FILMEZZUNK.HU

Mi történik, ha egy művész rendez óriásrobotokat?

1399

Mi történik, ha egy művész rendez óriásrobotokat?

Karakter, szív, robbanás. Sok robbanás. Travis Knight, az Űrdongó című szuperfilm rendezője így foglalja össze ars poeticáját. Az Űrdongó a Transformers-sorozat spinoffja, vagyis olyan film, amely a széria egyik szereplőjének történetét meséli el. Travis Knight neve onnan lehet ismerős, hogy kétszeres Oscar-jelölt animációs rendező, akit nem minden ok nélkül tartanak szuverén művésznek: ő rendezte a Coraline és a titkos ajtót, a ParaNormant, továbbá a Doboztrollokat és a Kubo és a varázshúrokat (utóbbi kettőért jelölték Oscarra).

Travis Knight - Űrdongó

Miközben a Transformers-széria hagyományosan a robbantásspecialista Michael Bay birodalma – az Űrdongónak is ő a producere, csak a rendezést engedte át –, Knight nem véletlenül helyezte a harmadik helyre a látványos effekteket. Azt mondja, a karakterek jellemfejlődésére koncentrált a film készítésekor. A film főhőse egy metálrajongó kamaszlány, Charlie, akit megint egy Oscar-jelölt, Hailee Steinfeld alakít (A félszemű). Charlie ütött-kopott Volkswagen Bogárra bukkan a garázsban, „akiről” kiderül, hogy valójában az üldözői elől menekülő robot.

Az Űrdongó (Hazai bemutató: 2018. december) története 20 évvel az első Transformers-film cselekménye előtt játszódik, és akár egy önálló sorozat kiindulópontja lehet. A Transformerektől biztosan nem kell elbúcsúznunk, mert Michael Bay legutóbb 14 további epizódot ígért.

A 8 legjobb Michael Bay által rendezett film

(UIP hírek)


Article Tags: · · · · ·