FILMEZZUNK.HU
A legjobb őszi filmek

5 őszi hangulatot idéző film, amit mindenképpen látnod kell

7199

A legjobb őszi filmek

,,Itt van az ősz, itt van újra” ahogyan Petőfi írta. A lehulló falevelek, a rideg esőcseppek mind filmezésre csábítják az embert. A filmes bejegyzésben most őszi hangulatú filmeket gyűjtöttünk össze, hogy igazán megjöjjön az őszhöz a hangulatod. Neked melyik a kedvenc őszi hangulatú filmet? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

1) Ősz New Yorkban /Autumn in New York, 2000/

Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa és legfőképpen, imádja a nőket. Javíthatatlan cinikus és alkalmatlan a hűségre. Ám egy este egy étteremben ismerős arcot pillant meg: egy fiatal lányban régi szerelmét véli felismerni. Nem véletlenül. Charlotte (Winona Ryder) anyja sok évvel ezelőtt a szerelme volt. E találkozással Will számára újra kezdődik a fiatalság. Még egyszer, utoljára igazán szerelmes lesz, de a sors úgy akarja, hogy szembenézzen vele: számára lejárt a szerelem ideje.

Ősz New Yorkban (Autumn in New York, 2000)

2) A szerelem hálójában /You’ve got Mail, 1988/

Kathleen (Meg Ryan) nagyon szereti a könyveket és meghitt kis könyvesboltját, ám az utca túloldalán hatalmas könyváruházat nyitó Joe Foxtól (Tom Hanks) kirázza a hideg. A két magányos rivális folyton alátesz egymásnak, nem is sejtve, hogy az interneten épp egymásba szeretnek. Egy nap Joe rájön, kicsoda online szerelme, és nekilát, hogy helyre hozza kapcsolatukat.

A szerelem hálójában (1998)

3) Édes november /Sweet November, 2001/

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

Édes november (Sweet November, 2001)

4) Becstelen brigantyk /Inglorious Basterds, 2009/

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa (Christoph Waltz) náci ezredes, melyet követően Shosanna Párizsba menekül, ahol ahol új identitásra tesz szert, és egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Eközben a “Brigantyk” névű osztag Aldo Raine (Brad Pitt) hadnagy vezetésével csatlakozik Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) német színésznőhöz és titkos ügynökhöz egy akcióban, melynek célja a Harmadik birodalom vezetőinek kiiktatása. Egy mozi bejáratánál végül összefutnak a szálak, ahol Shosanna a saját bosszútervét készül végrehajtani.

Becstelen Brigantyk (2009) - Brad Pitt

5) Harry és Sally /When Harry Meet Sally…, 1989/

Harry és Sally egyetemista korukban találkoztak először egy közös autóút során, ekkoriban azonban még ki nem állhatták egymást. Rögtön tisztázzák, férfi és nő között márpedig nincs barátság, mert a szex mindig közbeszól. Öt évvel később egy repülőúton ismét egymásba botlanak, és beszámolnak egymásnak jelenlegi szerelmi életükről. Aztán eltelik újabb hat év, egy könyvtárban találkoznak össze véletlenül, ahol megosztják egymással szerelmi csalódásukat. Két legjobb barátjuk között szerelem szövődik, és összeházasodnak. Vajon ez barátságuk végét, vagy egy új szerelem kezdetét jelenti?

Harry és Sally /When Harry Meet Sally..., 1989/

20 romantikus film, amit bármikor megnéznénk

(Történetek forrása)

//Noncsi//


Article Tags: · · · · · ·