FILMEZZUNK.HU
Batman már a múlt: leszbikus szuperhős védelmezi Gotham városát

Batman már a múlt: leszbikus szuperhős védelmezi Gotham városát

2249

Batman már a múlt: leszbikus szuperhős védelmezi Gotham városát

A CW a transznemű szuperhősös sorozata után feléleszti a Batwomant is a képernyőn: teljesen LMBT-baráttá akarják tenni a DC-univerzumot. Batwoman szerepére Ruby Rose-t kérték fel, aki magát gender fluidnak tartja, írja a breitportal.hu. Bármit is jelentsen ez valójában. A sorozatleírás szerint a főszereplő a Batwoman bőrébe bújó leszbikus zsidó Kate Kane lesz, aki

“szenvedéllyel képviseli majd véleményét és harcol a társadalmi igazságosságért.”

A sorozat producere az a Greg Berlanti lesz, aki számtalan CW tartalom felelőse, valamint az ő kreálmánya a Kszi Simon című film is.

Hogyan lett Batwoman-ből leszbikus szuperhős?

A DC-univerzumban évtizedekkel ezelőtt volt bevett szokás, hogy különböző mellék-szuperhősökkel támogatják meg a központi karaktereket. Ilyen volt a Superwoman és Batwoman is. A Wikipedia-oldal leírása szerint az 50-es években Batwomant Batman szerelmeként tárták az olvasók elé, hogy oszlassák a szuperhős homoszexualitásával kapcsolatos vádakat.

Batman már a múlt: leszbikus szuperhős védelmezi Gotham városát

Ruby Rose

50 év alatt persze gigantikusat fordult a világ. 2006-ban ugyanis a DC bejelentette, hogy a karakter újraalkotásánál Kate Kane-ből egy leszbikus nőt faragtak. A képregényben rövid időn belül bekerült egy szerelmi szál is, Batwoman a nyomozóval, Renee Montoyával lépett romantikus kapcsolatba.

Dan Didio, a DC elnökhelyettese a döntéssel kapcsolatban a következőket mondta:

“Itt nemcsak arról van szó, hogy behozunk a sorozatba egy leszbikus szereplőt. Szeretnénk nyitottabbá és toleránsabbá tenni a dc comics világát. Vannak erős és hősies afroamerikai, hispano (spanyol) és ázsiai karaktereink is. Szeretnénk minél multikulturálisabb világot felépíteni a dc-ben. Ez olvasóink igénye is.”

A sorozat 2014-ig futott, most a TV-képernyőn próbálják feléleszteni.

Támadják a Disneyt a Jungle Cruise meleg karaktere miatt

(Forrás: breitportal.hu)


Article Tags: · · · ·