FILMEZZUNK.HU

Az új Robin Hood-film az év legnagyobb bukása

3036

Az új Robin Hood-film az év legnagyobb bukása

A tények már csak ilyenek. Tény, hogy a Robin Hood 100 millió dollárból készült, és tény az is, hogy a premierjét hiába időzítették Hálaadásra, amikor rengeteg ember megy családostul moziba, mindössze 22 millió dolláros bevételt hozott eddig, ami még csak a negyede sem annak, amennyit ráköltöttek, írja a mafab.hu.

Pedig az Otto Bathurst rendezte Robin Hood-átirat számos izgalmas színészt felvonultat: Jamie FoxxJamie DornanTaron EgertonBen MendelsohnEve HewsonF. Murray Abraham… mégsem vonzza a közönséget, márpedig a jól ismert történet már sokszor bizonyította a moziban, hogy megállja a helyét. A filmet ráadásul igen látványos és drága vizuális elemekkel is feldobták – amik szintén a várakozásokon alul teljesítettek.

A film jelenleg 13 százalékon áll a RottentTomatoes-on, ami nem igazán segíti a jegyeladásokat, ráadásul a közönség és kritikuson nagy része is azt mondja, hogy egy kis ráncfelvarrás sokat tud ugyan segíteni egy történeten, de egy komplett plasztika már nem. Úgy tűnik, hogy a nézők a Robin Hoodhoz egy sokkal egyszerűbb, letisztultabb és kevésbé modern világot képzelnének el, nem pedig azt, amit az alkotók alakítottak belőle. Így nem valószínű, hogy a film sokat szépítene ezen a buktán, ami az év ezek szakaszában eddig 2018 legnagyobb filmes bukása.

Csak összehasonlításképp: a Robin Hooddal egy időben mozikba kerülő Ralph lezúzza a netet minden idők legmagasabb hálaadási nyitóhétvégét produkálta, a szintén akkor megjelenő Creed II.  pedig minden idők legsikeresebb élőszereplős hálaadási filmjévé avanzsált egy hétvége alatt. Ilyen versenytársak mellett talán nehéz is lett volna érvényesülni – de az ekkora bukásra még ez sem lehet indok.

Ez a film valószínűleg gyorsan el fog tűnni a süllyesztőben, hacsak nem marad fenn pont annak okán, hogy majdnem mindenki szerint csapnivalóan: rossz.

Óriási siker a Rontó Ralph 2 és a Creed 2, hatalmas bukta az új Robin Hood-film

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·