FILMEZZUNK.HU

Döbbenetes siker A Grincs, agyonverte a mezőnyt az animációs mese

3568

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. november 9-11.

Impozáns társasághoz csatlakozott a Universal és az Illumination animációs filmje, A Grincs, mely a maga 66 milliós hétvégi bevételével minden idők harmadik legjobb nyitást produkáló novemberi animációja lett rögtön A hihetetlen család (71,4 millió) és a Jégvarázs (67,4 millió) mögött, írja a mafab.hu. Az ünnepek közeledtével pedig rengeteg potenciál van még a produkcióban, amit a kedvező nézői (ámbár némileg vegyesnek mondható kritikai) fogadtatás is alátámaszt. A film ráadásul a nemzetközi piacokon sem vallott kudarcot, így egy hétvége után az összbevételei már megközelítik a 80 millió dollárt.

A dobogó második fokán a két hete bemutatott Bohém rapszódia  végzett 30,8 millióval, de még így is magasan az elvárások felett teljesít a zenés életrajzi film, mely az 52 milliós költségvetése mellé már 285 milliót termelt, Rami Maleknek köszönhetően pedig jó eséllyel az Oscar-szezonban is rengeteget fogunk még hallani róla. Bár az Overlord harmadik helye nem tűnik rossznak, azonban a 10 milliós nyitóhétvége máris más megvilágításba helyezi a J.J. Abrams producerkedésével készült korhatáros természetfeletti horror teljesítményét. A Grincssel ellentétben azonban a filmet kimondottan jól fogadták a kritikusok, ami számszerűsítve 81 százalékot jelent a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

A hétvége legnagyobb csalódását a Tetovált lány franchise legújabb felvonása, az Ami nem öl meg okozta, melyre mindössze 8 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon, ezek után pedig biztosra vehetjük, hogy Hollywood hosszú időre parkoló pályára fogja helyezni a szériát. Hiába a rendező és a főszereplőváltás, az Észak-Amerikában nem találta meg a közönségét a történet.

Továbbra is remekül tartja magát azonban a Csillag születik, mely ezúttal a hatodik helyet szerezte meg, és a Venomra sem lehet panaszt, különösen azután, hogy a hétvégén debütált Kínában, ráadásul nem is akárhogy. A Tom Hardy nevével fémjelzett képregény adaptáció 111 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését az ázsiai országban, összbevételei tekintetében pedig már alulról súrolja a 700 milliót.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A Grincs – $66M / $78,7M
  2. Bohém rapszódia – $30,8M / $285,2M
  3. Overlord – $10,1M / $19,3M
  4. A diótörő és a négy birodalom – $9,5M / $96,6M
  5. Ami nem öl meg – $8M / $16,3M
  6. Csillag születik – $8M / $322,8M
  7. Nobody’s Fool – $6,5M / $24,5M
  8. Venom – $4,8M / $673,5M
  9. Halloween – $3,8M / $245,5M
  10. The Hate U Give – $2M / $28,8M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Egy vagyon megy el a Grincs tévéreklámjára

(Forrás: mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·