FILMEZZUNK.HU
7 csodálatos brit film a szerelemről, melyek szoros kapcsolatban vannak az irodalommal

7 csodálatos brit film a szerelemről, melyek szoros kapcsolatban vannak az irodalommal

21185

A legjobb brit romantikus filmek

A romantikus filmek egyidősek a filmgyártással, ahogy a szerelmes könyvek, költemények is egészen ősi igényeket szolgálnak ki. Íme 7 csodálatos brit film a szerelemről, melyek szoros kapcsolatban vannak az irodalommal.

1) Távol a világ zajától /Far from the Madding Crowd, 2015/

A viktoriánus Anglia egy független és makacs kisasszonya, Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) három férfi szívét is megdobogtatja. Gabriel Oak, a báránypásztor (Matthias Schoenaerts), Frank Troy, a vakmerő katona (Tom Sturridge), valamint William Boldwood, a sikeres agglegény  (Michael Sheen) is pályázik a gazdag örökösnő kezére.

Távol a világ zajától /Far from the Madding Crowd, 2015/

2) Bovaryné /Madame Bovary, 2000/

A Gustave Flaubert regénye alapján készített film egy unatkozó és elégedetlen feleség (Frances O’Connor) félrelépéseinek mikéntjét jeleníti meg. Mivel a szeretője nem óhajt megszökni vele, Bovaryné bajba kerül, nem is beszélve tetemes kiadásairól, melyek semmi jóhoz nem vezethetnek.

Bovaryné /Madame Bovary, 2000/

3) Szerelmes Shakespeare /Shakespeare in Love, 1998/

A fiatal és tapasztalatlan Shakespeare (Joseph Fiennes) kifogyott az ötletekből és a tárcája is vészesen lapos. Mikor azonban találkozik a nőideáljával (Gwyneth Paltrow), ihletet kap talán legismertebb drámái megírásához.

Joseph Fiennes

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·