FILMEZZUNK.HU
Sorozatokat kap Loki és Skarlát Boszorkány is

Képregényekhez közelebbi formátumot kapnak az új Marvel sorozatok

1590

Képregényekhez közelebbi formátumot kapnak az új Marvel sorozatok

A Marvel Studios elnöke felcsigázott minket a Disney+-ra érkező sorozatok kapcsán. Szerinte jóval közelebb kerülünk majd a képregényekből megszokott stílushoz, mint amit a filmek tudnak nyújtani, írja a puliwood.hu. Kevin Feige eddig kizárólag a Marvel Filmes Univerzum mozifilmjeire szentelte a figyelmét, azonban a Disney saját streaming szolgáltatásának érkezésével ez hamarosan változni fog.

Sorozatokat kap Loki és Skarlát Boszorkány is

A Disney+-ra olyan Marvel sorozatok fognak érkezni, amelyek minden korábbinál szorosabban kapcsolódnak majd az MFU-hoz. Elöször Loki kap egy saját történetet Tom Hiddleston főszereplésével, később pedig Skarlát boszorkány és Vízió, valamint a Tél katonája és Sólyom is egy-egy sorozatban térhetnek vissza. Feige szerint olyan sztorikra számíthatnak a nézők, amiket nem lehetne elmesélni egy film hosszába összepréselve.

Akár csak a  Jon Favreau által készített Star Wars sorozat, a The Mandalorian, úgy a Marvel sorozatok sem szűkölködnek majd a pénz hiányában. Ezáltal sem látványban, sem pedig színészek terén nem szabad, hogy hiányérzetünk legyen. Feige a következő nyilatkozatot adta a készülő sorozatokról:

“Miután bejelentettünk tíz új filmet az emberek akkor is csak egyre azt kérdezték, hogy ‘Jó, de mi van a többivel?’ Korábban erre az volt a válasz, hogy csak bizonyos számú filmet készíthetünk el egy évben. Noha ez továbbra is igaz, most megnyílik egy új lehetőség, ami nagyon egyedi és különleges. Olyan történeteket mesélhetünk majd el a streaming szolgáltatáson keresztül, amelyek nem működnének moziban. Egy hosszabb folyású narratív, ahogyan azt a képregényekben is megszokhattuk, miközben mégis megtartjuk azt a filmes élményt, ami nélkül nem tudnánk meglenni.”

A jó történeteknek idő kell. Éppen ezért szeretnék mindig azt a rajongók, ha kedvenc képregényeik vagy könyveik adaptációi a megfelelő hosszúságban készülnének el, hogy igazán ki lehessen bontani a karaktereket és a történetet. A Trónok harca ezt egyértelműen sikerre vitte, ahol mindkettőből kapunk annyit, amennyi csak belénk fér, desszertnek pedig a látvány is ínycsiklandó falat marad. Szerencsére a Marvelnek sem idegen ez a terep, hiszen a Netflixes sorozatai is hasonló modellt követtek és egy-két ballépés ellenére igazi gyöngyszemeket találhatunk közöttük. Reméljük, hogy az ott szerzett tapasztalatok jó szolgálatot tesznek az új sorozatok számára és érdemben tud bővülni a filmes univerzum.

Régi ismerőssel jön az új Star Wars-sorozat

(Forrás: puliwood.hu)


Article Tags: · · · · · · ·