FILMEZZUNK.HU
Filmek, melyekben egy színész több karaktert játszik

8 film, amiben egy színész zseniálisan játszik több karaktert

7310

Filmek, melyekben egy színész több karaktert játszik

Egy színésznek jól eljátszani egy összetett karaktert nagy kihívás, vannak, akik hónapokon át készülnek egy-egy szerepre, és végül olyan alakítást produkálnak,  hogy a néző minden egyes gesztusukat elhiszi. De mi van akkor, ha a színésznek nem egy, hanem kettő, három, vagy még több karaktert kell eljátszani egy filmben? Íme egy lista olyan filmekből, ahol a főszereplők többszörös szerepet játszottak.

1) Cate Blanchett – Manifesto (2015)

 

Cate Blanchett - Manifesto (2015)

A produkcióban Cate Blanchett-nek 13 személyiséget kellett alakítania. A képen ábrázoltak mellett volt még tanár, háziasszony, özvegy és még másik hat karakter. Cate-nek nem ez az első komoly átalakulása, pontosabban átalakulásai. Eljátszotta már Bob Dylan-t is, de nem feledkezzünk meg I. Elizabeth királynőről sem, ahol szintén nagy átváltozáson ment keresztül.

2) Tom Hanks – Felhőatlasz (2012)

 

Tom Hanks - Felhőatlasz (2012)

Minden színészt több szerepben is láthattunk a filmben, akik más időben éltek, más neműek voltak, és más rasszhoz tartoztak. Tom Hanks is több szerepben tündökölt. A képen láthatók mellett szállodaigazgató is volt, de eljátszotta még Timothy Cavendish-t is, aki egy filmbéli színész. Maga a film nagyon nehezen talált befektetőket, a Warner Brothers Stúdió is kihátrált mögüle. A rendezők lejárták a lábukat is, sőt, saját pénzüket se sajnálták beleölni a projektbe. Tom Hanks nagyon lelkes volt, végig inspirálta a csapatot, és elsőként utazott Berlinbe forgatni.

3) Hugo Weaving – Felhőatlasz (2012)

 

Hugo Weaving - Felhőatlasz (2012)

David Mitchell novellájánál maradva, Hugo Weaving is kiemelkedőt nyújtott, bár neki inkább kellemetlen karaktereket kellett ábrázolnia.

4) Mike Myers – Austin Powers (1997-2002)

 

Mike Myers - Austin Powers (1997-2002)

Mike Myers köztudottan egy nagyon jó komikus. Bár a kritikusok nem rajonganak ezért a James Bond paródiáért, de a közönség sokadjára se tudja megunni.

5) Cheech Marin – Alkonyattól pirkadatig (1996)

 

Cheech Marin - Alkonyattól pirkadatig (1996)

Cheech Marin mexikói komikus, aki három olyan szerepet játszott a kultikus klasszikusban, hogy sokan nem is észlelték, hogy mind a három ő volt. A legemlékezetesebb volt természetesen Chet Pussy, híres hívásaival.

6) Eddie Murphy – Norbit (2007)

 

Eddie Murphy - Norbit (2007)

Eddie Murphy is bevállalt egy többszerepes filmet, de bár csak ne tette volna. Felejthető alakítását három díjjal is “jutalmazták”, csak az a baj, hogy a jutalmazó az Arany Málna volt.

7) Noomi Rapace – Seven Sisters (2017)

 

Noomi Rapace - Seven Sisters (2017)

Egy olyan világban, ahol a túlnépesedés miatt egy párnak csak egy gyermeke lehet, egy közösség fellázad és a kormány rendelkezései ellen, és harcba kezd. Nos, Noomi Rapace ebben a filmben eljátssza a hét minden napját, persze csak képletesen.

8) James McAvoy – Széttörve (2017)

 

James McAvoy - Széttörve (2017)

Noha Kevin (James McAvoy) már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. James McAvoy korábban már alakított többszörös személyiség zavarral küzdő karaktert, a Mocsok című filmjében.

10 zseniális film, amit egy színész tett naggyá

(Forrás: Brightside)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·