FILMEZZUNK.HU

Libabőr 2: Hullajó Halloween (2018) – Kritika

2863

Libabőr 2: Hullajó Halloween (2018) – Kritika

A 2015-ben megjelent első rész – Libabőr c. film folytatásaként, már ismerhettük a történet fő vonalát mozgató szálakat. És nem is tévedtünk, mivel a sztori hozzávetőlegesen ugyanaz, mint az első részben. Animált szörnyek, világ megmentés, humor. Ezzel az egyveleggel biztosan nem okozhat csalódást a film.

Libabőr 2: Hullajó Halloween (2018) - Kritika

A történet – hasonlóan az elődjéhez – az író, R.L Stine (Jack Black – Jumanji –Vár a dzsungel, Rocksuli) egyik könyvéről és a benne lakozó szörnyekről szól, akiknek jeles szószólójuk nem más, mint Pepi, a beszélő fabábú. A könyvet 2 fiatal srác, Sonny (Jeremy Ray Taylor – AZ) és Sam (Caleel Harris – Castle Rock) találják meg, akiknek köszönhetően Pepi életre kel, és sorban hozza a szívinfarktust a szereplőkre, majd szabadon engedi az összes, Halloweenkor elképzelhető szörnyet, akik megzabolázatlanul randalíroznak a városban. A visszaterelésük és Pepi megfékezése azonban már komoly erőfeszítéseket igényel hőseinktől.

Sonny nővérét, Madison Iseman (Jumanji –Vár a dzsungel, 2017) alakítja, ami azért érdekes, mert pont Jack Black, a Jumanji tavaly elkészült remakejében a játékbeli karaktere. Ebben a filmben is remek színészi tehetségüket mutatták meg. További érdekesség még, hogy a Sonnyt alakító, Jeremy Ray Taylor pedig ugyanabban a házban találja meg a könyvet, amelyik feltűnt az AZ, illetve a Jumanji – Vár a dzsungel forgatásán is.

Libabőr 2: Hullajó Halloween (2018) - Kritika

A főszereplők mind remek színészek, s bár Jack Black 10-15 percnél nem kapott több jelenetet a filmben, véleményem szerint a fiatalok – és természetesen a többi színész is – simán megérik az elismerő szavakat. Számomra kellemes meglepetést okozott a film, úgy gondolom kellő mennyiségű és tartalmú humor kapott helyet az alkotásban illetve nem meglepő módon, az időzítés is tökéletesre sikerült.

Bár a Libabőr 2: Hullajó Halloween besorolása 12+-os, bőven voltak benne olyan jelenetek, amiket személy szerint kicsit túlzásnak éreztem egy gyerekeknek szánt mozifilmbe, valamint a film zenéje sokszor egy rendes horrorfilmben is megállta volna a helyét.

Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy akár még a sokkal fiatalabb nézők is jót szórakoztak rajta, ugyanis a teremben több fiatal jelentkezőt is véltem felfedezni, akik hősiesen kiállták az ijesztgetés próbáját.

Libabőr 2: Hullajó Halloween (2018) - Kritika

Ha vonz a Halloween világa, a díszek, jelmezek és a frappáns, ötletes megoldások tömkelege, de nem vagy vevő a horror vérengző, ijesztő műfajára, vagy akár gyerekes családként töltenétek el egy mókás délutánt, akkor mindenképpen ajánlom a filmet. A maga nemében kedves, humoros és megmosolyogtató.

//Zsu kritika//

Az 5 legszórakoztatóbb Jack Black vígjáték

Libabőr 2: Hullajó Halloween (2018) - Kritika A 2015-ben megjelent első rész – Libabőr c. film folytatásaként, már ismerhettük a történet fő vonalát mozgató szálakat. És nem is tévedtünk, mivel a sztori hozzávetőlegesen ugyanaz, mint az első részben. Animált szörnyek, világ megmentés, humor. Ezzel az egyveleggel biztosan nem okozhat csalódást a film. A történet - hasonlóan az elődjéhez – az író, R.L Stine (Jack Black - Jumanji –Vár a dzsungel, Rocksuli) egyik könyvéről és a benne lakozó szörnyekről szól, akiknek jeles szószólójuk nem más, mint Pepi, a beszélő fabábú. A könyvet 2 fiatal srác, Sonny (Jeremy Ray Taylor – AZ) és Sam (Caleel Harris – Castle Rock) találják meg, akiknek köszönhetően Pepi életre kel, és sorban hozza a szívinfarktust a szereplőkre, majd szabadon engedi az összes, Halloweenkor elképzelhető szörnyet, akik megzabolázatlanul randalíroznak a városban. A visszaterelésük és Pepi megfékezése azonban már komoly erőfeszítéseket igényel hőseinktől. Sonny nővérét, Madison Iseman (Jumanji –Vár a dzsungel, 2017) alakítja, ami azért érdekes, mert pont Jack Black, a Jumanji tavaly elkészült remakejében a játékbeli karaktere. Ebben a filmben is remek színészi tehetségüket mutatták meg. További érdekesség még, hogy a Sonnyt alakító, Jeremy Ray Taylor pedig ugyanabban a házban találja meg a könyvet, amelyik feltűnt az AZ, illetve a Jumanji - Vár a dzsungel forgatásán is. A főszereplők mind remek színészek, s bár Jack Black 10-15 percnél nem kapott több jelenetet a filmben, véleményem szerint a fiatalok – és természetesen a többi színész is - simán megérik az elismerő szavakat. Számomra kellemes meglepetést okozott a film, úgy gondolom kellő mennyiségű és tartalmú humor kapott helyet az alkotásban illetve nem meglepő módon, az időzítés is tökéletesre sikerült. Bár a Libabőr 2: Hullajó Halloween besorolása 12+-os, bőven voltak benne olyan jelenetek, amiket személy szerint kicsit túlzásnak éreztem egy gyerekeknek szánt mozifilmbe, valamint a film zenéje sokszor egy rendes horrorfilmben is megállta volna a helyét. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy akár még a sokkal fiatalabb nézők is jót szórakoztak rajta, ugyanis a teremben több fiatal jelentkezőt is véltem felfedezni, akik hősiesen kiállták az ijesztgetés próbáját. Ha vonz a Halloween világa, a díszek, jelmezek és a frappáns, ötletes megoldások tömkelege, de nem vagy vevő a horror vérengző, ijesztő műfajára, vagy akár gyerekes családként töltenétek el egy mókás délutánt, akkor mindenképpen ajánlom a filmet. A maga nemében kedves, humoros és megmosolyogtató. //Zsu kritika// http://www.filmezzunk.hu/2018/08/27/az-5-legszorakoztatobb-jack-black-vigjatek/

Értékelés

Színészi alakítás - 75%
Történet - 65%
Humor - 60%
Zene - 70%
IMDB - 60%
Rottentomatoes - 47%

63%

User Rating: Be the first one !
63

Article Tags: · · · · · · · · · ·