FILMEZZUNK.HU

Új hírek A sebhelyes arcú remake-ről

2452

Új hírek A sebhelyes arcú remake-ről

Idén augusztus 10-ére volt kitűzve A sebhelyes arcú új változatának bemutatója, ezt azonban törölték, és a Universal stúdió egyelőre nem tűzött ki új dátumot. Ennek oka, hogy még nem állt össze a teljes stáb. A jó hír viszont az, hogy a kiszemelt rendező, Antonine Fuqua újra tárgyal a filmről: Fuqua korábban visszalépett egy másik projekt miatt, most azonban visszatért. Van érzéke a bűnfilmekhez (Kiképzés) és remake-ben is erős (A hét mesterlövész), tehát sikerrel próbálhatja meg űberelni Brian de Palma 1983-as klasszikusát, amelyben Al Pacino alakította a piti kubai bűnözőből floridai kokaincsászárrá emelkedő, majd szükségszerűen elbukó Tony Montana figuráját.

A sebhelyesarcú (Scarface, 1983)

A sebhelyes arcú Al Pacino főszereplésével óriási klasszikussá vált

Pacino nyomdokaiba Diego Luna (Star Wars: Zsivány egyes) lépne, vele viszont az a probléma, hogy teljesen be van táblázva, ezért nehéz lesz ismét helyet szorítani Scarface-nek.

Viszont megint csak jó hír, hogy a forgatókönyv legújabb változatát a Coen fivérek és David Ayer jegyzik (ő írta a Kiképzés forgatókönyvét is), így épkézláb történetre lehet számítani. Az új sztori egyékbént a mai Los Anegesben jászódik, tehát mellőzi a korábbi film történelmi kontextusát. (De Palma filmjében Tony Montana azért kerülhet menekültként Floridába, mert Fidel Castro kienged a börtönökből egy csomó bűnözőt és bukott pártitkárt direkt azért, hogy borsot törjön a jenkik orra alá.)

A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni

(UIP hírek)


Article Tags: · · · ·