
Hossz: 122 perc
Rendező: Ridley Scott

Frantz (Frantz)

1919-et írunk, az első világháború véget ért, a hatása azonban még nem múlt el nyomtalanul. A német Anna vőlegényét, Frantzot gyászolja, aki a fronton vesztette el az életét. Egy nap titokzatos férfi jelenik meg Frantz sírjánál, akit rejtélyes kapcsolat köt a halott katonához. A francia Adrian jelenléte nem csak a német kisvárosban okoz konfliktust, Frantz szüleit is felkavarja fiuk régi párizsi barátjának látogatása. Anna utánajár a két férfi ismeretségének, Franciaországba is követi a Párizsba visszatérő férfit, miközben folyamatosan viaskodik az érzéseivel is. (Forgalmazó: Vertigo Media KFT)

Korhatár: 12+
Stílus: történelmi, háborús, dráma
Nemzet: német, francia
Hossz: 113 perc
Rendező: Francois Ozon

Egy német sors (A German Life)

Bár Brunhilde Pomsel mindig mellékszereplőként definiálta magát, akit egyáltalán nem érdekel a politika, mégis ő az egyetlen ma élő személy, aki közel állt a világtörténelem egyik legnagyobb bűnözőjéhez. A ma 105 éves Pomsel gyors-és gépíró titkárnőként dolgozott Joseph Goebbels náci propagandaminiszter alatt.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: osztrák
Hossz: 107 perc
Rendező: Christian Krönes, Olaf Müller

Gemenc – Az árterek világa

A Gemenci erdő élővilágát bemutató film főszereplői a fekete gólyák. Olma Frigyes dokumentumfilmjében az ő életüket követhetjük nyomon a fészek építésétől egészen a kirepülésükig.

Korhatár: 6+
Stílus: dokumentum
Nemzet: magyar
Hossz: 60 perc
Rendező: Olma Frigyes

(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)
(Heti mozibemutatók: címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · ·