FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legsikeresebb premierje

Minden idők 10 legsikeresebb premierje

4286

Minden idők legsikeresebb premier filmjei

Nem olyan régen olvashatták a kedves Olvasók, hogy a Halálos iramban 8 lett minden idők legjobb premierhétvégéjét produkáló filmje, melynek kapcsán legújabb listánkban azokból a filmekből készítettünk összeállítást, melyek a legtöbb pénzt keresték a nemzetközi piacokon a bemutatásukat követő három napban. Ti hányat láttatok közülük?

10. Transformers 3. (2011) – 382,4 millió dollár

Sam, a háborús hős postázóként keresi a kenyerét. Tudomására jut egy titok a Hold sötét oldaláról, és az Álcák újabb gonosz tervéről. Az információ birtoklása végzetesnek bizonyul: Sam célponttá válik és menekülnie kell., és az autobotokhoz fordul segítségért. Fény derül arra, hogy a Holdon az áruló Sentinel Bárkája balesetet szenvedett. Sentinel azt tervezte, hogy segít az Álcáknak az űrhídon keresztül megtámadni a Földet.  Ennek érdekében megpróbál Megatronnal találkozni. Az autobotok meg akarják ezt akadályozni, ezért elkapják Sentinelt, azonban sikerül megszöknie, megnyitja az űrhidat, ezzel zöld utat adva az Álcák seregének a Föld felé. Samre és barátai marad a feladat, hogy megállítsák őket, és megmentsék az emberiséget.

Transformers 3. (Transformers: Dark of the Moon, 2011)

9. Bosszúállók: Ultron kora (2015) – 392,5M

Tony Stark úgy dönt, végre megvalósítja békefenntartó programját, azonban a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor Burce Bannerrel együtt megalkotják a világ első mesterséges intelligenciáját, csakhamar rádöbbennek, hogy hatalmas veszélybe sodorták az egész világot. A Bosszúállóknak újra össze kell fogniuk, hogy megmentsék az emberiséget Ultron ördögi tervétől. A helyzetet azonban nem könnyítik meg a belső feszültségek és ellentétek sem…

Bosszúállók: Ultron kora (2015)

8. Bosszúállók (2012) – 392,5M

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső pusztulástól. Vasember, Thor, Hulk, Amerika kapitány Fekete Özvegy és Sólyomszem minden erejét bevetve próbál megküzdeni a gonosszal, ami nagyobb kihívásnak bizonyul, mint az elsőre gondolták.

12 elképesztő tény, amit nem gondoltál volna a Bosszúállók című filmről

7. Harry Potter és a félvér herceg (2009) – 394M

Harry Potter vészterhes körülmények között kezdi meg hatodik évét a Roxfotban. Sötét felhők gyülekeznek a varázslók világa fölött, egyre több embert támadnak meg a dementorok, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola fölött pedig feltűnik a Sötét Jegy. Harrynek és barátainak azonban nem csak a gonosz erőivel, hanem a fiatalság gyötrelmeivel is meg kell küzdeniük. Ron barátnője, Hermione szerelme, Harry titokzatos bájital tankönyve mind elég feladatot adnának hőseinknek önmagukban is. A harc azonban elkerülhetetlen, a veszély pedig mindenhol jelen van, még ott is, ahol egyáltalán nem várnánk.

Harry Potter és a félvér herceg (2009)

6. Halálos iramban 7 (2015) – 397,7M

Miután végeztek Owen Shaw-val és bandájával, Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) és a csapat visszatérhetnek az Egyesült Államokba, hogy ismét normális életet éljenek, ahogyan azt tervezték. De Owen bátyja, Ian Shaw (Jason Statham), aki Han halála után lép színre, Dominic nyomában van, és bosszút esküszik öccse halála miatt. A csapat készen áll, hogy megölje azt az embert, aki a legjobb barátjuk haláláért felelős.

Érdekességek Gal Gadot színésznőről

5. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (2016) – 422,5M

Egy ellenőrzés nélküli istenszerű szuperhős tetteitől tartva Gotham City saját, félelmetes és hatalmas igazságosztója Metropolis legbecsületesebb modern kori védelmezője ellen fordul, miközben a körülöttük levő világ azzal a kérdéssel küzd, hogy milyen hősre is van szüksége? Miközben Batman (Ben Affleck) és Superman (Henry Cavill) egymással harcolnak, egy új fenyegetés bontakozik ki, mely olyan veszélybe sodorja az emberiséget, melyre korábban még nem volt példa.

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala 2016 - kritika

4. Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (2011) – 483,2M

Harry, Hermione és Ron visszatérnek Roxfortba, hogy elpusztítsák az utolsó horcruxot. Mivel Voldemort egyre erősebb, és már a Mágiaügyi Minisztérium is a kezében van, minden eszközt bevet, hogy meggátolja Harryt és társait a sikerben. Megkezdődik Roxfort ostroma, mely során végül összecsap az ifjú varázsló és Voldemort.

Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 2. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II, 2011)

3. Jurassic World (2015) – 525,5M

Huszonkét évvel a Jurrasic Parkban történt események után, Isla Nublar megalkotja az őslényparkot, melyről John Hammond álmodott.

Jurrasic World (2015)

A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

2. Star Wars – Az ébredő Erő (2015) – 529M

2015-ben az új trilógia Az ébredő Erő című részével visszatért a mozikba a legendás Star Wars-franchise.

Hat évet mesél el az űrcsempész életéből a Han Solo-film

1. Halálos iramban 8 (2017) – 532,5M

A történet szerint a csapat szétszéledt. Dom és Letty a nászútjukat töltik, Brian és Mia visszavonultan élik életüket, úgy tűnik, végre mindenki megkapta az áhított békés hétköznapokat. Azonban egy rejtélyes nő (Charlize Theron) felbukkanása mindent a feje tetejére állít: Dom elárulja azokat, akik mindennél fontosabbak voltak számára, a családját. De vajon mi állhat az árulás hátterében? Létezik számára kiút és megbocsátás?

Halálos iramban 8 (Fate of the Furious)

(Forrás: Mafab)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·