FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb Tim Robbins film, amit vétek lenne kihagyni

A 8 legjobb Tim Robbins film, amit vétek lenne kihagyni

19532

Tim Robbins legjobb filmjei

Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész 1958. október 16-án született a kaliforniai, West Covina-ban, római katolikus család negyedik gyermekeként. Édesapja Gil Robbins – a tiszavirág életű The Highwaymen énekese -, édesanyja Mary Robbins színésznő. Tim Greenwich Village-ben nőtt fel. 12 évesen csatlakozott a Theatre for the New City avantgárd színtársulathoz, majd a Stuyvesant High Schoolban érettségizett. A kétszeres Golden Globe-díjas színész a napokban ünnepli születésének a 65. évfordulóját, melynek alkalmából összegyűjtöttük 8 legjobb filmjét. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

8. A nagy ugrás (The Hudsucker Proxy, 1994)

A Hudsucker Ipari Tröszt elnöke leveti magát a 44. emeletről. Az igazgatótanács – bizonyos üzleti megfontolásból – a kissé lüke kézbesítőfiút teszi meg utódjául. A ravasz üzletemberek arra számítanak, hogy a balfácán fiú rettenetes baklövései elriasztják majd a mohó befektetőket. Rosszul gondolják, a cég élete gyökeres fordulatot vesz…

A nagy ugrás (The Hudsucker Proxy, 1994)

Tudtad, hogy…?

Joel Silver Tom Cruise-t akarta Norville Barnes szerepére, de a filmet rendező Coen testvérek (Joel Coen, Ethan Coen) ragaszkodtak Tim Robbinshoz. Valószínűleg nem bánták meg döntésüket.

7. Bob Roberts (1992)

Bob Roberts (Tim Robbins) folk-énekes az amerikai szenátusi tagságért versenyez, nagy szenzációt keltve Pennsylvánia-ban tett választási körútján. A kilencvenes évek stílusában zajló politikai kampány igen kemény és sárdobáló: személyeskedő sértegetések, alkoholizmussal, szexuális hűtlenséggel való vádaskodások jellemzik. A fiatal, 35 éves Bob és csapata keményen küzd a sikerért, s kezdetben kedvezően is alakulnak a dolgok…

Bob Roberts (1992)

Tudtad, hogy…?

A Bob Roberts című film Tim Robbins filmrendezői debütálása. Az összes dalt, ami elhangzik a produkcióban Tim Robbins és testvére, David Robbins írta, előbbi pedig nemcsak énekelt a filmben, hanem harmonikán is játszott. Mindezek mellett “a legjobb vígjáték vagy musical színész” kategóriában még Golden Globe-ra is jelölték szülinapos színészünket.

6. Rövidre vágva (Short Cuts, 1993)

A Los Angeles-i kertváros tíz egymás mellett élő emberpárjának mindennapos történetét látjuk: elfojtott indulatok, szerelem nélküli együttlét, méltatlan munkák, gyötrő féltékenység, kicsinyes bosszú, szeretethiánnyal teli hétköznapok, az együttélés közönyös sivársága, ál-intellektuális játékok, gyilkosság – heroikus témák kifordítva, vitriolban hemperegve, rövidre vágva.

Rövidre vágva (Short Cuts, 1993)

Tudtad, hogy…?

A filmet 10 hét alatt forgatták, körülbelül minden történetre egy hét jutott.

5. A szavak titkos élete (La vida secreta de las palabras, 2005)

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olaj fúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset történik. Egy rejtélyes, magányos nőt, aki múltját próbálja felejteni, visznek a toronyba, hogy gondját viselje egy időlegesen megvakult férfinak. Különös meghittség ébred közöttük, egy titkokkal, igazságokkal, hazugságokkal, humorral és fájdalommal teli kapcsolat, amelyből egyikük sem kerülhet ki sértetlenül, és amely mindörökre megváltoztatja életüket.

A szavak titkos élete (La vida secreta de las palabras, 2005)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·