FILMEZZUNK.HU
Minden idők 12 legjobb filmje Agatha Christie művei alapján

Minden idők 12 legjobb filmje Agatha Christie művei alapján

77562

A legjobb Agatha Christie filmek

Alfred Molina, Ian Holm, Albert Finney, Peter Ustinov, David Suchet. Ezekben a kiváló színészekben egyvalami közös: Agatha Christie legendás piperkőc belga regényhőse, Hercule Poirot mesterdetektív szerepébe bújhattak. Ami pedig a kedves, öreg hölgynek látszó Miss Marple-t illeti (aki szintén számtalan gyilkost leplezett le), az ő zseniális kombinálási képességeit és éleseszűségét többek között Geraldine McEwan, Julia McKenzie vagy Joan Hickson játéka tette feledhetetlenné Agatha Christie minden rajongója számára. Íme egy válogatás a legjobb filmadaptációkból, melyek a krimik koronázatlan királynője műveiből készültek.

12. Gyilkosság az Orient Expresszen (2017)

Amikor hálókocsijában holtan találják a mindenkin átgázoló, vagyonát görbe utakon szerző Edward Ratchett-et (Johnny Depp), nem sokan sajnálják. Történetesen Hercule Poirot (Kenneth Branagh) is ezen a vonaton utazik, így őt bízza meg az expressz tulajdonosa, Bouc (Tom Bateman), aki retteg a botránytól. Amíg a vonatot kiássák a hó alól, a detektívnek meg kell oldania a bűnügyet. Így ismerkedünk meg egy orosz előkelő dámával (Judi Dench), a nagyvilági világutazó nővel (Michelle  Pfeiffer), és még sok utassal, akiknek mind vaj van a füle mögött.

Poirot újra akcióban: jön a Halál a Níluson!

11. Lord Edgware halála (2000)

Egy gyönyörű színésznő, Jane Wilkinson (Helen Grace) válik az első számú gyanúsítottá zsarnok férje, Lord Edgware (John Castle) meggyilkolásában. Szerencséjére sziklabiztos alibije van a végzetes éjszakára. Ezúttal is Poirot (David Suchet) feladata, hogy megtalálja a gyilkost, és a legváratlanabb helyről, az együgyű, de ízig-vérig gentleman barátjától, Hastings kapitánytól érkezik a megoldás.

Lord Edgware halála (2000)

10. A láthatatlan kéz (2006)

Miss Marple (Geraldine McEwan), akárcsak a zaklatott, fiatal háborús veterán, Jerry Burton (James D’Arcy) és húga, Joanna (Emilia Fox) is egy kis levegőváltozásra vágyik, amikor megtalál egy csendes kis angol falut. Vágyuk a békére azonban nem teljesül, hiszen gonosz rágalmakat csepegő névtelen levelek érkeznek a lakosokhoz, és ahogy az már lenni szokott, ahol Miss Marple jár, ott hamarosan az első gyilkosság is megtörténik…

A láthatatlan kéz (2006)

9. Öt kismalac (2003)

Egy titokzatos, fiatal hölgy, Lucy Crale (Aimee Mullins) szokatlan kéréssel fordul Poirot-hoz (David Suchet): arra kéri, bizonyítsa be, hogy anyja, Caroline (Rachael Stirling), akit évekkel ezelőtt férje megölése miatt ítéltek el és végeztek ki, ártatlan. Ahogy Poirot sorra találkozik az eseményt egykor átélő tanúkkal, felelevenedik előtte a sötét múlt, melyet mint állóvizet ha felkavar, még nehezebben láthat tisztán. Véletlenek azonban mindig vannak…

Öt kismalac (2003)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·