FILMEZZUNK.HU
Slender Man - Az ismeretlen rém - Kritika

Slender Man – Az ismeretlen rém (2018) – Kritika

1920

Slender Man – Az ismeretlen rém – Kritika

Mindenki fél valamitől. Ki a mumustól, ki a pókoktól, ki a haláltól, míg mások attól, hogy megőrülnek, vagy függők lesznek. Sylvain Withe (Lökd a ritmust, Még mindig tudom mit tettél tavaly nyáron) arra vetemedett, hogy az internetes rémet, Slender Mant bemutatja nekünk a filmvászon is. Hogy ezt jól tették e? Valamilyen szempontból igen.

Slender Man - Az ismeretlen rém - Kritika

2009-es első netes megjelenése óta hihetetlen őrület terjedt el a tizenéves fiatalok körében Slander Man iránt. Ez addig fajult, míg 2014-ben egy kamasz Amerikában öngyilkosságot követett el. A lény ezt sugallta neki. Az ő hatására. Állítják a bennfentesek. A nyurga, hosszú karú, ufó szerű lény az utóbbi években felbukkant játékokban és zenés videó klipben is. A történet négy átlagos amerikai középiskolás lányról szól (Wren – Joey King, Hallie- Julia Goldani Telles, Piper-Annalise Basso, Chloe- Jaz Sinclair), akik egy unalmas estéjükön megnézik a hírhedt ismeretlen rémről szóló videót és ezzel együtt megidézik őt. Rá pár napra eltűnik a négyük közül valaki. Vajon ez a videó hatása miatt volt? Esetleg egy perverz rabolta el? Megszökött, mert megelégelte részeges apját? Sose fogjuk megtudni ebből a filmből. Most kegyetlen leszek és kőkemény:

Ezt a filmet senkinek nem ajánlom!

Na, nem azért mert annyira ijesztő, félelmetes lenne, vagy izgalmadban kiugrasz a székből, vagy az ágyadból. Egyszerűen egyetlen egy pozitív dolgot tudtam felfedezni az egész film alatt (azon kívül, hogy vége lett és még a másfél órát se töltötte ki). Ezt viszont csak utoljára fogom elárulni.

Slender Man - Az ismeretlen rém - Kritika

Kezdjük a negatívumokkal a legelején: Azon még valahogy túltettem magam hogy az alap sztorit nagyjából a Körből (a 2001-es amerikai verzióból) merítették. Viszont! Semmi önálló gondolat nem volt a forgatókönyvben. Szinte klisékből állt az egész. A szereplőktől kezdve a helyszíneken át, minden. Ha már színészek: unalmas, sablonos teljesítmény egytől egyig. Párbeszédek inkább ne is lettek volna.

A mellékszereplők annyira mellékek voltak, hogy a jelenlétük felesleges volt és értelmetlen. A háttértörténet úgy elveszett a ködben, ahogy a lény is.

Mikor egy apró reménysugár megjelent,hogy na most megtudunk többet akár a címszereplőről,akár a 4 fős barátnői csapat bármelyikéről jött az ijesztgetős rész. A tizenhatos korhatáros besorolást végképp nem tudom hova tenni. Nagyon messze állt ez a Slender Man a horrortól. Inkább tragikomédia. Hogy a végére mondjak egy pozitív dolgot is: a vizuális effektek és a hanghatások azok a helyükön voltak. Jó lett volna az egész atmoszféra is hangilag, lehetett volna parázni. Ha! De nem. Iszonyat nagy csalódás volt az egész. Aki teheti, hagyja ki!

//Jordáki Gábor kritika//

17 film, amitől garantáltan eldobod az agyad

Slender Man - Az ismeretlen rém - Kritika Mindenki fél valamitől. Ki a mumustól, ki a pókoktól, ki a haláltól, míg mások attól, hogy megőrülnek, vagy függők lesznek. Sylvain Withe (Lökd a ritmust, Még mindig tudom mit tettél tavaly nyáron) arra vetemedett, hogy az internetes rémet, Slender Mant bemutatja nekünk a filmvászon is. Hogy ezt jól tették e? Valamilyen szempontból igen. 2009-es első netes megjelenése óta hihetetlen őrület terjedt el a tizenéves fiatalok körében Slander Man iránt. Ez addig fajult, míg 2014-ben egy kamasz Amerikában öngyilkosságot követett el. A lény ezt sugallta neki. Az ő hatására. Állítják a bennfentesek. A nyurga, hosszú karú, ufó szerű lény az utóbbi években felbukkant játékokban és zenés videó klipben is. A történet négy átlagos amerikai középiskolás lányról szól (Wren - Joey King, Hallie- Julia Goldani Telles, Piper-Annalise Basso, Chloe- Jaz Sinclair), akik egy unalmas estéjükön megnézik a hírhedt ismeretlen rémről szóló videót és ezzel együtt megidézik őt. Rá pár napra eltűnik a négyük közül valaki. Vajon ez a videó hatása miatt volt? Esetleg egy perverz rabolta el? Megszökött, mert megelégelte részeges apját? Sose fogjuk megtudni ebből a filmből. Most kegyetlen leszek és kőkemény: Ezt a filmet senkinek nem ajánlom! Na, nem azért mert annyira ijesztő, félelmetes lenne, vagy izgalmadban kiugrasz a székből, vagy az ágyadból. Egyszerűen egyetlen egy pozitív dolgot tudtam felfedezni az egész film alatt (azon kívül, hogy vége lett és még a másfél órát se töltötte ki). Ezt viszont csak utoljára fogom elárulni. Kezdjük a negatívumokkal a legelején: Azon még valahogy túltettem magam hogy az alap sztorit nagyjából a Körből (a 2001-es amerikai verzióból) merítették. Viszont! Semmi önálló gondolat nem volt a forgatókönyvben. Szinte klisékből állt az egész. A szereplőktől kezdve a helyszíneken át, minden. Ha már színészek: unalmas, sablonos teljesítmény egytől egyig. Párbeszédek inkább ne is lettek volna. A mellékszereplők annyira mellékek voltak, hogy a jelenlétük felesleges volt és értelmetlen. A háttértörténet úgy elveszett a ködben, ahogy a lény is. Mikor egy apró reménysugár megjelent,hogy na most megtudunk többet akár a címszereplőről,akár a 4 fős barátnői csapat bármelyikéről jött az ijesztgetős rész. A tizenhatos korhatáros besorolást végképp nem tudom hova tenni. Nagyon messze állt ez a Slender Man a horrortól. Inkább tragikomédia. Hogy a végére mondjak egy pozitív dolgot is: a vizuális effektek és a hanghatások azok a helyükön voltak. Jó lett volna az egész atmoszféra is hangilag, lehetett volna parázni. Ha! De nem. Iszonyat nagy csalódás volt az egész. Aki teheti, hagyja ki! //Jordáki Gábor kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/08/03/17-film-amitol-garantaltan-eldobod-az-agyad/

Értékelés

Színészi alakítás - 50%
Történet - 40%
Kép és hang hatások - 80%
IMDB - 36%
Rottentomatoes - 10%

43%

User Rating: Be the first one !
43

Article Tags: · · · · · · · · · · ·