FILMEZZUNK.HU
Bogyó és Babóca 13 Mese 2010 - aranyos mesék

Aranyos mesék a legkisebbeknek

7381

Aranyos mesék, amiket a töpörtyűk a legjobban szeretnek

Az elmúlt hetekben az anyukákat kérdeztük meg, hogy gyermekeik körében, milyen aranyos mesék hódítanak leginkább. Napjaink rajzfilmjei ugyanis egészen másak már, mint az elmúlt évtizedekben. Vannak még rajzolt mesék, de egyre több a digitális, számító géppel megszerkesztett karakter. Mi most azt a 7 mesét mutatjuk be röviden, melyeket a legtöbben adták válaszul.

Találd ki, mennyire szeretlek (2012)

Nyuszikról és az erdő-mező lakóiról szólnak a rövid kis történetek. Amerikai mesefilm sorozat melynek minden része a szeretet, mint legfontosabb dolog köré íródott. Tanulságos és kellően lassú történetek, melyek igazán jól követhetőek a legkisebbek számára.

Peppa malac (2004)

Élénk színvilágú angol mese, egy apró, rózsaszín malaccsalád életéről. Kalandos történetekkel, vicces helyzetekkel nevetteti és köti le a gyerkőcöket. Kellően rövid részeket tartalmaz, így a legkisebbek számára is érthető és élvezhető.

Mása és a medve (2009)

Az oroszok is kitettek magukért a Mása és a medve sorozattal, mely számítógépes, három-dimenziós figuráival szórakoztatja a nézőközönséget. Vidám, színes játékfilm, egyszerű, gyerekek számára könnyen megérthető humora miatt gyorsan kedvencükké válhat.

A kisvakond (1957)

Évtizedek óta szórakoztatja a kicsiket. Mondhatni néma, csak hangokkal beszélő aranyos mesék közül való sorozat. Egy kedves kis vakondról és barátairól szól, akik rengeteg, jobbnál-jobb kalandba kerülnek. Hétköznapi történeteket dolgoz fel, mint a kertészkedés, nagyvárosi élet stb.

Bogyó és Babóca – 13 mese (2010)

Az abszolút kedvenc. Egy magyar kisgyermekes anyuka fejéből pattant ki az ötlet, hogy mesét írjon gyermekének. Magyarországon tarolt a mesekönyv piacon, ezért úgy döntöttek, hogy filmvászonra viszik. Kedves kis mesék a legapróbbaknak, tele édes történetekkel, nem mellesleg Pogány Judit narrációjával.

Sam, a tűzoltó (1987)

Amerikai-Wales-i mesefilm sorozat, ami egy tűzoltó izgalmas életéről szól. Nem csak fiúknak, lányoknak is ajánljuk! Vidám színvilágú, három-dimenziós kivitelezésű mű. A tűzoltó élet izgalmait, feladatait mutatja be a töpörtyűknek.

Könyvek könyve (2011)

A régi, klasszikus Super Book újabb kiadása. A legolvasottabb, világ szerte híres könyv a Biblia alapján készült. Gyermekeknek is érthető, bevehető, igaz történeteket dolgoz fel, egy időutazó testvérpár, Chris és Joy, no meg persze Gizmo, a robot felfedezésein keresztül.

A legtöbben ezekre a mesékre szavaztak. Ha vannak még jól bevált mesék várjuk őket hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · ·