FILMEZZUNK.HU

Végre kiderült, melyik volt a legjövedelmezőbb 2017-es film

1455

Végre kiderült, melyik volt a legjövedelmezőbb 2017-es film

Valószínűleg senkinek nem okoz meglepetést az első helyezett, még akkor sem, ha bevételei jócskán elmaradtak az elődjénél. Immáron hivatalos, 1,3 milliárd dolláros bevételével a Star Wars: Az utolsó Jedik lett a legjövedelmezőbb 2017-ben bemutatott film, írja a mafab.hu. Bár ez közel 700 millióval kevesebb, mint amit Az ébredő Erőtud felmutatni, azt azonban érthetően még a Disney sem várta, a franchise újbóli beindításának sikerét bármelyik másik epizód is meg fogja tudni ismételni.

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) - Kritika

A Disney mindenesetre ezzel zsinórban harmadik éve mutatott be egy olyan Star Wars-filmet, ami képes volt 1 milliárd dollár felett termelni, a  Zsivány Egyest is beleszámolva a saga már több mint 4 milliárdot hozott, ami épp annyi, amennyiért néhány éve megvásárolták a Lucasfilmet. Az Utolsó Jedik 996 milliót kaszált csak a tengerentúlon, ami az 578 milliós teljes büdzsét tekintve 417,5 milliós tiszta bevételt jelent, és a Disney-nek valószínűleg a jövő miatt sem kell aggódnia.

Idén érkezik ugyanis a  Solo, jövőre mutatják be az új trilógia záróepizódját J.J. Abrams rendezésében, melyet Rian Johnson önálló trilógiája, és a Trónok harca alkotóinak (David Benioff és D. B. Weiss) sorozata követ majd, miközben Jon Favreau (A vasember ) is egy tematikus tévésorozaton dolgozik a Disney streaming szolgáltatása számára. A Solo: Egy Star Wars-történet  május 24-től látható a hazai mozikban.

Baromi vagány a Han Solo-film nemzetközi előzetese!

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: ·