FILMEZZUNK.HU

Óriási siker a Rontó Ralph 2 és a Creed 2, hatalmas bukta az új Robin Hood-film

2810

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. november 23-25.

Minden idők legmagasabb hálaadási hétvégéjét zárták az amerikai mozik: az első tizenkét helyezett összesen 206 millió dollárt kaszált, írja a mafab.hu. A toplista első helyét a várakozásoknak megfelelően a Ralph lezúzza a netet szerezte meg, mellyel minden idők mások legjövedelmezőbb hálaadási filmje lett 84,4 millió dollárral, melyet nemzetközi szinten további 41 millióval egészített ki. A Disney animációs filmje ráadásul nem csak a nézőket, de a kritikusokat is meggyőzte, nem véltetlen a 86 százalékos értékelés a RottenTomatoes-on. Arról nem is beszélve, hogy a mostani bevétel közel háromszorosa annak, amit a 2012-es első rész, a Rontó Ralph produkált ugyanennyi idő alatt.

Szintén nem lehet okuk panaszra a Creed II. alkotóinak. A Sylvester Stallone és Michael B. Jordan nevével fémjelzett sportdráma 55,8 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését, ami új rekord a hálaadási hétvégén bemutatott élőszereplős filmek mezőnyében. Csakúgy, mint a Disney animációs filmjének esetében, a Creed II is belopta magát a kritikusok szívébe, és ha az első rész adataiból indulunk ki, a nemzetközi piacokon is borítékolható a siker. A harmadik helyen egy újabb animációs film, A Grincs végzett, mely két hétig uralta az amerikai mozikat, ez idő alatt pedig közel 200 milliót kaszált csak az Államokban.

A múlt heti első helyezett, a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei alig fél millióval maradt le a dobogóról a maga 29,6 milliójával. Bár a Harry Potter franchise második spin-offja nem teljesít túlságosan erősen a tengerentúlon, de a hazai összesített 117 milliója mellé nemzetközileg további 322 milliót kaszált, így természetesen nem is kérdés, hogy elkészüljön a következő epizód. Az ötödik helyen jócskán lemaradva a Bohém rapszódia végzett, szintúgy igen kis különbséggel utasítva maga mögé az Instant család című vígjátékot.

Ami a premierfilmeket illeti, az említettek mellett az új Robin Hood fért be a top10-be, azonban a hetedik helyezés és a mindössze 9,1 milliós hétvégi bevétel óriási bukás, ahogy a kritikusok összesített, mindössze 11 százalékos értékelése is. Hiába tervezett a Lionsgate franchise-t, és szerződtetett le egyébként kiváló képességű és ismert sztárokat, az biztos, hogy ehhez a produkcióhoz nem fog folytatás készülni.

A hétvége legnagyobb sikerét egy olyan film érte el, mely csak a tizenkilencedik helyet végzett. Hugh Jackman politikai drámája, A befutó, melyet nem mellesleg az egyik legnagyobb Oscar-esélyesként emlegetnek mindössze négy vásznon debütált (egyelőre), de még így is 420 ezer dollár értékben váltottak rá jegyet.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Ralph lezúzza a netet – $55,6M / $125,9M
  2. Creed II – $35,2M / $55,8M
  3. A Grincs – $30,2M / $215,7M
  4. Legendás állatok: Grindelwald bűntettei – $29,6M / $439,7M
  5. Bohém rapszódia – $13,8M / $420,5M
  6. Instant család – $12,5M / $35,7M
  7. Robin Hood – $9,1M / $22,9M
  8. Nyughatatlan özvegyek – $7,9M / $33,3M
  9. Green Book – $5,4M / $7,8M
  10. Csillag születik – $3M / $353,4M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

19+1 film amire jobban odafigyelünk 2019-ben!

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·