FILMEZZUNK.HU
Felelsz vagy mersz (2018) - Kritika

Felelsz vagy mersz (2018) – Kritika

3296

Felelsz vagy mersz kritika

Emlékeztek arra a játékra, amikor körbe ültünk a barátainkkal, és nagy izgalommal vártuk, hogy elhangozzon egy kérdés: „Felelsz vagy mersz?”.  Szerettem ezt a játékot. Mert szerettem – egy kicsit – megszívatni a másikat, vagy éppen így megtudni valakiről, valami nagy titkot. Valljuk be: ezt a játékot, mindenki ezért szerette, szereti! A „nagy leleplezés” vagy a  „nagy megszívatás” miatt! Persze, ha Életed Szerelme is játszott a csapatban, alig vártad, hogy azt mondják a haverok: puszild meg, vagy fogd meg a kezét, és vallj neki szerelmet! Naná, hogy nekem volt ilyenben részem!

Felelsz vagy mersz (2018) - Kritika

A film szintén így indul: egy baráti társaság Felelsz vagy merszt játszik, egy idegen javaslatára. Azonban már az első percekben megáll a kés a levegőben (a kérdésektől, amikre ugye, csak az igazat lehet válaszolni!) aztán a folytatásban, az a kés már a játékosokban landol. Valami túlvilági lény ugyanis átveszi hőseink életének irányítását, és olyan dolgokra kényszeríti őket, amiket ők se tennének meg, vallanának be, normális körülmények között. Hiába próbálják élni megszokott életüket, valaki mindig emlékezteti őket a játékra, és egy kérdésre: „Felesz vagy mersz?”.

A Tűnj el!, a Széttörve, és a Boldog halálnapot! producerének új filmje ez, ami sajnos messzemenően alulmúlja az eddigieket!

Nagyon vártam ezt a filmet, de le se merem írni, hogy mekkorát csalódtam! Na jó: felelek soraimért, leírom! Az alapkoncepció nem volt rossz, a megvalósítás már…annál inkább!  Nem írom azt, Jason Blum ezzel a filmmel megindult a lejtőn, hiszen az túlzás lenne, de 1. a történet harmatgyenge 2. olyan logikai hibákkal, klisékkel zsúfolt a film, hogy az már bosszantó! A rendezői székbe Jeff Wadlow foglalt helyet, akinek a borzalmas Ha/Ver 2-t köszönhettük.

Felelsz vagy mersz (2018) - Kritika

Mindezek ellenére, még mindig az egyszer megnézős thriller kategóriába sorolnám. Nagyon sokszor voltak eszemben a Végső állomás filmek: ez a film is azt próbálja elmagyarázni, hogy a halált nem lehet kicselezni, és felesleges ellene tenni. Jobb, ha engedelmeskedsz, mert úgyis mindenkit utolér a végzete!

//Kokas Bálint kritika//

6 színésznő, aki képes egyedül is megbirkózni egy filmmel

Felelsz vagy mersz kritika Emlékeztek arra a játékra, amikor körbe ültünk a barátainkkal, és nagy izgalommal vártuk, hogy elhangozzon egy kérdés: „Felelsz vagy mersz?”.  Szerettem ezt a játékot. Mert szerettem – egy kicsit - megszívatni a másikat, vagy éppen így megtudni valakiről, valami nagy titkot. Valljuk be: ezt a játékot, mindenki ezért szerette, szereti! A „nagy leleplezés” vagy a  „nagy megszívatás” miatt! Persze, ha Életed Szerelme is játszott a csapatban, alig vártad, hogy azt mondják a haverok: puszild meg, vagy fogd meg a kezét, és vallj neki szerelmet! Naná, hogy nekem volt ilyenben részem! A film szintén így indul: egy baráti társaság Felelsz vagy merszt játszik, egy idegen javaslatára. Azonban már az első percekben megáll a kés a levegőben (a kérdésektől, amikre ugye, csak az igazat lehet válaszolni!) aztán a folytatásban, az a kés már a játékosokban landol. Valami túlvilági lény ugyanis átveszi hőseink életének irányítását, és olyan dolgokra kényszeríti őket, amiket ők se tennének meg, vallanának be, normális körülmények között. Hiába próbálják élni megszokott életüket, valaki mindig emlékezteti őket a játékra, és egy kérdésre: „Felesz vagy mersz?”. A Tűnj el!, a Széttörve, és a Boldog halálnapot! producerének új filmje ez, ami sajnos messzemenően alulmúlja az eddigieket! Nagyon vártam ezt a filmet, de le se merem írni, hogy mekkorát csalódtam! Na jó: felelek soraimért, leírom! Az alapkoncepció nem volt rossz, a megvalósítás már…annál inkább!  Nem írom azt, Jason Blum ezzel a filmmel megindult a lejtőn, hiszen az túlzás lenne, de 1. a történet harmatgyenge 2. olyan logikai hibákkal, klisékkel zsúfolt a film, hogy az már bosszantó! A rendezői székbe Jeff Wadlow foglalt helyet, akinek a borzalmas Ha/Ver 2-t köszönhettük. Mindezek ellenére, még mindig az egyszer megnézős thriller kategóriába sorolnám. Nagyon sokszor voltak eszemben a Végső állomás filmek: ez a film is azt próbálja elmagyarázni, hogy a halált nem lehet kicselezni, és felesleges ellene tenni. Jobb, ha engedelmeskedsz, mert úgyis mindenkit utolér a végzete! //Kokas Bálint kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/06/10/6-szineszno-aki-kepes-egyedul-is-megbirkozni-egy-filmmel/

Értékelés

Színészi alakítás - 40%
Tartalom - 35%
Izgalom - 50%
Rotten Tomatoes - 20%
IMDB - 47%

38%

User Rating: 0.6 ( 1 votes)
38

Article Tags: · · · · · · · · · · ·