FILMEZZUNK.HU
10 tanáros film, amit még az iskolakezdés előtt látnod kell

10 nagyszerű film, amit még az iskolakezdés előtt látnod kell

28994

6. Az igazi csoda (Wonder, 2017)

Az R. J. Palacio megható bestselleréből A Szépség és a Szörnyeteg és az Egy különc srác feljegyzései forgatókönyvírója készített humoros, érzékeny és lélekemelő filmet. A főbb szerepekben olyan zseniális színészeket láthatunk, mint Julia Roberts, Owen Wilson, valamint a rendkívül tehetséges Jacob Tremblay (A szoba), aki Auggie-t kelti életre ebben az élettel teli alkotásban.

Az igazi csoda (Wonder, 2017)

5. Rocksuli (The School of Rock, 2003)

Dewey Finn (Jack Black) rakenroll istenként definiálja magát, főleg mikor belemelegszik 20 perces gitárszólóiba Ám úgy tűnik, eljött az istenek alkonya, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten… És már a saját bandája is annyira cikinek érzi, hogy kirúgják a csapatból. És ha ez nem elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, ugyanis többhavi bérrel lóg Ned (Mike White) nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt… Így történik, hogy Dewey elvállal egy helyettesítő tanári állást Ned helyett egy elit iskolában, és már épp kezdené szétunni az agyát, amikor rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni. Például rockzenekart!

A napokban közzétett Jack Black listánk első helyezettje ez a tanáros film, amely természetesen erről a toplistáról se maradhatott le, hiszen egy klasszikusról van szó. A filmben minden gyerek valóban tud hangszeren játszani, a háttérénekesek pedig ténylegesen vokalisták. Jack Black is tud gitározni, bár a szólókat nem ő játszotta.

4. Kóristák (Les choristes, 2004)

1949. Franciaország. Clément Mathieu (Gérard Jugnot), a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben. Az igazgató, Monsieur Rachin (Francois Berléand) által bevezetett és alkalmazott kemény, rideg nevelési módszerek megdöbbentik az új tanárt. A zene varázsának és a közös éneklésnek köszönhetően azonban Mathieu-nek sikerül megváltoztatnia a gyerekek hétköznapjait.

Oscarra, Golden Globe-ra jelölt, Európai Film-díjas alkotás, nem érdemtelenül! Ez a francia és svájci koprodukcióban készült remekműt egyetlen tanárnak, vagy tanárnövendéknek sem lenne szabad kihagynia.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·