FILMEZZUNK.HU
A végzet órája nyerte a hétvégét Észak-Amerikában

A végzet órája nyerte a hétvégét Észak-Amerikában

2520

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. szeptember 21-23.

Bár Cate Blanchett és Jack Black filmje a várakozások felett teljesített, ez sem mentette meg a hétvégét, a mozik az idei év egyik leggyengébb összbevételével zártak, írja a mafab.huA végzet órája magabiztosan szerezte meg a bevételi toplista első helyét a hétvégén. A Universal filmje 26,8 milliót hozott három nap alatt, amivel Jack Black 2015-ös vígjátékát, a Libabőr is lekörözte, holott az előzetes becslések nem jósoltak 20 milliónál többet. Ennél visszafogottabban teljesített a fantasy a nemzetközi terepen, 14 piacról 3,1 milliót tudott összekalapozni, igaz, Franciaországban és Oroszországban csak ezen a héten debütál majd.

A végzet órája nyerte a hétvégét Észak-Amerikában

Bár Cate Blanchett és Jack Black filmje a várakozások felett teljesített, ez sem mentette meg a hétvégét, a mozik az idei év egyik leggyengébb összbevételével zártak

A dobogó második fokát az év egyik legnagyobb pozitív meglepetése (legalábbis a kritikusok szerint), az Egy kis szívesség szerezte meg 10,4 millióval, mellyel az összbevételei már megközelítik a 50 millió dollárt. Alig 150 ezer dollárral maradt le a Warner horrorja, a Démonok között franchise újabb epizódja, Az apáca, de nem valószínű, hogy emiatt a stúdió fejeseit álmatlan éjszakák gyötörnék, mivel az alig 22 millióból forgatott film 292 milliót gyűjtött össze az elmúlt három hétben.

A végzet óráján kívül nem termett sok babér a premierfilmeknek. Michael Moore új dokumentumfilmje, a Fahrenheit 11/9 mindössze 3 millióval zárt a nyolcadik helyen, míg a Life Itself és az Assassination Nation a top10-be sem fért be. Jócskán visszaestek a Predator – A ragadozó bevételei, az amerikai piacon kis híján 65 százalékot zuhant Shane Black filmje, de még ez is elegendő volt a negyedik helyre. A mezőnyben továbbra is remekül tartja magát a Crazy Rich Asians, a Peppermint: A bosszú angyala és Jason Statham akciófilmje, a Meg – Az őscápa, mely hét héttel a bemutatásra után is termeli a milliókat.

Ha már a remek teljesítményeknél tartunk, nem érdemes megfeledkeznünk a Mission: Impossible – Utóhatásról sem, mely közel két és fél hónap után először szorult ki az első tízből.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A végzet órája – $26,8M / $29,9M
  2. Egy kis szívesség – $10,4M / $42,5M
  3. Az apáca – $10,2M / $292,5M
  4. Predator – A ragadozó – $8,7M / $94,9M
  5. Crazy Rich Asians – $6,5M / $206,4M
  6. White Boy Rick – $5M / $17,4M
  7. Peppermint: A bosszú angyala – $3,7M / $36,3M
  8. Fahrenheit 11/9 – $3,1M / $3,1M
  9. Meg – Az őscápa – $2,3M / $516,4M
  10. Keresés – $2,1M / $54,2M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

10 szerelmes film, amit egyszer az életben látnod kell

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·