FILMEZZUNK.HU
Ezért küldte Thanos a Földre Lokit az első Bosszúállókban

Ezért küldte Thanos a Földre Lokit az első Bosszúállókban

2943

Ezért küldte Thanos a Földre Lokit az első Bosszúállókban

Thanosnak más volt a motivációja, amikor Lokit a Földre küldte, aki a chitauriak seregével New York leigázására készült, írja a widescreen.hu. A 2012-es első Bosszúállók-film cselekménye jól következő volt, lehet most mégis felfedeztünk benne egy igen érdekes csavart. A filmben Loki látszólag teljesen a jogar befolyása alá került – az Elme Kő irányítása alá -, de többen is úgy gondolják, hogy mindez az Őrült Titán műve volt, aki már akkor a Végtelen Kövekre hajtott.

Ezért küldte Thanos a Földre Lokit az első Bosszúállókban

Reddit egy rajongója most azzal a teóriával állt elő, hogy Thanos nem azért küldte a Földre Lokit, hogy felmérje az emberiség erejét az idegen támadások ellen, hanem hogy Lokin keresztül szert tegyen a Tesseractra, a Tér Kövére. Loki feltűnés nélkül közlekedett a kilenc világ között, így Midgardra (Föld) akadály nélkül beléphetett, s elhappolhatta volna a Tér Kövét Thanosnak.

Thanos a Végtelen Köveket akarta, s tudta, hogy Odin és az ő gyerekei jelentik a legnagyobb fenyegetést tervére nézve. Idejét azzal töltötte, hogy egy megfelelő pillanatot keressen a merényletre, amikor már nem állhatnak az útjába.
Valószínűleg az Elme Kő már egy ideje nála volt, és azt tervezte, hogy kaparinthatná meg a többit a lehető legkisebb hibával. Thanos tudta, hogy a Tesseract a Földön van az Amerika kapitány: Az első bosszúálló cselekményei után. De azt is tudta, hogy a Föld az asgardiak ellenőrzése alá került, tehát tartott Odin haragjától, ha közvetlenül megtámadta volna a bolygót.
Meg kellett találni a rést, az asgardi királyi család gyengeségét kereste, amiket később ki tud használni. Thanos arra használta az asgardiakat, hogy megszerezzék a Tesseractot. Felhasználta Lokit, mert tudta, hogy sem Odin, sem Thor nem szívesen végezne a csínytevés istenével. A terve nem ment zökkenőmentesen, hiszen a Bosszúállóknak sikerült megállítaniuk Lokit, és azután a Tesseract visszakerült Asgardba, ahelyett, hogy Loki elvitte volna azt Thanosnak.
Thor és Loki közötti testvéri rivalizálás elég volt arra, hogy elvonja Odin figyelmét. Odin elvesztette Frigga-t és sok sokat vesztett erejéből is, így mély alvásba (Odinsleep) kellett vonulnia, hogy visszakapja erejét. Már nem volt képes visszatartani Helát sem, és ezzel megpecsételte az asgardiak sorsát is, mert a családi dráma – Hela és a fivérei közötti harc a Thor: Ragnarökben – elpusztította Asgardot. Csak Thor maradt életben, aki képes szembeszállni Thanos-szal, de nem olyan állapotban a mennydörgés istene, miután a Végtelen háborúban Lokit megölte Thanos.
Thanos nem volt felkészülve arra, hogy Thor olyan gyorsan magára talál a filmben, de szerencséje is volt, mert találkozott a Galaxis Őrzőivel. Később visszatért a Földre a Vihartörővel, hogy még időben megállítsa Thanost, de elvétette a dobást, és így Thanos csettintett.

Eközben arra is figyelmesek lettek a fórum éber olvasói, hogy Marvel időközben frissítette a karakter jellemleírását. Kiderült, hogy Loki végig az Elme Kő hatása alatt állt az első Bosszúállók-film idején, tehát még a csínytevés istenét is sikerült megtréfálni, miközben ez még gonosz tervét is megmagyarázza.

Thanos a Bosszúállók legújabb részéig csak a háttérből irányította a szálakat, de a Végtelen háborúig nem teljesen értettük a karaktert, a Marvel nem árulta el, csak utalásokat tett az Őrült Titánra. Aztán a Bosszúállók harmadik része rögtön főszerepet adott Thanosnak, hogy kibontakozhasson a mozivásznon, s a rajongók megértsék a Titán valódi motivációját: a Végtelen Kövekkel elpusztítani az univerzum felét. Thanos visszatér a Bosszúállók: Végjátékban.

Thanos szerepe a legnagyobb meglepetést tartogathatja Bosszúállók: Végjátékban

(Forrás: widescreen.hu)


Article Tags: · · ·