Gary Oldman félve fogadta el Churchill szerepét

Gary Oldman félve fogadta el Churchill szerepét

2333

Gary Oldman félve fogadta el Churchill szerepét

Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán megijedt. Arra gondolt, hogy 30 kilót kell híznia, hogy megformálhassa a meglehetősen testes brit miniszterelnököt, és ekkora túlsúlytól soha nem fog megszabadulni. „Az a rémkép villant be, hogy lassan hatvan vagyok, a film miatt fölszedek 30 kilót, és az életem hátralévő részét azzal töltöm, hogy megpróbálok minél többet leadni belőle – mesélte a színész A legsötétebb óra londoni premierjén. – Szerencsére a maszkmesterek megoldották: habszivacs protézist applikáltak rám, így hízás nélkül is pontosan olyan lett az alakom, mint Sir Winstoné.”

A legsötétebb óra (Darkest Hour, 2018) - Előzetes

El is dőlt, melyik színész nyeri jövőre az Oscart?

A film igazi bravúrja az, hogy Oldman arcát is teljesen átalakították a maszmesterek, hogy megszólalásig hasonlítson a politikusra. A színész külsején minden hajnalban három és fél órán keresztül dolgoztak, hogy teljesen átalakuljon, mire reggel nyolckor elindulnak a kamerák.

A legsötétebb óra három hét történetét meséli el. 1940-ben ennyi idő kellett ahhoz, hogy Chuchill elérje célját, és Anglia folytassa a háborút a nyerésre álló németek ellen. A filmet többszörös Oscar-várományosnak tartják a kritikusok, és a Churchill család is áldását adta rá, sőt részt vesz a produkció népszerűsítésében. Gary Oldmant Arany Glóbuszra már jelölték alakításáért.

Hazai bemutató: 2018. január 18.

A 10 legjobb film Gary Oldman szereplésével

(UIP hírek)


Article Tags: · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download