FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Tovább szárnyal a Csodanő!

Hétvégi bevételi lista, USA – Tovább szárnyal a Csodanő!

2841

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. június 9-11.

A múlt heti parádés nyitás után a Wonder Woman újra nagyot ment Amerikában. Mindössze 44%-ot veszítve a bevételeiből, 57 millió dollárt gereblyézett össze  hétvégén, így a 149 milliós büdzséjét már második hetében sikerült megtriplázni. Végre egy olyan film a DC Univerzumból, ami mind kritikailag, mind anyagilag is átlagon felüli. A Tom Cruise nevével fémjelzett, a kritikusok által a földbe döngölt A múmia nem vonzott sok nézőt, de így is megcsípte a második helyet. Az amerikai 32 milliós nyitás kevesebb a vártnál, azonban világviszonylatban simán gyűjtött annyit, hogy tervezgethessék a Sötét Univerzum további darabjait. A hétvégi bevételi lista dobogójának legalsó fokára Alsónadrág Kapitány fért oda a maga 12 milliós bevételével.

A múmia

A múmia 32 milliós nyitása kevesebb a vártnál, azonban világviszonylatban simán gyűjtött annyit, hogy tervezgethessék a Sötét Univerzum további darabjait

A dobogóról leszorult, de átlépte a fél milliárd dollárt a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, ami részükről egyáltalán nem meglepetés. A galaxis őrzői 2. hatodik hetében is hasít és még mindig simán ott tud lenni a legjobbak között. A Joel Edgerton főszereplésével készült horror, az It Comes at Night 6 millió zöldhasúval indított, ami az ilyen stílusú filmeknél nem rossz, hiszen általában nem nagy a büdzséjük, bár ebben az esetben nem hozták nyilvánosságra az adatokat. Hetedik a Baywatch, aminek a készítői a gyenge kritikai fogadtatások és a nem túl nagy bevételek ellenére már a folytatást tervezgetik. Nyolcadik helyen debütált a Megan Leavey című kutyás-háborús film közel 4 millió dollárral. Bár még negyedik hetében is benne van a Top10-ben, az Alien: Covenant összességében nem hozta a hozzá fűzött reményeket. A Minden, minden című alkotás került a tizedik helyre, ami nálunk csak augusztusban lesz látható a mozikban. A Stella Meghie által rendezett romantikus drámát 10 millióból rakták össze a készítők, de már a negyedik hetében a triplájánál jár.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Wonder Woman – $57,2M / $435,2M
  2. A múmia – $32,3M / $174,1M
  3. Alsónadrág Kapitány – $12,3M / $45,5M
  4. Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja – $10,7M / $528,8M
  5. A galaxis őrzői 2. – $6,2M / $828,3M
  6. It Comes at Night – $6M / $6M
  7. Baywatch – $4,6M / $86,1M
  8. Megan Leavey – $3,8M / $3,8M
  9. Alien: Covenant – $1,8M / $178,7M
  10. Minden, minden – $1,6M / $31,7M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·