FILMEZZUNK.HU

Halállal fenyegették a Downton Abbey forgatókönyvíróit

1690

Halállal fenyegették a Downton Abbey forgatókönyvíróit

A brit Downton Abbey című sorozat annyira fanatikus rajongókat szerzett, hogy a történet egy-egy fordulata szélsőséges reakciókat váltott ki a nézőkből. Amikor például megöltek két karaktert, a rajongók halállal fenyegették a forgatókönyvírókat.

„Miután Sybil és Matthew karaktereit kiírták, olyan levelek jöttek, hogy a véres bosszú nem marad el

– mesélte Lady Carnarvon, a Highclere Castle tuladonosa (ebben az ősi lakban forgatják a sorozatot, illetve most a széria nyomán készülő mozifilmet). – Az egyik forgatókönyvíró, Julian Fellowes teljesen elképedt, hogy valaki ennyire képes legyen kivetkőzni magából egy fiktív történet láttán. Ugyanakkor nagyon megható részvétnyilvánítások is jöttek, a rajongók őszintén megsiratták kedvenceiket, és biztosítottak arról, hogy osztoznak velünk a gyászban.

Emmy díjátadó 2016: Tarolt a Trónok harca!

Fellowes egyébként udvariasan válaszolt a felpaprikázott levélíróknak, és elmagyarázta, hogy a karaktereket nem a nézők bosszantása céljából írták ki, hanem a színészek kérésére, akik új kihívásokat kerestek.

A fikció és a valóság más esetekben is keveredni látszik a nézők fejében. A Highclere Castle történelmi műemlék, amely csoportosan, túravezetővel látogatható. „Az egyik túravezetőnk mesélte, hogy egy látogató félrevonta, és bizalmasan közölte vele, feltétlenül találkoznia kell Lord Granthammel (a sorozat egyik szereplője – a szerk.). Nehéz volt elmagyarázni neki, hogy a kastély csak díszletül szolgál a sorozatban, és Downton Abbey lakói a képzelet szüleményei” – mesélte Lady Carnarvon a The Mirror című lapnak.

Javában készül a Downton Abbey mozifilm, és a sorozat (és a film) egyik kedvelt szereplője, Penelope Wilton mesélt a moziról a Good Housekeeping UK című lapnak, bár az interjú olvastán egyetlen rajongó sem fogja magára önteni az ötórai teát. A színésznő annyit árult el a filmről, hogy „nagyszabású díszletek vannak benne és szinte az összes sorozatbeli szereplő visszatér”.

Megérkezett a Downton Abbey film trailere, és egészen csodálatos

(UIP hírek)


Article Tags: ·