FILMEZZUNK.HU

Megérkezett Az ígéret című film magyar szinkronos előzetese

6157

Az ígéret (The Promise, 2017) – Előzetes

Újabb igaz történetet nézhetünk hamarosan a mozikban. Ezúttal Az ígéret című film magyar nyelvű előzetese futott be, ami az 1915-17 közötti Örmény népirtást mutatja be. A színészi gárda kiválónak ígérkezik, hiszen a tehetséges fiatal színész, Oscar Isaac lesz a főszereplő, aki nem mellesleg már kiérdemelt egy Golden Globe-díjat is. Rajta kívül feltűnik még a filmben Charlotte Le Bon, Shohreh Aghdashloo, Jean Reno és az Oscar-díjas Christian Bale is. A produkció rendezője és forgatókönyvírója az Oscar- és  Európai Film-díjas Terry George, akinek legismertebb alkotása a 2004-es, szintén igaz történet alapján készült Hotel Ruanda.

The Promise története

Egy kis örmény faluból származó férfi, Michael (Oscar Isaac) orvostanhallgató lesz Konstantinnápolyban, ahol barátságot köt egy nagy hatalmú tábornokkal. Chistopher (Christian Bale)  az Associated Press újságírója a városba érkezik Ana, az örmény származású, de Párizsban nevelkedett nővel az oldalán. Michael én Ana (Charlotte Le Bon) között gyengéd érzelmi szálak bontakoznak ki. Mindeközben az Ottomán Birodalom seregei üldözőbe veszik az örményeket, akiknek nem sok választásuk marad: vagy menekülnek, vagy szembenéznek a halállal. Michael, Christopher és Ana a francia mentőhajók megérkezéséig megpróbál segítséget nyújtani a menekültek számára.

Érdekességek:

  • A filmből befolyó bevétel teljes egészét nonprofit humanitárius és jogvédő szervezetek között osztják szét.
  • Az örmény milliárdos, Kirk Kerkorian már a nyolcvanas években el akarta készíteni a filmet. Ekkoriban ő volt az MGM tulajdonosa, de még saját stúdiófőnökét sem tudta meggyőzni arról, hogy adjon zöld utat a produkciónak.
  • Annak ellenére, hogy Angela Sarafyan (Maral) Örményországban született, és eddigi pályafutása közel 30 filmben láthattuk, ez az első filmje, melyben örmény karaktert alakít.
  • A film forgatása 2015. őszén kezdődött meg Portugáliában, Máltán és Spanyolországban, és decemberben ért véget. Az alkotók 2016. májusában és júniusában további felvételeket készítettek New Yorkban.
  • A törökök részéről hatalmas lejárató kampány folyt a film ellen a témája miatt. A film premierje előtt az IMDB-n már 86 ezren értékelték a produkciót, ebből 55 ezer egy csillagos értékelés volt. Ezen szavazatok döntő része az Egyesült Államok határain kívülről érkezett.

Magyar mozibemutató: 2017. augusztus 17.

(Címlapkép forrása; Történet forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·