Brutális magasságokban a Fekete Párduc! – Hétvégi bevételi lista, USA

1826

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. február 23-25.

Sem ellenfele, sem kihívója nincs a Fekete Párducnak, mely újabb észvesztő összegekkel bővítette eddigi bevételit. 108 millióval simán húzta be premierjének második hétvégéjét a Fekete PárducRyan Coogler filmjénél csak egy produkció kaszált többet az Államokban a bemutatását követő második hétvégén, a Jurassic World. Sőt, az amerikai mozitörténelemben egyedül az iménti film tudott valamivel kevesebb idő alatt 400 millió dollárt keresni hazai terepen. Szinte hihetetlen, a Fekete Párduc már az ötödik legnagyobb bevételű Marvel film, és az előzetes becslések szerint még a Bosszúállókat is beérheti. A Marvelnek tehát minden oka megvan az örömre, ugyanis a hazai nézők és a kritikusok mellett világszerte özönlenek a filmre, melynek összbevételei már a 700 milliót is meghaladják. – írja a mafab.hu

Fekete Párduc (Black Panther, 2018) - Kritika

Sem ellenfele, sem kihívója nincs a Fekete Párducnak, mely újabb észvesztő összegekkel bővítette eddigi bevételit

A várakozásoknak megfelelően teljesítve a második helyet csípte meg az új kritikuskedvenc vígjáték, a már a hazai mozikban is látható Éjszakai játék, 16,6 millióval zárta a hétvégét, melyet további 5 millióval fejelt meg a nemzetközi piacon. Ebből még könnyen összejöhet az 50 milliós végösszeg, ami bár nem hangzik rosszul, a 37 milliós büdzsé mellett nem túlságosan erős teljesítmény.

A dobogó harmadik fokát a hamarosan nálunk is látható Nyúl Péter szerezte meg 12,5 millióval, alig megelőzve Natalie Portman új sikerfilmjét, az Expedíciót. Bár a produkciót a Netflix forgalmazza, 2000 vásznat mégis kapott a film (ez nagyjából a fele a Nyúl Péterének, ami jól jelzi, mekkora volt az érdeklődés a sci-fi iránt).

Expedíció (Annihilation, 2018) - Előzetes

Nagy volt az érdeklődés az Expedíció iránt is

Három héttel a bemutatását követően már csak az ötödik A szabadság ötven árnyalata, mely világszerte 320 millió felett jár. Ezt követi a sorban Dwayne Johnson kalandfilmje, a Jumanji: Vár a dzsungel, mely lassan már Blu-rayen is megjelenik, mégis hétről hétre stabilan hozza a milliókat, közel három hónappal a premierjét követően.

Ami a premierfilmeket illeti, befért a top10-be a Nap nap után című romantikus dráma is, kiszorítva ezzel a 16 hete futó Oscar-esélyes Három óriásplakát Ebbing határábant.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Fekete Párduc – $108,1M / $704M
  2. Éjszakai játék – $16,6M / $21,8M
  3. Nyúl Péter – $12,6M / $72M
  4. Expedíció – $11M / $11M
  5. A szabadság ötven árnyalata – $6,9M / $320,4M
  6. Jumanji: Vár a dzsungel – $5,7M / $920M
  7. A párizsi vonat – $3,6M / $45,2M
  8. Legnagyobb showman – $3,4M / $361,3M
  9. Nap nap után – $3,1M / $3,1M
  10. Ősember – Kicsi az ős, de hős – $1,7M / $6,8M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Fekete Párduc – Kritika


Article Tags: · · · · · · · · ·

Nox App Player Download