FILMEZZUNK.HU
10 tanáros film, amit még az iskolakezdés előtt látnod kell

10 nagyszerű film, amit még az iskolakezdés előtt látnod kell

29016

3. Holt költők társasága (Dead Poets Society, 1989)

Egy olyan pedagógus (Robin Williams) érkezik az ötvenes évek végén a hagyományőrző, elit gimnáziumba, a Welton Akadémiára, aki túl azon, amit tanít, valamivel többet ad diákjainak. Dacolva az iskolai hatalmasságokkal és a méltatlankodó szülőkkel, olyan leckéket ad a fiúknak, amelyek semmilyen tankönyvben nem szerepelnek. “Legyen az életetek rendkívüli!”, ösztönzi őket, hogy kövessék saját szenvedélyeiket. A rendhagyó irodalomórákon a költészet és romantika segítségével öntudatra ébreszti diákjait, életre szóló leckét ad nekik önállóságból, barátságból és az igazi emberei értékekből.

Oscar-díjas tanáros film, amely mára már egy Robin Williams klasszikussá nőtte ki magát. Robin Williams egyszer azt nyilatkozta, hogy az általa megszemélyesített tanár, John Keating pont olyan volt, amilyenre mindig is vágyott. A film kötelező tananyag Észak-Amerika angol szakos gimnáziumaiban.

2. A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Brad (Jimmy Wolk) hatéves kora óta küzd a Tourette-szindrómával, amelyre még nincs gyógyír. Furcsa hangok és mozdulatok törnek rá, amelyeket nem tud kontrollálni. Nagy akaraterőre van szüksége ahhoz, hogy annyi visszautasítás, kudarc és kirekesztettség után mégis megvalósítsa álmát és tanító lehessen. Erőt adó történet mindenkinek – akik hajlamosak feladni az álmaikat ennél kisebb nehézségek miatt is – a türelemről és a kitartásról.

A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Listánk ezüstérmese A mintadiák. Sokat nem szeretnénk mondani a filmről, egyszerűen látni kell!

1. Érvek és életek (The Great Debaters, 2007)

A The Great Debaters története 1935-ben játszódik, amikor Melvin B. Tolson (Denzel Washington), a texas-i Wiley College diákjaival egy vitakört alakít, hogy részt vehessenek egy tudásalapú országos versenyen, ahol a Harvard Egyetem tanulóival kerülnek szembe.

Denzel Washington rendezte és a főszerepet is ő játszotta el. Igazából ajánlásra több szó nem is kéne. Talán még annyi, hogy a film igaz történetet dolgoz fel.

Denzel Washington 15 legjobb filmje

Szerinted melyik a legjobb tanáros film? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Filmezzünk.hu Facebook oldalán!

(Címlapkép forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·