FILMEZZUNK.HU
Wesley Snipes legjobb filmjei

A 10 legjobb Wesley Snipes film, amit vétek lenne kihagyni

25638

Wesley Snipes legjobb filmjei

Wesley Snipes amerikai színész (és elismert harcművész több távol-keleti küzdősportban), aki számtalan filmben és különböző műfajokban is bizonyította már a tehetségét. Már gyermekkorában színész akart lenni, ezért érettségi után beiratkozott a manhattani színművészeti főiskolára. Musical karrierre vágyott, de álmai füstbe mentek, mert a szülők elváltak, így anyjával és három húgával vissza kellett költöznie Floridába. Később azonban visszatért New Yorkba, ahol felvették az egyetem drámatagozatára. A tehetséges, jó kiállású Snipes hamarosan Hollywood férfisztárjai közé emelkedett. 

Wesley Snipes a napokban ünnepli 60. születésnapját, melynek alkalmából nem hagyhattuk ki, hogy ne készítsünk toplistát a színész legjobb filmjeiből. Természetesen az összeállítás saját véleményen alapszik!

10. A harc mestere (The Art of War, 2000)

Neil Shaw ügynök az Egyesült Nemzetek Szervezetének dolgozik. Társaival együtt olyan titkos státusban tevékenykedik, hogy létezéséről csak kevesen tudnak. Munkájukat Douglas Thomas tábornok irányítja, bár hivatalosan sohasem találkoztak személyesen. Kína kereskedelmi szerződés aláírására készül az Egyesült Államokkal, s a tábornok szeretné, ha a dolgok simán zajlanának. Ám a dokkban egy konténert találnak, tele halott vietnami menekültekkel, mely sok hivatalnokot kényelmetlen helyzetbe hoz. A biztonsági főnök, Eleanor Hooks megbízza Shaw-t és csapatát, Bly és Novak ügynököt, hogy figyeljék meg Wut, a kínai nagykövetet és a társaságában gyakran mutatkozó milliárdost, David Chant, akiről gyanítják, hogy valami módon belekeveredett az emigránsok ügyébe. A szerződés megkötését ünneplő vacsorán lelövik a kínai nagykövetet. Shaw a gyilkos nyomába ered, és már majdnem elcsípi, amikor a rendőrség tévedésből őt tartóztatja le…

A harc mestere (The Art of War, 2000)

9. The Expendables 3. – A feláldozhatók 3. (The Expendables 3, 2014)

A Feláldozhatók csapata visszatér még egy puskapor szagú bevetés erejéig. Barney Ross (Sylvester Stallone), a profi főnök már számtalan bevetésen vett részt, sok barátja, de még több ellensége van. A Feláldozhatók csapata eddigi legkomolyabb ellenfelével néz szembe, Barney egykori társával, Conrad Stonebanks-szel (Mel Gibson), aki egykoron részt vett az ütős banda megalapításában. Az egykori csapattag azonban mára tömeggyilkossá vált. Egyszer már megmenekült Barney elől, de bosszúra szomjazva ismét feltűnik fel a színen. Azt tervezi, hogy kiirtja a Feláldozhatók csapatát.

The Expendables 3. - A feláldozhatók 3. (The Expendables 3, 2014)

8. A rajongó (The Fan, 1996)

A népszerű baseball-játékos tudja, hogy rendkívül kiterjedt a rajongótábora, de azt álmában sem gondolta, hogy egyikük ölni is képes lenne érte. Pedig a férfi mindig ott ül az arctalan tömegben, megszállott tekintettel követi kedvenc játékosa minden mozdulatát, és beteg elméjében egyre határozottabb körvonalakat kezd ölteni A TERV. A meccsek után a férfi minden idejét azzal tölti, minden energiáját arra fordítja, hogy megközelítse, megérintse, megszólítsa bálványát. De ha az csalódást okoz, akár le is dőlhet a bálvány, vagy éppen ledöntheti valaki…

A rajongó (The Fan, 1996)

7. Káosz (Chaos, 2006)

A másik fiú egy gyászban megtört anyáról szól, aki két fia hazaérkezését várja. A Holdnyavalya egy fiatal feleségről szól, aki röviddel az esküvő után rájön, hogy a férje furcsán viselkedik telihold idején. A Requiemben egy falusi közösség halottai védelmében szembeszáll a helyi földbirtokossal. Az epilógusban Pirandello elbeszélget az édesanyjával, aki ismét elmeséli fiának máltai menekülésük varázslatos történetét.

Káosz (Chaos, 2006)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·