FILMEZZUNK.HU
Tarolt A szabadság ötven árnyalata! - Hétvégi bevételi lista, USA

Tarolt A szabadság ötven árnyalata! – Hétvégi bevételi lista, USA

3249

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. február 9-11.

Ahogy az várható volt, bedarálta kihívóit az Ötvenárnyalat-trilógia utolsó része. Dakota Johnson és Jamie Dornan filmje magasan végzett az élen. Könnyedén szerezte meg nyitóhétvégéjén a premierlista első helyét A szabadság ötven árnyalata, ami nagyban hozzásegítette a franchise ahhoz, hogy globálisan átlépje az 1 milliárd dolláros bevételt. A film 38,8 millióval kezdte meg mozis szereplését, ami 8 millióval marad el az egy éve bemutatott A sötét ötven árnyalatától, de a Universal aligha fog keseregni, ugyanis a film a világ többi országában további 98,1 millió dollárt hozott. A kritikusok, akárcsak az előző két rész esetében, most sem voltak elragadtatva, a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 10 százalékos összesített értékelése nem éppen hízelgő. – írja a Mafab.hu

Tarolt A szabadság ötven árnyalata! - Hétvégi bevételi lista, USA

Ahogy az várható volt, bedarálta kihívóit az Ötvenárnyalat-trilógia utolsó része

A dobogó másokdik fokán egy újabb premierfilm, a Nyúl Péter végzett 25 millióval. A vegyes fogadtatású, hamarosan a hazai mozikban is debütáló produkció magasan a Sony 16 milliós nyitóhétvégi becslése felett teljesített, és a nézői visszajelzések is kimondottan pozitívak voltak a tengerentúlon.

A harmadik helyet csípte meg Clint Eastwood valós eseményeket feldolgozó terroristás filmje, A párizsi vonat. A 12,6 milliós nyitás elég nem túl erős, ráadásul sem a nézők, sem a kritikusok nem lelkesedtek a produkcióért (az RT-n mindössze 21 százalék a kritikusoktól, 47 a nézőktől).

Tarolt A szabadság ötven árnyalata! - Hétvégi bevételi lista, USA

A harmadik helyet csípte meg Clint Eastwood valós eseményeket feldolgozó terroristás filmje, A párizsi vonat

Egyéb prememierfilm híján nem történt nagy változás a mezőny további részében. Alig csúszott le a dobogól az tavalyi év legnagyobb meglepetése, a Jumanji: Vár a dzsungel, mely két hónappal a bemutatása után is magabiztosan szállítja a dollármilliókat, világszerte pedig már 881,7 milliónál jár. Szintén nyolc hete fut sikerrel Hugh Jackman musicalje, A legnagyobb showman, mely 6,4 milliós bevételével az ötödik helyet csípte meg Az útvesztő: Halálkúra előtt.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A szabadság ötven árnyalata – $38,8M / $136,9M
  2. Nyúl Péter – $25M / $25M
  3. A párizsi vonat – $12,6M / $17,9M
  4. Jumanji: Vár a dzsungel – $9,8M / $881,7M
  5. Legnagyobb showman – $6,4M / $314,2M
  6. Az útvesztő: Halálkúra – $6M / $229,1M
  7. Szellemek háza – $5M / $17,1M
  8. A Pentagon titkai – $3,5M / $123M
  9. A víz érintése – $3M / $74,3M
  10. Gengszterzsaruk – $2,8M / $57M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Végre elkészül Fekete Özvegy különálló mozija!

(Forrás: Mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · ·