FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Matthew McConaughey lejtmenetben!

Hétvégi bevételi lista, USA – Matthew McConaughey lejtmenetben!

2554

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. augusztus 4-6.

Matthew McConaughey sajnos még egy ideig marad a gödörben. A fák tengere, a Harc a szabadságért és az Arany után itt lett volna a lehetőség kimászni a szakadékból, de a Stephen King adaptáció besült. Egészen ambiciózus vállalkozásnak indult pedig A setét torony (The Dark Tower), de sok évnyi küzdelem után mintha Ron Howardék is lemondóan legyintettek volna rá, örültek, hogy a Sony és az MRC beállt a projekt mögé, összedobták a büdzsét és már nem érdekelt senkit, hogy a két stúdió úgy faragta a sztorit, ahogy nekik tetszik. Az előzetesek után a rajongók szkeptikus véleményeit olvasva és a nem túl meggyőző anyagok után várható volt, hogy nem lesz kimagasló nyitány. A hét elején ugyan eléggé megugrott a jegyrendelés, de miután kijöttek a kritikák, hirtelen vissza is esett az érdeklődés. Hiába reklámozta maga King is a produkciót, ha inkább arról lehetett hallani, hogy Nikolaj Arcel rendező csúnyán elrontotta a filmet. Kezdésnek 19,5 milliót lapátoltak össze, ami elég nagy csalódás egy ilyen produkcióhoz képest.

Dunkirk nagyon szépen tartja magát. Christopher Nolan teljesítette a 300-as szakaszt, ez várható is volt tőle, ami a nagyon kicsi, 33%-os esésnek is köszönhető. 1.6-ra kapaszkodott fel az Imdb-n Az Emoji-film (Emoji Movie), vagyis a “Legalja” alkotások között a 8. helyet foglalja el (az Álom.net egyébként a 11., a Kis Vuk meg a 19.). De még így sem csökkent a bevétele irdatlan mértékben. Érthetetlen. Ezen a nyáron a vígjátékok nem hasítottak. Erre jött a Girls Trip, ami végre normális számokat tud felmutatni. Csak kár, hogy a hazai földön kívül valószínűleg a kutya sem lesz rá kíváncsi. 

Az Emoji-film

Megmagyarázhatatlan Az Emoji-film sikere

2014-ben forgatták a Kidnap thrillert, majd a Relativity nehéz anyagi helyzetbe került és kivette a 2015-ös bemutatók közül. A Halle Barry főszereplésével készült alkotás jogait végül az Aviron Pictures szerezte meg, végre műsorra tűzték. Nem mondhatni, hogy agyonreklámozták, ennek ellenére mégis sikerült egy szerény 10 millió dolláros összeget kipréselni belőle, ami az ötödik helyhez volt elég. Miután a Detroit pár moziban megmutatta erejét szépen betolták még 2987 helyre, ami értelemszerűen megdobta a befolyt eredményt, de csak visszafogottan. A kritikák éltetik Kathryn Bigelow rendezését, de itt az elbaltázott időpontot lehet hibáztatni. Hiszen egy efféle drámát nem nyáron szokás mutogatni, hanem késő ősszel vagy inkább télen.

Nem kell már sok, hogy a Pókember elérje a 300 milliót, a Wonder Womannek csak fél millió kell a 400-hoz és a Nyomd, bébi, nyomd (Baby Driver) 3 millióra van a százastól.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A setét torony – $19,5M / $27,5M
  2. Dunkirk – $17,6M / $314,1M
  3. Az Emoji-film – $12,3M / $62,1M
  4. Girls Trip – $11,4M / $90,8M
  5. Kidnap – $10,2M / $10,2M
  6. Pókember: Hazatérés – $8,8M / $670,9M
  7. Atomszőke – $8,2M / $45,8M
  8. Detroit – $7,2M / $7,7M
  9. A majmok bolygója: Háború – $6M / $278M
  10. Gru 3. – $5,2M / $879,4M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI; Egyéb forrás: Filmdroid)

 //milos//

Article Tags: · · · · · · ·