FILMEZZUNK.HU

Ütős előzetest kapott Penélope Cruz és Javier Bardem thrillerje

1751

Everybody Knows (2018) – Előzetes

Idén 71. alkalommal, május 9. és 19. között tartják a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. A világ legfontosabb filmes megmérettetésére számos jelentős rendező készül új munkával, a versenyprogramba beválogatott címeket április 12-én hozzák nyilvánosságra, írja a mafab.hu. Egy film azonban már most kiderült: a kétszeres Oscar-díjas Asghar Farhadi (Nader és Simin – Egy elválás történeteAz ügyfél) első spanyol nyelven, világsztárokkal forgatott alkotása, a Javier BardemPenélope Cruz és Ricardo Darín főszereplésével készült Everybody Knows nyitja a fesztivált.

Everybody Knows (2018) - Előzetes

A feszes thrillerben Laura (Penélope Cruz) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín) és egykori szerelme (Javier Bardem) között.

Az iráni rendező eddig két filmmel szerepelt a cannes-i versenyprogramban: 2013-ban A múlt, és 2016-ban Az ügyfél cíművel, utóbbi alkotás pedig később a legjobb idegen nyelvű film Oscarját nyerte. Farhadi most először forgatott nemzetközi stábbal. Az Everybody Knows eddigi legnagyszabásúbb filmje, ami a jól ismert színészek mellett a spanyol filmgyártás legnagyobbjait vonultatja fel, köztük Jose-Luis Alcaine operatőrt és Sonia Grande jelmeztervezőt, Pedro Almodóvar állandó alkotótársait. A film vágója Hayedeh Safiyari volt, aki Farhadi két Oscar-díjas munkáin is dolgozott. Az Everybody Knows az év végén kerül a magyarországi mozikba, forgalmazza a Mozinet.

Hét dolog, amit nem tudtál Penélope Cruzról

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·