FILMEZZUNK.HU
"Az utolsó Jedik" egy szívszorító részletére derült fény

“Az utolsó Jedik” egy szívszorító részletére derült fény

3074

“Az utolsó Jedik” egy szívszorító részletére derült fény

Az eredeti trilógia óta Luke Skywalker története visszatért a kezdőponthoz. “Az utolsó Jedik” Luke Skywalker holografikus kivetítésével, majd halálával végződik. JM McNab író észrevette, hogy ez párhuzamba állítható azzal, ahogyan Luke története kezdődött, Leia kivetítésével, aki segítséget kért, írja a toptalq.hu. McNab twitter posztjával ez a gyönyörű és szívszorító felismerés ismertté vált a rajongók számára.

"Az utolsó Jedik" egy szívszorító részletére derült fény

„Az utolsó Jedik”-et  a Star Wars franchise mesteri, bár megosztó, új epizódjaként üdvözölték. A kritikusok még néhány hónappal a megjelenés után is arról cikkeznek, hogy a rendező Rian Johnson milyen gondolatokat adott a rajongott szereplőknek és hogyan bonyolította történetüket. „Az utolsó Jedik” végére Luke Skywalker megmenti az Ellenállók harcosait, kivetítve magát az Erő segítségével a Crait bolygóra, elvonva Kylo Rent, miközben ők megmenekülnek. Ezen utolsó tettnek az ereje megöli Luke-ot, és a film azzal ér véget, hogy Luke eltűnik és eggyé válik az Erővel. JM McNab író rájött, hogy ez visszautal arra, ahogy Luke története elkezdődött a „New Hope” epizódban.

“Rájöttem, hogy Luke Skywalker története Leiaval kezdődik, aki önmagát kivetíti segítséget kérve, és azzal ér véget, hogy Luke kivetítést küld, hogy segítsen Leianak” – írta McNab.

A twitter bejegyzés és „Az utolsó Jedik”, valamint  a „New Hope” felvételei több mint 10.000 kommentet és 36.000-et lájkot kaptak egyik napról a másikra.

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) - Kritika

McNab, aki a Cracked.com-nak ír, és a “Rewatchibility” podcast műsorvezetője, elmondta, hogy nagy rajongója a “Az utolsó Jedik” -nek.

“Többször láttam moziban, de valamilyen oknál fogva csak akkor vettem észre ezt a párhuzamot, amikor az itthoni Blu-rayen néztem meg.”

A Luke/Leia kivetítés kapcsolat rögtön otthonra lelt a twitter rajongók körében, akik krokodilkönnyeket hullatnak – azóta is.

“Az utolsó Jedik” rendezője valószínűleg újabb örömöket szerez a Star Wars rajongóinak azzal, hogy egy új trilógia projekten dolgozik a Disney részére.

12 meglepő érdekesség a Star Wars: Az utolsó Jedikről

(Forrás: toptalq.hu)


Article Tags: · · · ·