FILMEZZUNK.HU
Nagyot ment az új Pókember, földbe döngölte a mezőnyt az animációs mese

Nagyot ment az új Pókember, földbe döngölte a mezőnyt az animációs mese

1605

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. december 14-16.

Soha nem kezdett még olyan jól animációs film decemberben, mint a Pókember: Irány a Pókverzum! Idén az előző volt a tizenharmadik olyan hétvége, melyen egy Marvel produkció végzett a bevételi toplisták élén, írja a mafab.hu. Nagyot ment a Pókember – Irány a PókverzumClint Eastwood sem panaszkodhat, ellenben a Peter Jackson producerkedése mellett készült Ragadozó városok csúnyán leszerepelt a kasszáknál.

Rekorddöntögető hétvégét zárt a Pókember – Irány a Pókverzum, mely 35,4 millióval kezdte meg mozis szereplését a tengerentúlon, melyet nemzetközi szinten további 21 millióval fejelt meg. Ezzel az összeggel történelmet írt Robert Persichetti Jr. és Peter Ramsey filmje, ugyanis decemberben eddig egy animációs film sem büszkélkedhetett ilyen eredménnyel. A Pókember a korábbi rekordert, az Illumination Énekelj! című animációját utasította maga mögé. A filmet a kritikusok is remekül fogadták, erről tanúskodik a 97 százalékos értékelés a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Bár a kritika nem rajongott Clint Eastwood legújabb filmjéért, A csempész így is magabiztosan végzett a top10 hétvégi bevételi toplista második helyén a maga 17,2 millió dolláros bevételével. Bár ez még viszonylag messze van az 50 milliós költségvetéstől, a következő hetekben biztosan képes lesz megduplázni eddigi bevételeit, ráadásul a nemzetközi premier is várat még magára.

A dobogó harmadik fokát a hat hete törtetlen sikerrel futó A Grincs szerezte meg, mely már 372 milliós összbevételnél jár. De nem sokkal maradt le a Ralph lezúzza a netet sem, de ezúttal be kellett érnie a negyedik hellyel.

Alaposan elbukott a kasszáknál és a kritikusoknál a Peter Jackson produceri szárnyai alatt bemutatott Ragadozó városok (Christian Rivers), mely mindössze 7,5 milliót tud felmutatni a premierjét követő három nap után. A 100 millió dollár feletti büdzsével készült látványfilm tudott szépíteni a nemzetközi piacokon (35 millió), azonban most már biztos, hogy az év egyik, ha nem a legnagyobb anyagi bukása lesz.

Nem érdekelt sokakat a Deadpool 2 karácsonyi változata, a 2,6 millió dolláros premierhétvége mindössze a 11. helyre volt elegendő.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Pókember: Irány a Pókverzum – $35,4M / $56,M
  2. A csempész – $17,2M / $17,2M
  3. A Grincs – $11,6M / $372,7M
  4. Ralph lezúzza a netet – $9,6M / $285,2M
  5. Ragadozó városok – $7,5M / $42,3M
  6. Creed II – $5,4M / $128M
  7. Bohém rapszódia – $4,1M / $635,9M
  8. Instant család – $3,7M / $68,2M
  9. Legendás állatok: Grindelwald bűntettei – $3,6M / $576,8M
  10. Green Book – $2,8M / $24,8M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Amerikában még be sem mutatták, de már most kasszát robbantott az Aquaman

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·