FILMEZZUNK.HU

Megrázó előzetest kapott a Whitney Houston életéről szóló dokumentumfilm

4086

Whitney: Can I Be Me (2017) – Előzetes

Ez a biográfiai jellegű dokumentumfilm a legendás Whitney Houston életét és munkásságát mutatja be egészen az énekesnő tragikus haláláig.

A Guiness Rekordok könyve szerint Whitney Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy-díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. 26-szor jelölték Grammy-díjra, 38-szor pedig American Music Awardsra. Whitney Houston a világ legtöbbet díjazott énekesnője. Albumjaiból több mint 180 millió fogyott világszerte.

Az USA-ban, New Jersey államban, Essex megyében, Newark városban született. Szülei John és Cissy Houston (született Emily Drinkard). Két bátyja van, Michael és Gary. Az 1967-es newarki lázongások után East Orange-be költöztek.

Whitney: Can I Be Me (2017) - Előzetes

2012. február 11-én, szombaton, a Beverly Hills-i Beverly Hilton Hotel-beli lakosztályának fürdőkádjában személyi testőre holtan találta. A kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. Helyi idő szerint 15 óra 55 perckor holtnak nyilvánították. A toxikológia jelentés szerint az alábbi gyógyszereket találták a szervezetében: difenhidramin, alprazolám és ciklobenzaprin. A halála okaként a vényre kapható gyógyszerek és az alkohol interakcióját nevezték meg, mely nem szándékos halálesetet eredményezett.

Miután kiderült, hogy az énekesnő meghalt, az azt követő napon megrendezett Grammy-díj kiosztó gálát átszervezték, hogy előtte tiszteleghessenek. Jennifer Hudson elénekelte Houston I Will Always Love You című dalát, de Alicia Keys is megemlékezett az énekesnőről. LL Cool J színész, rapper pedig imát mondott az énekesnőért. A díjkiosztó gálára legtöbben fekete ruhában mentek.

2012. február 19-én temették el. Lányát, Bobbi Kristinát három évvel később, 2015. január 31-én szintén egy fürdőkádban találták eszméletlenül; több hónapos kóma után 2015. július 26-án hunyt el.

(Forrás: Wikipédia)


Article Tags: · · ·