FILMEZZUNK.HU

Lear király előzetes, főszerepben Anthony Hopkins!

4889

Lear király (King Lear, 2018) – Előzetes

Anthony Hopkins kegyetlen uralkodóként tér vissza a Lear király előzetesében! Shakespeare egyik leghíresebb tragédiája, a Lear király ezúttal tévéfilmként tér majd vissza a BBC Two jóvoltából, melyben a könyörületet nem ismerő címszereplőt Anthony Hopkins kelti életre, írja a Hetediksor.hu.

Az Oscar-díjas walesi színész mellett – ahogy az jellemző a hasonló produkciókra – a stáb további olyan nagy nevekből tevődik össze, mint Emma Thompson, Emily Watson, Jim Broadbent, Florence Pugh, Tobias Menzies, Jim Carter, és Christopher Eccleston.

A Richard Eyre (A másik férfi, Egy botrány részletei) rendezte Lear király szinopszisa sok mindent elárul azoknak, akik esetleg nem ismernék a költő művét: A 80 éves Lear király fokozatos megőrülésének lehetünk szemtanúi, aminek kezdetét az országának szétosztása indít el a három lánya, Goneril, Regan és Cordelia között. A király egyszerű mércét használ a jussok kiszámításánál: ki mennyire szereti őt. Mivel Cordelia nem hajlandó apjának a hízelgésre, ezért két testvére kap mindent…

Minden idők 10 legjobb Anthony Hopkins filmje

(Forrás: Hetediksor.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·